pondělí 13. února 2012

ALKOKAMPAŇ ROKU

Myslela jsem si, že dělám v nejvtipnější reklamce, kde je při vymýšlení a kreativní práci největší legranda a pohůdka, ale očividně jsme co do vtipnosti až druzí. Alespoň to mě napadlo, když jsem v Lucerně viděla zimní kampaň Božkova. Je prostě geniální. Jak vidíte, ústřední heslo zní:


Když si ve spřáteleném podniku dáte Božkov panáka, dostane navíc Božkovskou kouli. Jojo.

Jsou tři možnosti, jak tahle kampaň vznikla; přičemž reálné jsou podle mě dvě. Protože v případě, že by to bylo tak, že si kreativci (kreativci v reklamce) neuvědomili její dvojsmyslnost, asi bych z té blbosti byla trochu smutná.

Druhá, zlatá střední cesta, vypadá asi tak: všichni přišli do práce vychlastaní, po obědě se zhulili jak papriky, pak měli poradu a půlka stolu spadla smíchy ze židle, když vymysleli panáky, co se "zkoulují". Vrchol ovšem musel nastat ve chvíli prezentování nápadu serióznímu klientovi, kterému to přišlo 100% cute a 0% smažkovské.

A pokud to byla třetí možnost, tak mají uznání mě, notorického fuckera. Nenechám se očurat, ale tady stejně vidím kampaň a musím jí jako virál poslat dál (na jednom z nejčtenějších českých foodblogů). Jestli tím sledovali tohle, chci si s nima dát semafor. It has a point. Na podzim 2010, když jsem bydlela na největším party-privátě u Národky, jsem vypila každý den flašku griotky a při psaní tohohle postu na mě padla veliká nostalgie. Jo a plakát jsem samozřejmě ukradla a doma si ho vylepila na zeď.

8 komentářů:

  1. Sakra, ten plakát chci taky! Nikde jsem ho ještě neviděla - všechny už jsou asi rozkradený :D A nebo se k nám - na exotickou Moravu :D ještě nedostaly.

    OdpovědětVymazat
  2. chcete ho? Dejte nam adresu a my Vam ho posleme. Petr Pavlik ( stock Plzen - Bozkov )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dan Bešenei
      Široké Třebčice 61
      44101
      můžete klidně 2 a nebo i jiné :) Dík

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  3. a nebo se kreativci rovnou zkoulovali (a nemyslim samozřejmě božkovem)

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  4. paneboze, dostanem do redakce kartac bozkova, at se muzem zkoulovat???

    OdpovědětVymazat
  5. Hele opatrně s těma adresama, vy smažky. Aby to nebyl chyták a nevyčórovali vás.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě by zajímalo, co je božkovská koule :D

    OdpovědětVymazat