středa 16. března 2016

GOOD OLD VS. EVEN WORSE NEW

Vzpomínáte na good old pomeranče? Který jste si museli loupat, a to byl trochu voser, a tím pádem jste je nikdy nejedli, a jen se o nich bavili jako o starých dobrých pomerančích?

No prob. HAPPY DAYS!



Kamarádi to na mém FB nesdíleli úplně přesně - tohle se nestalo v Anglii. Ale mohlo se stát. 
Řetezec Whole Foods, tvářící se ekologicky a zeleně, má pobočky i v USA. Fotka předloupaných pomerančů pochází z Californie. Dělala jsem si menší průzkum. Podle všecho se Whole Foods rozhodli po skandálu pomeranče stáhnout z prodeje a opět nabízet jen ty "v původním obalu", rozumějte ve šlupce. 

"Definitely our mistake. These have been pulled. We hear you, and we will leave them in their natural packaging: the peel."


Stane se. V Anglii se třeba ani vůbec neprodávaly. Pořád se tam ale prodává hodně vyloupaných granátových jablek, ananasů, otrhaných hroznů a dalšího ovoce a zeleniny. I s tím je teď nejspíš konec. Ne snad kvůli ochraně přírody, nýbrž kvůli ochraně elit. Všechny Indy, Pakistánce a Afričany, co je omývají a loupou, brzy deportují, jelikož s 6.50 za hodinu nevydělavají 35 tisíc liber ročně, potřebných k tomu, aby mohli zůstat v zemi, spolu s učiteli z USA a Austrálie, jejíž formálním představitelem je mimochodem Anglická královna, jak pikantní. Osobně si myslím, že kdyby se chtěly elity chránit prozíravěji, nechají si je tam, protože si bez nich ani neoloupou pomeranč, natož svých 5-A-DAY, ale já koneckonců žiju v Praze a tohle není můj bussiness, možná jen malinko, protože antropologii mám snad ještě radši než rauty.

Řešení je několik. Ovoce se může posílat na vyloupání do Asie a pak poletí zpět. Jablka ze Skotska se taky posílají naleštit do JAR a nikomu to nevadí. Anebo tenhle odlifrovaný dav můžou nahradit další Poláci, Polsko je totiž v EU. V Novém Prostoru jsem se dočetla, že z Polska vzešlo celkem 22 milionů ekonomických emigrantů. V Anglii jich je přes milion, odjíždí tam dělat takové práce, volit na dálku Právo a Spravedlnost, a ačkoliv dělají stejnou práci, cítí se privilegovaněji než Indové, protože jsou konec konců bílý. Další milion Poláků o emigraci uvažuje. Pozor, aby se to nezvrhlo tolik, že se do země se silně křesťanskou tradicí a 22 miliony ekonomických emigrantů, která nechce přijmout jediného válečného uprchlíka, brzy budou muset dovážet lidi, aby jim tam vůbec někdo chodil do kostela. Ale to jsem zase odběhla, sorry, my bad.

WELCOME TO FIFTEEN MINUTE MEALS MINDSET!
Nic, co se stane za víc než čtvrhodinu, vás nemusí zajímat.
HAPPY DAYS!

Udělejte si třeba marocký masový koule a k tomu stew z cizrny. Přidejte šafrán, lidi ho sbírají ručně, what a job! A taky stonky koriandru, listy nevyhazujte, budou se hodit, některý lidi si koriandr dokonce kupujou jen kvůli nim. Jsou plný chuti. Beautiful, beautiful taste! Přidejte prolisovaný česnek, neloupejte ho, to nevadí, že lisem nic neprojede, máme snad mindset patnáctiminutových jídel, nebo ne? Cítete tu vůni? Absolutely mindblowing. Promíchejte koule, dejte jim trochu lásky, ne moc, ale pořád víc než vašim známostem z Tinderu, jinak by se nedaly jíst. Nakonec salát, máme před sebou pár krásných pár věcí, randomly je posekejte, úplně šíleně bláznivě randomly,  ale zase až tak randomly ne, snažte se nevychýlit z prkýnka a z kuchyně, pak to končí spoustou pobodaných teenagerů na předměstích, jak jinak si ty incidenty vysvětlit, 3-2-1-happy days!

3 komentáře:

  1. Ve starém dobrém světě elity věděly, že jediný dobrý ind je ten, kterého zaměstnáváte v koloniích nebo který Vám nosí čaj.
    Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

    OdpovědětVymazat
  2. Alternativni pohled na loupane pomerance: https://crippledscholar.wordpress.com/2016/03/04/when-accessibility-gets-labeled-wasteful/

    @satai

    OdpovědětVymazat