pátek 4. března 2016

ALKOHOLKA X: JARNÍ DETOX VE FUNBIKES


Po třech měsících si v Berlíně nedovedu představit lepší uvítání než partošku ve Funbikes. Z nádraží rovnou za bar. Když jsem na dálku vymýšlela, co budu dělat za koktejly, rozhodla jsem se, že bych chtěla vyzkoušet zase něco nového. A jednoduššího. Abych o tom mohla napsat a aby si takové drinky dostalo chuť vyzkoušet co nejvíc z vás, co si tenhle článek přečtou. Dobře dobře, ztratila jsem při stěhování shaker. A nejsem schopná si koupit nový. Takže si musím vystačit jen s muddlerem a barmanskou lžičkou, ne počkat, tu už zase taky nemám, ale i polívková lžíce je v pohodě, fakt. 


Nakoupili jsme vodku, rum, vzadu v kanceláři se našel ještě gin, a když vše došlo, tak se někde objevila tequila, kterou jsem, hahaha, nalejvala lidem, co už byli dost přiopilí na to, že jim nevadilo, že si jí dají - a tohle dělat s tequilou je hodně neetický, protože po všem jinym jste prostě opilí, ale po tequile vám regulérně přeskočí. Jako alternativu k tvrdýmu jsme měli i všemi oblíbené stáčené prosecco do petky. No a pak jsem objednala spoustu ovoce. Titbit, to je spousta Dallasu v mém životě, vždycky si naporoučím spoustu věcí, dostanu je – hned, udělám z toho drinky a všichni jsme jak Sue Ellen. Ovocné drinky jsou bez viny. Naopak - s každým dalším děláte něco víc pro své zdraví. A jak můžete vidět na fotce, mít něco takového nachystané v 18:55 dělá vaši Alkoholku velmi, velmi šťastnou. 


Jahody: s bazalkou a rumem, tímhle drinkem jsem vykopávala a všichni byli nadmíru spoko.

Ananas: trošku náročnější ve smyslu tvrdší, haha, ale k rumíčku ideál.

Mango: Smoothie s chilli, ginem a zázvorem je můj signature drink. Ale v kombinaci třeba s ananasem je skvělý i rumem a vodkou.

Meloun:  = léto. A vždy ho bývá hodně. Z jednoho melounu uděláte spoustu drinků. Za mě nejlepší s vodkou.

Červený pomeranč: trochu víc fancy než normální pomeranč, že. A mnohem šťavnatější. Hodí se k ginu, vodce, tequile, a v podstatě i do Aperol nebo Campari Spritzu.

Růžový grep: Vodka lime and soda je trochu nuda, grep dodá šmrnc. S tequilou a trochou soli, a dostatečným množstvím limetku a cukru je to naprostý sen.

Maracuja: Vylepší caipirinhu, mojito, když s něčím kombinovat, tak s mangem.

POSTUP:

Do kelímku/skleničky dejte na dno ovoce. Přidejte citronovou/limetkovou šťávu a trochu cukru - buď cukrového sirupu, nebo sypaného, třtinového. Množství záleží na tom, jaké ovoce používáte, jak bude koktejl silný, a samozřejmě na vašich chuťových preferencích. Pokud máte raději kyselé koktejly, i tak přimíchejte trochu cukru, který nechá kyselou chuť správně vyniknout. Ta trochu cukru je v podstatě rozdíl mezi nepříjemnou kyselostí a kyselostí, kterou si užíváte. Rozmačkejte hmoždířem. Pokud do koktejlu chcete přidat bylinky, tak až teď. Ovoce potřebuje mnohem větší tlak, bylinkám stačí trochu. Promněte je v ruce, tím se uvolní jejich vůně, a hmoždířem je jen zlehla je přimáčkněte. Jinak by byly uplně nasrač a měli byste je mezi zubama. To chcete? Zamíchejte lžičkou, přidejte led, přilejte alkohol, znovu zamíchejte, dolijte sodou, zamíchejte, ozdoba, brčko, hotovo. 

Dorazila i Vendula z H&M, chtěla jsem jí udělat něco spešl. Dinah (to je moje sestra) mi řekla, že od určitý ranní hodiny ve Vlkovce používají prosecco místo sody. Vlkovka approved, takže proč ne. Později říkala, že jí to sedlo.


Při takovém postupu nelze vyloučit, že se vám kousky ovoce budou zasekávat v brčku. Někdy to tak prostě vyjde, zvlášť, když děláte koktejl z čerstvého ovoce. Nemyslím si, že je to mínus. Chutná to docela dobře, a vybírání zbytků ze dva je velmi zábavná činnost navíc k povídání si s lidma. Mně osobně jedna činnost naráz nikdy nestačí a potřebuju ještě dodatečně zabavit. Na doma s kamarádkama přímo ideální. Rejpete se současně ve skleničce i ve vašich životech.

www.funbikes.cz / FB
www.titbit.cz / FB

Žádné komentáře:

Okomentovat