středa 19. září 2012

RECEPT VLADIMÍRA FRANZE PRO VÝVAŘOVNU - VIDEO

Poprosila jsem s Vladimíra Franze na vernisáži výstavy jeho obrazů nejen s gastronomickou tématickou nazvané PROSTŘENO v galerii Carpe Diem o recept.

Za takhle slušný recept nezbývá, než vás vybídnout, abyste podpořili kandidaturu podpisem petice TADY, případně můžete začít jejím stažením a vytisknutím si vlastní sběr podpisů TADY. Další způsoby jak iniciativě VFP pomoci najdete TADY.

Případně můžete petici podepsat u nás už tuhle sobotu 22/9/2012 u našeho POTLUCK TABLE na Zažít město jinak.

Kdo z prezidentských kandidátů je zatím nejsympatičtější vám?
...a hlavně - tipněte si, na koho se můžete těšit příště!

18 komentářů:

  1. Politická agitka na Vývařovně? Tomu říkám překvápko. Aby se neřeklo, že žvanim o někom, koho neznám, podíval jsem se na jeho stránky. Doufal jsem, že najdu něco jako strukturovanej program v písemný podobě. Místo toho jsem objevil pár krátkejch, nicneříkajících štěků a deset utahanejch videí. Moderní, bezva, praktický už tolik ne. Na všechno jsem nekoukal, zas tak moc mě to nezajímá, ale obraz jsem si utvořit stačil. Umělec podporovanej umělcema, člověk, kterej se pouští do něčeho, o čem nic neví a co ho nejspíš ani zas tak moc nezajímá. Člověk, kterej rád chčije proti větru - se všim, co to obnáší. Kdo by to byl čekal.
    Podpora výstavby národní knihovny podle Kaplickýho návrhu - koho zajímaj skandální manipulace ve výběrovym řízení a zásadní protimluv: vadí mi korupce a klientelismus, ale ne tolik, když jde o věc, který fandim. Podpora Pussy Riot a srovnání s Plastic People - koho zajímá, jak absurdní je a jak malý právo vyjadřovat se k něčemu takovýmu máme. A nezapomenout na legalizaci marihuany, jasně. Moh' bych pokračovat, ale už nudim sám sebe. Buďte cool, volte Franze.

    Mně pózy nikdy nešly, o politiku se zajímám doopravdy a přes věk dvaadvaceti let jsem konzervativní, až hanba, můj hlas proto patří Dienstbierovi. Kdyby potřebnej počet podpisů sehnala Táňa Fischerová, musel bych si to ještě nechat projít hlavou, ale to se nestane.

    Pokud jsem to celý nějak blbě pochopil, omlouvám se za svoji natvrdlost, stejně tak i za ten vážnej tón, kterej sem nepatří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych zde jenom dodala, že tady nikdo nemluví nutně o volení, nýbrž o podpoření kandidatury tj. vůbec umožnění panu profesorovi do boje o prezidentské křeslo vůbec vstoupit.

      A za tím si stojím stoprocentně, už kdyby jenom mělo jít jenom o to nějakým způsobem rozředit stojaté vody stokrát recyklovaných kandidátů. Tohle píšu na základě toho, že jsem z nich větší část poktala osobně.

      Vymazat
    2. Konzeravativec co by ve 22 volil Dienstbiera nebo Fischerovou...tak to je pravý nefalšovaný bizár. Taková svíčková s dušenými fíky.

      Vymazat
    3. Tak se mi zdá, že tu někdo nepochopil mírnou nadsázku. Navíc se nikde nenazývám konzervativcem, mluvím o sobě jako o konzervativním člověku - jak to bylo myšleno, je snad v danym kontextu naprosto jasný. Tohle nevyšlo, Michale, třeba někdy příště.

      Vymazat
    4. Karol: Jo, jasný, chápu - i když to tak na první pohled možná úplně nevypadá. A nakonec proč ne, radši deset Franzů než jednoho Schwarzenberga nebo Sobotku.

      Vymazat
  2. Komentář nade mnou brilantní. Já souhlasím do puntíku.

    OdpovědětVymazat
  3. Za mě ne. Volit člověka který se nepostaví proti vězení pro politického aktivistu Smetanu ( malování po volebních plakátech) ale bude obhajovat hromadný sex v muzeu a ničení křesťanského kostela, tak za mě ne. Hlavně že to je v Rusku, že!
    Zatahování politiky na tento blog mě znechutilo pro celý zbytek dne. Dávám nula vařeček z deseti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Názor na Franze respektuju, ale zatahování politiky na foodblog je podle mě naprosto relevantní. Ona totiž politika dost ovlivňuje jak žijeme...a žereme.

      Vymazat
    2. Kláro z Opavy, on se totiž Franz za Smetanu postavil. A nejen verbálně - podal oficiální návrh prezidentské kanceláři na jeho omilostnění. A kde jste vzala ten žvást s ničením kostela v Rusku? V Haló novinách?

      Vymazat
  4. To jako vážně? Vážně vážně? Bejvalej nágl, kterej ani nemá koule to přiznat... ale tak proč ne, holky, jestli si myslíte, že tahle čůráčí hlava zaslouží vaší podporu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to snad ne, tohle. Jakkoli mám vůči Franzovi výhrady, takovejhle argument neberu, je nekorektní. Podpásovka. S timhle přístupem můžeš úplně stejně pohrdat i víc než jednim milionem žijících Čechů, který byli v KSČ. Lidi se měněj, dělaj chyby a tak, no ne? Víc než dvacet let starou špínu (?) bych nechal ležet v minulosti.

      Vymazat
    2. Já mám obecně dost problém s tím, že se tady znalecky vyjadřujou dvacetiletý k událostem, který se děly v době, kdy se většina z nás nebyla schopná zvládnout ani nočníček.

      A asi jsem fakt blondýna, nicméně úplně mi neštymuje náglovství u člověka modré pleti :D

      Vymazat
  5. Díky za tip na ty podpisový místa! skočila jsem si hned ke Cattanimu v Brně. :)
    Hejtaři, tenhle příspěvek křičí "dejte mu šanci", ne "volte ho". Vyndejte špunty z očí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když tohle psala o kus vejš Karol, nechtěl jsem to ve svý reakci dál rozpatlávat a nahodil jsem smířlivej tón, ale teď už si nemůžu pomoct: je tohle slovíčkaření nutný? Jakej má smysl "dávat šanci" někomu, koho pak volit nebudu? Dobrej skutek nebo co? Jako někdo chodí pomáhat do útulku pro pejsky, tak my budeme vybírat podpisy pro člověka s ochablym mimickym svalstvem? Postrádám v takovym konání logiku.

      Vymazat
    2. Asi takhle:
      Pan profesor v současné době volitelný není, takže zabývat se otázkou, zda ho (ne)volit je nesmysl. Otázka, zda by měl kandidovat, nicméně aktuální je a v té mu vyjadřujeme podporu.

      Vymazat
  6. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XyB2QiAKfYA

    OdpovědětVymazat
  7. JUDr. Vladimír Franz mluví na koncertě Orlíku a Braníku o srazu Nové české jednoty

    OdpovědětVymazat