pondělí 4. dubna 2016

GRAND JE VŽDYCKY VÍC


Někdy nejsou věci tím, čím se zdají být, ale tím, čím jsou. Tenhle příspěvek si ani jiný úvod nezaslouží. Měly jsme spolu s holkama možnost zažít a užít krásný večer v LE GRILL restauraci v rámci The Grand Mark hotelu. Celou večeři nám v hlavách bujely konspirativní teorie. Zaplatil tento večer Prígl? Chce, abychom se večer před předáváním cen Magnesia Litera opily, znemožnily a v nejlepším případě ani nedorazily? Chce. aby naše aura povadla vlivem kocoviny z množství vypitých aperitivů a degustivů? No...well played, šance byla vysoká! Nemálo pravděpodobné bylo i to, že nás potajmu sledují ilumináti a jak Hannah geniálně podotkla - užívají si Prostřeno s lepšími lidmi.
Ať už to dneska zařídil kdokoliv, my mu děkujeme. Osud k nám bývá spíš krutý a když už se rozhodne opačně, nebráníme se.


The Grand Mark přejdete hodněkrát při běhání po centru a fakt, že se uvnitř skrývá neskutečně dobrá restaurace vás stopro nenapadne. Upřímně, já bych tam taky nevešla. Ode dnešního večera ale budu okolo vždy procházet se zamáčknutou slzou dojetí. Náš krásný společný holčičí večer plný výborného jídla a ještě lepšího alkoholu byl neskutečně dojemný a takový éterický. Něco jako scéna ze Sexu ve městě. A ano, je to tak! Všechno bylo přesně jako ze života krásných úspěšných žen žijících ve velkoměstě a dopřávajících si ty nejlepší dary života. OK, jsme stále v Praze a jsme Vývařovna. Ale znamená to, že bychom měly automaticky chtít méně? Raději jsme si během čekání na odpověď objednaly druhý dezert.

 Náš číšník Mario (který se jmenuje Adam) se z našeho setkání hned tak nevzpamatuje a určitě si do života odnese slušnou lekci z drsného údělu mladých úspěšných žen. Naše výkřiky během dolévání vína ve stylu "je to prostě čurák" "chápeš, že tohle řekla moje máma?!" "menstruační kalíšek, co senzorama snímá míru naplnění" atd. Ano prosím, pozvěte nás a my určitě neuděláme ostudu <3
Těším se, že až budu konečně pravidelně vydělávat aspoň třetinu toho, co vydělávají všichni Babišovi nohsledi, vezmu svoji mámu na pořádný dream oběd v nádherné zahradě a během dezertu ji s dojetím sdělím, že tentokrát je to na mě. Spiklenecky se pak při odchodu zavěsíme a budeme se šourat na 26 zpátky domů na Letnou. A tohle mi ted odpustíte, protože jsem se Mariem nechala přemluvit ke dvěma Sambucám a jsem sentimentální.

A co se konkrétně jídla týče, (protože o tom přeci píšeme) za sebe bych ráda zmínila dvě velké hvězdy dnešní večeře. Zaprvé to byl kukuřičný mousse jako amuse bouche s chipsy ze sladkých batátů. Další byl pstruh s celou variací jarních příloh od hráškového pyré, nových brambor až po kedlubnu a quinou. TOP! Tohle by nehodila do koše ani Alexis z Dynastie.

K zahození nebyla ani terina z králíka. Tady vyhrávala i estetická stránka jídla. Až mi byla škoda to celý zničit :-(

Na závěr by bylo fajn dodat, že to nebylo tak drahý, jak se vám to z fotek zdá. Věřte mi, bála jsem se toho. Ale abychom to zakončili ve stejném duchu, jakým bylo vše načnuto - není se třeba bát pozlátka a slečny, co vám chce mermomocí vzít kabát. Je fajn se mít rád, nebát se dát 500 Kč za celou večeři a nechat o sebe pečovat Maria. Dallas i s Dynastií dohromady si na tomhle světě užijeme jen jednou. A v tomhle má Hannah sakra pravdu!

2 komentáře:

  1. Pro mě je tato restaurace málo honosná a drahá. Číšník mi zde ani nepomohl z norkového kabátu a to jsem mu kynul asi 2min. Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě pět komentářů od tebe chceme! Samozřejmě, že když jsi poctil tuto restauraci přítomností takového gastroznalce z Rakous, tak by ti měl pomoct s norkem. Nehoráznost!

      Vymazat