pátek 4. listopadu 2011

RECENZE MENZ: DIETNÍ JÍDELNA SPÁLENÁ

"A dost. Už ty sračky žrát nebudu." Tohle jsem si řekla asi před půl rokem o jídle v menzách. No, jak jste si asi už všimli, moc to nevyšlo. Teď ale přišel zásadní upgrade: El dottore mi dal na papír štempl, že bych se měla stravovat vybraně a já teď můžu navštěvovat menzu dietní. Vlastně ani pořádně nevím, jestli to menza je, ale když z doktora vyrazíte razítko, z peněženky kilo na kartičku a nezapomente potvrzení o studiu, ceny jsou pro studenty UK menzovní. Takže asi je. A dobrá k tomu.

1# Jako první dávám normálně fotku frontičky, ale tady není. Kde nic, tu nic. Tečka.
2# Meh, takže místo toho fotka kartičky. V této ošuntělé čipovce s retro dyzajnem se skrývá klíč našemu dnešnímu menu.
3# Seznamte se: Koprová omáčka, vařené brambory a vejce + zelný salát a míchaný salát. Cena: za lidovku. Omáčka i vejce celkem fajn, brambory nedovařené. Zelný salát prospěl, míchaný chutná trochu jako... míchaná sterilovaná zelenina a bez zálivky k tomu. Mdlé. Spíš nebrat.
4# Protože se menza nachází v budově polikliniky, budete mít poměrně nezvyklé spolustrávníky, kteří tady mají rezervovaný stůl. Tento pohledný primář Sova rázem ze slova dieta učiní slovo Dietl. Ach!
5# Zmrzlinové stanoviště. Operuje i v měsících nejkrutější zimy. To jako fakt. Co je na tom dietního úplně nevím. Poučí mě někdo?
6# Moc dobře vědí, proč to tam mají. Jediná menza v kraji, kde černej čaj chutná jako černej čaj. A bez sirupu. 
7# D4, nice to meet you. A jakou dietu máte vy? Ač se mi to nepodařilo na žádné z fotek zachytit, zdejší stříbrovlasí strávníci jsou lecčíms specifičtí. Abych byla konkrétní - občas se jim dostává poněkud horší koordinace pohybů, takže mi dnes v klíně (naštěstí ne v koprovce!!!) přistál temnou tekutinou potřísněný ubrousek.
8# Soudruzi ze spálené předvedli nepopiratelný nástěnkový um.
9# Jo, to kdybyste to hledali. Takhle to vypadá zvenku. Ty fotky lžou. Zas tak moderní to uvnitř není. A na závěr...pár perel z webíku:

10# Pražská poliklinika poradí v každé situaci. Vysvětlete mi, co tohle dělá vedle jídelního jístku.

11# Bezeslov. Ztratil se mi původní printscreen, na kterém byla kromě výše uvedených ještě klobásková bašta a řízek. WHO s námi a zlí pryč, kolonoskopie na vás, supersize me po česku, SAKRA!

Personál: Občas trochu dělá fóry ohledně vydávání účtenek a kartiček, ale jinak vcelku vstřícný a neškodný. Jistý pan kuchař rád rozpráví nad přízvuky strávníků.

Fronty: Zatím přede mnou byli nejvýš tři, čtyři lidi. 

Prostředí: Celkem nudné, neurazí ani nepotěší. Je tu dostatek osobního prostoru, k dispozici je i tuším jakési dinning-sklepení. Jediným problémem jsou spolusedící duchny u stolu, které občas mají potřebu vychovávat. Jo, ten telefon jsem nakonec po nátlaku v půlce hovoru položila. Kreativní dekor s nápisy jídel liháčem na talířích.

Jídelníček: Fajn v rámci ceny a možností. Vzhledem k tomu, že jde o relativně nový objev, vyložené delikatesy a zavrženíhodné propadáky zatím doporučit nemůžu. Na menzu dobrý. Dvě druhy polévek denně, 5 jídel, dva dezerty, 4 druhy salátů, alko, nealko, cukrovinky, chlebíčky...Zkuste to!

Ceník

Polévka
12,-
Masové jídlo
68,-
Bezmasé jídlo
58,-
Student
36,-
Salát
10,- / 10dkg

Index žaludečních vředů: 1,8/5

7 komentářů:

  1. ha ha, masové jídlo je tak drahé, když na studentovi je masa habaděj jen za 36,- :D
    Skvělý review!

    OdpovědětVymazat
  2. tohle mě děsí víc než právnická...ale nedokážu přesně popsat proč.....asi se mi dělá kopřivka jenom ze slova dieta


    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  3. Kopřivka se ti opravdu dělat nemusí. Po roce a půl chození do menz UK působí Spálená jako zjevení. Ve srovnání s Právnickou je to Interkontinentál. Výběr jídel není špatný, ale občas se sejde nekolik skvělých jídel v jeden den a někdy mám problém, co si vybrat. Rozhodně bych se držel dál od všeho, co je označeno termínem robby. Jedná se o pokrm ze soji a většinou patří mezi ty méně poživatelné. Specialitou jídelny je třikrát týdně řízek, někdy i pod jiným názvem. Kvituji, že se vedle slepice vyskytuje i vepřový. Akorát bych si moc nedával jídla šetřící diety, protože se často opakují a jejich chuť je občas dosti nevýrazná.
    Na závěr bych konstatoval, že kde je v dosahu této jídelny, měl by si vyběhat papír od doktora a stravovat se zde.

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle menza je super, vaří bezvadně.
    A jinak robby maso není ze sóji, ale z pšenice a mně třeba chutná :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Polévky vesměs přesolené,2x jsem si stěžovala šéfkuchaři i ředitelství polikliniky,nic nepomohlo.Porce malé,bramborová kaše z prášku,jídla občas rozvařená nebo nedovařená.čaj vřelý,že se nedá pít.Zeleninové saláty často zkyslé,i když plné konzervantů.Na to mi řekli:to víte,bůhví,z čeho to dělají.Oni saláty dovážejí z velkovýroby.Některá jídla se dají zkonzumovat,Ale když jsi bez polévky,která je přesolená,salát si dát nemůžeš,protože může byt zkysaný,tak jen hlavního jídla o malé porci se nanajíš.Z této jídelny jsem odcházela hladová.Takže před touto "dietní"jídelnou varuji.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak po tom, co jsem tam před rokem byla na obědě, a ve špenátu s bramborovým nokem přelitým litrem oleje s cibulkou, jsem našla kus plastového obalu, tam už v životě nepáchnu - salát z čínského zelí byl hnusnej - jediné stravitelné byl zmiňovaný čaj.

    OdpovědětVymazat
  7. V jídelně bývá vcelku ohleduplný klid. Jednou se tam plně usadila paní, snažila se všemožně imponovat přísedícímu pánovi a umocnila to telefonickým hovorem - nemluvila potichu, nýbrž vyřvávala bezohledně veledůležitě přes celou jídelní místnost. Vydržel jsem to asi 1/4 hodiny, než jsem dámu upozornil. Možná to byla paní Karol, autorka článku. Asi by si příště měla hledět toho, co kritizuje. Byla to velmi silná káva. Obdobnou jsem tam v průběhu let nezažil.

    OdpovědětVymazat