neděle 30. září 2012

ZAŽÍT MĚSTO JINAK

No vážně...jediný večer kdy se na mě podepsala tzv."prohibice" (ne, vážně to není prohibice, pakliže se prodává pivo, víno a měkký alko) byl žel bohu pátek před ZMJ. V sobotu v osm hodin ráno jsem si sakra vzpomněla na to, proč jsme v určitou dobu (bylo mi tuším 16) přestali pít zelenou a griotku, nedej bože dohromady. Pít ústní vodu od Božkova a alkošťávu je smrt. Fakt.
Ale k věci, i přes kocovinu jsem upekla dva plechy jablkovýho koláče (ultralehký recept z mouky, oleje, jablek, cukru, oříšků, rozinek a skořice), zabalila a přinesla na Letnou, kde jsme s Hannah (měla svůj famózní coleslaw) a Karol (lehce pikantní dýňová polívka s krutonky) nachystaly skoro pětimetrový stůl, přepudrovaly si nos a s úsměvem vítaly všechny kolemjdoucí Zažít město jinak.
No, co si budem namlouvat, ačkoli se Hannah snažila to velmi zevrubně antropologicky popsat, náš potluck table nebyl plně pochopen (asi komunikační problém návštěvníků s pozvánkami na akci, nevím, dál) což znamenalo jediné: lidé si u nás stále něco (jídlo) chtěli kupovat (peníze), což je skvělá a léty prověřená formule, ale víte jak, my nejsme uplně standartní holky jako vdolky.
Ačkoli to bylo víc něž lákavé (zvlášť Karol měla hard times nepodlehnout) nepodlehly jsme a po vysvětlení, že stůl funguje na principu vzájemného nošení a výměny potravin (případně pití) jsme přistupovaly na menší úlitby typu: koláč za kafe, polívku za chleba, bábovku za hrst kaštanů (jen pro děti do 10 let). A všechny to bavilo. Dostaneš jídlo a máš k tomu dobrodružství. Aneb placení jako forma obchodu is sooo 2011.

Pakočka- jablkový koláč. Bez rumu s vypařenou griotkou.
Ovšem přeháním, jako vždy, protože je nutno vyzdvihnout fakt, že se objevilo pár výborných soutěžících (donesená jídla se ochutnávaly a hodnotily a vítězná mňamka- Paulina dixit- vyhrála fancy čepičku a lístky na akrobatické představení do Alfréda ve dvoře).
Kromě úžasných gastro-závodníků z Alfréda se stavila i slečna Kristýna (poslední fotka, vpravo)- donesla rybízové řezy a štrůdl (a těď to prásknu, obojí made by her maminka).
A teď už to hlavní, tzv. fanfára pro vítěze: Daniela, její slané Muffiny a DOMÁCÍ CHLEBA s křenovou pomazánkou (a ne, asi mě neomrzi zdůrazňovat caps lockem to slovo domácí).
I když konkurence netlačila tolik na pilu Danielin piknikový košík předčil všechno, v dobrým i zlým, lístky si zaslouží, stejně jako legrační rukodělnou kuchařskou čepičku (viz. poslední fotka) a kvalitní opití se.
Kdo vydržel opil se taky, zažil super koncerty před Bio Okem (třeba naše kámíky Wild Tides) a prostě zažil město jinak.
Já ještě za ten večír stihla zažít Vršovice a znovu se vrátit. Propotit nový šatičky z háemka a dvakrát se převlíct a přezout. Dostat životopis Jirky Krampola (veselý smíšek se sklony k sebevraždě). Pozvracet se jako dáma (tzv. uctívání keramického božstva, Karol dixit).
No, ale o tom, jak jsem v jednu ráno v posteli zažívala životabudičskou česněčku s nastrouhaným eidamem zas někdy jindy, jo?....

rybízový řez od Kristýny
Kristýna vol. 2: štrůdl
Jeden ze dvou vítězů od jedné Daniely_ DOMÁCÍ chleba a pomazánka.
Muffiny na slano: parmezánové a ...?
Hannah: medaile za dobrý humor a šála z HM, kteoru prostě odmítala sundat, ani když jsme se přehouply přes 20 stupňů.
Výherkyně Daniela (vlevo) a druhá klasifikovaná Kristýna a jejich lístky do Alfréda.
Karol si musela vyzkoušet vítěznou čepičku. Anna dello Russo by se nemusela stydět.
Vývařovna školka edice: poučujeme junáky za kolik kaštanů dostanou koláč. V popředí Hannažin coleslaw.
Best barterz ever, posuďte sami...
Kaštan s úsměvem.

3 komentáře:

  1. placení jako forma obchodu is sooo 2011.
    -choch
    -coool

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžu uvěřit, že nás čte někdo, kdo si říká spermabanka a jako odkaz mě to hází na blog o darování semene. Lol or not lol?.)

      Vymazat
  2. Rybízový řezy a muffiny vypadaj moc dobře, Hannah má pohled, kterej podlamuje kolena, po korunovaci vaší vítěznou čepičkou bych asi dlouho nechtěl nic vyhrát, holčička úplně vlevo mě děsí, jako kdyby jí na tělo naroubovali hlavu třicetiletý ženský v odpovídajícím měřítku, Crikssimo je opravdu strašnej název a usměvavej kaštan je bezva.

    OdpovědětVymazat