středa 30. listopadu 2011

SUPERLEVNÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA

Pokud jste už párkrát uvařili mou fazolovou polévku, nastal čas vyzkoušet si další gastrovýzvu. Je to gastroskvost, který staví na hlavu Zdendovu mantru, protože tahle zeleninová polévka je dobrá a přitom levná. Recept jsem našla na foodblogu Eat, Little Bird, který sice není tak dobrý jako Vývařovna, ale to není žádný a s holkama jsme navíc docela v pohodě s tím, že se na něj občas podíváte.


 SUROVINY:
Kuřecí bujón
3 brambory
2 mrkve
1 kus celeru

Při nákupu v Tescu jsem si schválně dávala pozor, kolik věci na polévku stály. Vešla jsem se do 13 Kč, což vychází 4,33 na porci. To je naprostý rekord a nic lepšího by nikdy nevymyslela ani Dita P. z Albert receptů.

Nože Tescoma z řady Presto mám vážně ráda. Jsou superlevné a superostré. To se rozhodně nedá říct o mých fotkách.

POSTUP:
1. Do 1 a něco litru kuřecího/slepičího bujónu naházíme na středně-drobno nakrájený celer, mrkev a brambory. Můžete udělat domácí, napsat nám to do komentářů a my k tomu vyjádříme své stanovisko, nebo také můžete použít nějaký lepší kupovaný a nehrát si na arogantního vegana. Tak třeba já jsem měla konečně možnost vyzkoušet želé bujón od Maggi; když jsem otevřela kelímek, řekla jsem si, že jestli někdy polezu na Mont Blanc, určitě si jich pár vezmu na sváču. To je můj názor na tenhle bujón. Jasnější ho má Karol.

2. Na prudkém ohni (na mírném NIKDY nevařím, nemám na to nervy) vaříme, dokud zelenina nezměkne a pak ještě 5 minut. Čtyři a půl nejsou vůbec problém.

3. Rozmixujeme tyčovým mixérem.

4. Dochutíme petrželí/smetanou/čerstvě namletým pepřem/krutony/baketou

Podáváme v nočníku.

3 komentáře: