úterý 1. března 2016

(KLUCI JSOU JAK) PÁRKY

Jo, tohle zní jako nejdebilnější facebookovej post s nějakým ezo obrázkem západu slunce. Nebo možná ne, západu slunce nad nádražkou v Hradci. Asi.
Ale je to tak. Tahle analogie není zas až tak složitá, ale dojdete k ní teprve po sladký Bohemce (protože máte jen tři kila a na dvě láhve brutu to prostě nestačí), Spritzu a obligátních pár Becherovkách.
Hlava vám pomaličku padá nad svíčkou, která mihotavě osvicuje hlavu vaší nejlepší kamarádky, ale vy už dokážete myslet jen na ty debrecínský párky, který na vás čekaj doma v ledničce.
Nejdřív neuroticky odmyju nádobí a přemyju ještě neurotičtěji pár skleniček, jar je pro mě základ státu. Hlavně ten ekologickej (po výplatě). Dám si vařit párky a vím, že je to dobrý, půlnoc je ještě relativně daleko a já budu moct přemítat nad párkem a poslední Becherovkou nad svojí kongeniální analogií.
Párky jsou skvělá věc. Schováš do nich v podstatě cokoli a většinou po reálným obsahu nikdo nepátrá. Občas tušíš, že to nebude uplně vono, ale stejně si je dáš. Ideální je pak kombinace vobčejná/kremžská. Když je křen, můžeš si gratulovat. Občas je to slavnostní a dojde i na dijon. To máš pak pocit, že jsi nejmíň monacká princezna. Ale hlavně, hlavně mají dvě nožičky.
Občas ke štěstí stačí fakt málo.



7 komentářů:

  1. Píše se přemítat, vy nevzdělankyně. A párky rozhodně nejím. Je to prostě jídlo pro sociálně slabé nebo nevzdělané lidi. Hlavně, že já sem cílem všech ekofašistických zapšklých feministek jenom kvůli tomu, že nosím pravé kožichy a jím často foie gras. Člověk i za poslední peníze by měl mít nějakou etiketu stravování. Může si člověk udělat např. bourguignon atd. Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Víťo, Vy jste tedy pořádný párek. Srdečně zdraví zapšklá feministka

      Vymazat
    2. Pane Tranh, pane Tranh, kde jste? Pritezas!!!!

      Vymazat
    3. Dobry den ano co takovi Ceši co pojedi oni honě jidel maly penize hodne porc! Velik porc malý penize spatni hodně bambory honě knetlici a taky cotakovi ceši jedi parka hořšic chléba. Hezky blog děkujeme za hezky tady Pritezas Vaš Tranh

      Vymazat
    4. Je sice legrační, ale v první větě má pravdu. To je hodně blbá chyba. A teď si jdu dát domácí uzený s okurkou.

      Vymazat
  2. Ty.mela bys zkusit opet.jako v berghein berlin italsky kluk.Pred lety. Italsky kluci jako salsiccia,jedna,tlusty,do zadek.ne ty cesky kluky, dve nozicka tenka.

    OdpovědětVymazat
  3. Před 11 lety jsem na kolejí vymyslel český část food "Buřtpark". Byl zalozenej na debrecinskych, Kofole, Plzni a tukové rohlíky a plnotucna. Zatím se toho nikdo nechopil pořádně, jen slabé pokusy na vaclavaku a černém mostě. Kdyby byl investor, tak mu rád vysvětlím koncept ;) M.

    OdpovědětVymazat