neděle 9. září 2012

FOODPARADE: V.I.P. ALBERT STAN

Začnu chválou: Na víkend vyšlo fantastické počasí a prostory pro Foodparade 2012 akci byly velmi dobře zvolené, stolů bylo dostatek a sezení na trávě zpříjemnila půjčovna dek zdarma. To však samo o sobě nestačí, protože většina návštěvníků na akci dorazila (opravte mě pokud se pletu) především kvůli jídlu a u toho, ač bylo vesměs dobré, jeho nabídka zas tak světoborná nebyla.  Zkušenost s festivalem nijak nevylepšili ani neprofesionální zmatení brigádníci u vstupu, navíc letos chyběly i kurzy vaření z minulého ročníku. O největší haluz festivalu se nicméně postaral stan Albert:

1# Jak jistě víte, veškeré VIP lounges a prostory obyčejným smrtelníkům zapovězené jsou naší doménou. Zdalipak Vývařovna pokoří i tuto zdánlivě nedobytnou pevnost?
 2# Fortress of free food je střežena armádou šmoulinek, jejichž kombinézky odhalují téměr vše (...)
Apropos - zajímalo by mě, kolik taková šmoulinka za šichtu dostane?
 3# Off chlebíčky we live, of chlebíčky we die? Outdoorové vnadítko pro náhodné kolemjdoucí.
Nám se ovšem jak se zdá podaří proklouznout dovnitř, neboť nám jedna milá známá přinesla...
4# Konzumentky! Já nevím, snaha o retro branding? I když on vlastně Albert takový konzum je...
5# Zklamání: Dita P. se nedostavila. Začala jsem tiše skandovat "my chceme Ditu", ale vzhledem k tomu, že se ke mě nikdo nepřidal, změnila jsem svůj požadavek na "my chceme kýtu", na což pán za grilem reagoval kladně, avšak mou žádost připomínkoval tím, že se nejedná o kýtu, nýbrž hovězí špičku.
 6# Přemýšleli jsme, proč jsou koktejly na Al-baru všechny nealko. No a pak nám to došlo. Značka AQ zatím chlast nedělá. To bude určitě ono, ne?
 7# Nic nezpříjemní čekání na koktejly lépe, než expozice balených šunek cudná šmoulinka.
 8# Zleva: Virgin mojito, Miami a Laguna. Jelikož někteří z nás troufale zkoušeli pružnost kelímků, které zátěžový test neustály, museli jsme koktejly vypít mimořádně rychle.
9# Logika ala Albert: Když lůza venku baští z porcelánu, přece nedopustíme, aby VIPky měli to samý. Ad maso: Bylo poměrně kvalitní, ale když se tloušťka fláku kolísavě pohybuje kdekoliv v rozmezí 0,3 mm - 5 cm rovnoměrně to prostě propíct nejde. Zeleninku radši nekomentuju.
 10# Tiramisu mimo mísu, Pane, copa?, jahody. Ale nesmím být tak zlá. Panna cotta mi celkem chutnala, ač jsem byla silně znervózněna tím, že dezerty jaksi nebyly před konzumací uledněny.
 11# WTF v mém životě zjevně nikdy nebude dost. Tohle pochopím jedině, pokud má vydavatel na mysli její kulinářské využití (...)
12# Garant čistoty nádobí na Foodparade. Některé děti si za odměnu a dobré chování mohli v Jar stanu na chvíli zamýt (...)
 13# Není babí léto na Trojském zámku prostě nádherné?
P.S. Byli jste na Foodparade? Jak jste si festival užili & co vám chutnalo?

Fotky toho nejlepšího najdete už brzy na našem FACEBOOKu & a erudovanější analýzu haute cuisine si můžete přečíst u Edity z B In Food.

8 komentářů:

  1. Mně na tomhle článku nejvíce zaráží dvě věci:
    to, že CHYBĚLI i kurzy vaření a panacotta, která se píše panna cotta.

    Nejdřív si ty blbosti, které píšete (a které mimochodem ráda čtu, tohle není nic proti vám :)), alespoň přečtěte, děkuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zas zaráží použití mně v akuzativu :D taky nic proti tobě.))

    OdpovědětVymazat
  3. Takový věci jako šmoulinky většinou dostávají tak kilo za hodinu :).

    OdpovědětVymazat
  4. Tráva nebyla???Příde my to málo vysmažený...

    OdpovědětVymazat
  5. V Albert stanu jsme byli s celou rodinou a dávám jedničku s hvězdičkou!

    OdpovědětVymazat
  6. Dělala jsem pro Albert podobnou brigádu , dostala jsem litr za cca 6 hodin pobíhání v té fetish uniformě....

    OdpovědětVymazat