sobota 12. března 2016

DÁMA S HERMELÍNEM 2: ZVEDNI HLAVU (K VYŠŠÍMU REGÁLU)

Nazvat tohle prostě jen "zvedni hlavu" by bylo až příliš lyrický. Přece jen život může být fajn, ale zase taková sonáta to úplně ještě není.
V rámci přicházejícího jara a s heslem, že hůř už snad, probůh, bylo, jsem se prostě prakticky rozhodla ošoupat platební kartu co to jde a ignorovat spodní regály s vínem (a nezaplacený složenky, prostě velice dospělej přístup).
Kroků ke spokojenýmu životu devětadvacetiletý dámy je samozřejmě víc, ale u mě většinou všechno začíná v supermarketu. Stojím jako obvykle před regálem s víny a v duchu hodnotím jako Hospodin u posledního soud(k)u: J-P.Chenet? Ok, víno pro čerstvý dvacátníky, kteří poprvé bydlí sami doma a chtějí si aspoň na chvíli připadat, že koupili opravdický francouzský víno. No go. Templář? Když nemáte ve večerce na výběr. Frankovka? Nah, ta ze supermarketu je taková vinařská normalizace. Sovín má dobrý standard, ale já chci od života ještě trošku víc...chvíli mám pocit, že se snad začnu nahlas modlit ať do mě uhodí blesk a vyřeší to jednou pro vždycky za mně, ale pak mě osvítí a já zahlédnu lahev zweigeltrebe.

Červený vína mi nikdy moc nešly, ale zweigeltrebe od Michlovskýho to je prostě sázka na jistotu. Bývá kořeněné s tóny červených plodů (nemám ponětí co to právě píšu), každopádně je neskonale skvělé jako doplněk k hermelínu. Protože pravá dáma aspoň jednou týdně večeří hermelín a dobrý červený. Nějaká studie prý říká, že po sýru před spaním bývají noční můry, ale sýrová etiketa o tom mlčí a já osobně podobný stavy připisuju spíš noční konzumaci kyblíků v KFC nebo salámový pizzy (všichni jsme tam byli, všichni víme o čem je řeč a kdo říká, že ne, tak právě sedí v rohu a tlačí do sebe zingera).
Obojí výše zmíněný odnesu k pokladně a kámen ze srdce mi padá tak hlasitě, že mám pocit, že to musí být slyšet až na Václavák. Uf.
Doma si k adekvátnímu sýru a vínu nezapomeňte pustit navíc ještě něco opravdu classy- Maria Callas je naprosto adekvátní volbou. Není nad to párovat nejen sýr a víno, ale navíc ještě operu.
Jestli ani teď nezvednete hlavu, jako já, pak už nevím. Ale zkusím něco vymyslet, fakt.

WWW.SYROVAETIKETA.CZ

3 komentáře:

  1. Hermelín a víno prostě nikdy nezradí:)

    OdpovědětVymazat
  2. Chennet, víno pro čerstvý dvacátníky, kteří poprvé bydlej sami doma...:-))) tak určitě se teď můž u přesvědčovat, jaká jsem po psychické stránce mladice:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat