středa 7. prosince 2011

EAT, LITTLE BIRD


Na blog Eat, Little Bird jsem upozorňovala už v příspěvku o zeleninové polévce, kterou jsem z něj vykradla. V sekci ABOUT ME se dočtete, že Thanh, která miluje vaření a focení, je Vietnamka, jež se narodila v Austrálii, vzala si Francouze, se kterým žije ve Švýcarsku a pracovně lítá kolem celého světa. To uspokojivě vysvětluje spektrum receptů - od vietnamských polévek po francouzské madlenky. Velké plus - a teď nevím přesně, čí, je to, že suroviny, jež Tranh používá, můžeme sehnat i tady (když říkám tady, myslím v Praze). Receptů není zase tolik, aby se v nich něco dalo najít systematicky, ale to u Eat, Little Bird nevadí - je to osobní blog o vaření, který si získal moje sympatie víc než ostatní blogy.

 Pokud byste se chtěli do kuřecí polévky s kari pustit step-by-step, nejtěžším úkolem bude zřejmě pořídit sweet potatoes. Ale vzhledem k tomu, že jsem je jedla už na dvou expatských Thanksgiving, neměl by to být až tak nesehnatelný artikl.

Gougères je oblíbený recept Thanh "hubbyho". To se dá do češtiny přeložit asi jako "manža". Představte si svět, kde má Mimibazar takovou tvář. Není to krásné?

A ty fotky? Závist. Kdyby byli nýmandi ve Vice co k čemu, pořídili by lepší foťáky na ukradnutí. Ale bohužel, jsme v Čechách.

7 komentářů:

  1. Něco jako sladký brambory maj všude, např. teď jsem koupila v Kauflandu batáty - jedna sice stojí asi dvacku, ale je obří, vystačila mi na dvě porce zapékaných brambor....

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip! Batáty se dají použít as well.

    OdpovědětVymazat
  3. z batátů vařím běžně, jsou super.. kilo asi 59 Kč

    OdpovědětVymazat
  4. Amíci sháněj sladký brambory před Thanksgivingem většinou v Tescu na Národce (ale myslím, že už je teď maj i leckde jinde)

    OdpovědětVymazat
  5. Jojo, pamatuju si, že jsem je v tam viděla, nevíte náhodou, jak je na tom Culinaria na Starém městě nebo britské speciality na Vinohradské? Mají i ovoce/zeleninu? V tomhle asi poradí Scuk? Každopádně, spíš jsem to myslela tak, že jestli jsou z celého receptu nejhůře sehnatelné právě sweet potatoes, je to dobré.

    OdpovědětVymazat
  6. Thank you so much for mentioning my blog here on your site :-) I hope you enjoyed my recipe for the Potato, Carrot & Celery Soup! I gather that you are based in Prague? I think it is one of the most beautiful cities. I visited Prague a few years ago and was rather surprised by how many Asian restaurants there are there! So for my Asian recipes, maybe there is some hope in finding ingredients like coriander ;-) But otherwise, I try to put a variety of recipes on my blog. I hope you enjoy reading my blog and I look forward to browsing further on your site! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hello Thanh, thank you for your comment. Hope you weren't shocked with our terrific pics, our blog is based on it.

    And also thanks for your amazing veggie soup recipe - so simple, but tasty! I've done it so many times.

    Ad the stuff hunting - Vietnamese cuisine is becoming more and more popular here, so it's quite easy to find coriander...

    OdpovědětVymazat