pondělí 12. prosince 2011

HOT KAROT: MRKEV V ROHLÍKU

Že jsme si byly na Mikulášský FAMU především naprat pupky už víte. A jestli jste tam byli, asi taky víte, že party přes všechny nesporné klady (zdravíme organizační tým!) chvílema vytvářela natolik klaustrofobní situace, že se pohyb po parketu v rámci jednotek centimterů stával luxusem. No nebudu to protahovat, k MInDa Kitchen a zbojnickému gulášku jsme se vůbec nedostaly. I tak se ale sluší vyhlásit vítěze večera a tím se stává HOT KAROT - mrkev v rohlíku.
Tuhle arogantně-veganskou lahůdku vymysleli tři studenti katedry nových médií FF UK přibližně před půl rokem a od té doby ji čas od času na požádání nabízejí na akcích. Mrkev v rohlíku dělá neodolatelnou především pestrý výběr chuťově zajímavých omáček, my jsme ochutnaly zázvor+limetka+máta+koriandr (zlato), rozmarýn (stříbro) a zeleninovou (brambora!). Konečně drunk food, pod kterým neni blbě!
HotKarot tým v současný době dává dohromady aplikaci OpenSauce, která umožní každému přispět svou troškou do omáčkový receptury - fungovat to má nějak takhle:
Kečupu a hořčici odzvonilo. Nuda. V OpenSauce najdeš recepty na naše saucy, který můžeš komentovat a lajkovat. Zároveň ale můžeš přidat nápad na tvůj vlastní sauce. Nahraj svůj recept a sbírej lajky ostatních HotKarotkerů - nejoblíbenější sauce pak "uvaříme" a na příští akci zařadíme do našeho sauce menu. Chilli? Pažit? Burákový máslo? No tak jo!
Kdybych byla lepší gastrozpravodajka, napíšu toho sem ještě víc, ale bohužel jsem byla pod vlivem tajemství samovaru zakoupeného u sibiřského kiosku, takže si nic dalšího nepamatuju. 
Poměly jsme se i na Sibiři. Chválíme Katarinin vynikající masový pirožek a chceme recept!

A na závěr něco přímo z naší kuchyně: Co jinýho dělá Vánoce Vánocema, než nevkusný reklamy operátorů a půllitr punče. No řekněte sami..! 

4 komentáře:

  1. juhů! jsme na fotce! :)). jen veganská verze je ta špenátová třeba. jinak mícháme i jogurty, to je naše. kdyby někoho napadlo něco víc vege, tak sem s tím, klidně, že jo.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je úlet... :-) hot karot bych teda ochutnala hned!

    OdpovědětVymazat
  3. to snad ne :D:D to zní dost nechutně...

    OdpovědětVymazat