neděle 6. prosince 2015

DÁMA S HERMELÍNEM

Promiň, Hannah, ale hranostaj na šířku nic moc!
Už od gymnaziálních let je miluju. Hermelíny. Sýry s plísní. Camemberty, falešný camemberty. Krále sýrů i ty poslední fejkový trhany mezi hermelíny. Svýho času jsem jich do sebe byla schopná při chuti natlačit dost. Na posezení. Nelžu slova půl, kamarádky z gymplu u "Tří géček" (to je prosím opravdu gympl a ne čtyřková knajpa, toho času jsme chodili "Na Růžek") vám to potvrdí. Dokonce mi říkaly "Dáma s hermelínem" (a to je fakt hranostaj).
Nakládanej hermelín bylo taky moje nejoblíbenější studentský jídlo, když pražská kavárna byla ještě v plenkách- Krásný ztráty a další podniky jsme tehdy hodnotili nejen levným pivem a vínem, ale taky kolísající kvalitou nakláďáku.
Pak nastala doba hermelínového temna. Objevila jsem jiný věci, třeba utopence, hummus a Becherovku. Hermelín mě na nějakých pár let přešel.
Jenže v životě ženy nastanou chvíle kdy kvalitní víno ustupuje kvalitnímu hermelínu. S čím a za jakých okolností můžete skoro ve třiceti párovat Poezii bílou?


KDYŽ NEMÁ CHARAKTER

Pozve vás na večírek, vernisáž (který prostě k smrti nesnášíte) nebo jinou podobnou společensky náročnou akci. Vy se dvě hodiny převlíkáte, malujete a na baru se za jeho galantní asistence cinknete jenom tak decentně, abyste byla přijatelně roztomilá a nebyla z celý tak trošku debilní situace nervozní. Dělá na vás oči a pak se omluví a odejde s kamarádama. To jsou večery kdy cestou domů ve večerce za poslední zbytky výplaty koupíte lahev vína a hermelín. S charakterem. Protože když už ho nemá vaše rande, ať ho má vaše večeře.

Než si úplně rozmažete oční linky, vypijete poslední kapku poezie bílé a dojíte poslední kousek Charakteru, svět bude zase zpátky o trošku lepší. Nebo taky ne. Aspoň si ráno nebudete nadávat jaká jste kráva, že jste pila laciný víno na hladovej žaludek. A hlavně, sice to víno hrozně vypadá a ještě hůř chutná, ale pro tu hodinku kdy funguje jako lexaurin a xanax zároveň (ráno se dokáže proměnit i v Gutalax) je důležitý soustředit se na tu romatiku ve jméně. Romatický kluci vymřeli, ať žije Poezie, pozvedněme Zámeckou číši!

Doporučené zoufalé párování:

PAN VÝRAZNÝ (KRÁL KRETÉNŮ)
Další večer ve společnosti Hermelínu. Tentokrát to bude chtít pořádně silnýho krále a opravdu hodně šílený víno. Je to takovej ten typ večera kdy i život Bridget Jones vám přijde jako sen. Takový ten večer kdy jste si roztrhla už pátý punčochy během šesti dnů, kocour vám pozvracel postel a ještě se dozvíte, že těch bývalých holek ve vašem okolí není málo. A třeba nejsou bývalý. Takže jestli jste si myslely, že ta ušlechtilá plíseň je jen na povrchu, tak ono ne. Uvnitř je totiž hodně uleželý a docela to smrdí. A třeba jste těhotná. Taky vám v kadeřnictví prostřihali ofinu a vypadáte jako oficiální sponzor televizních novin na TV Nova v roce devadesátpět. Jediný co je v takový večer důležitý je stihnout včas před zavíračkou Lidl.

Doporučené zoufalé párování:
KDYŽ MÁTE POCIT, ŽE CHCETE OD ŽIVOTA NĚCO VÍC (NEBESKÝ)
Už vám není patnáct a Sex ve městě ve vás vyvolává spíš nostalgii a "pan Božský" vám spíš brnká na nervy. Někdy nemusí být vyloženě božský, stačí, když je chvíli nebeský. Nebo se tak aspoň tváří. Je to sice zmrdeček a vy to víte, ale neuděláte nic. Ideální večeře před rande tak bude slavnostní "Nebeský". S příslibem alespoň trošku decentního večera vám ujede euforicky ruka a vy si koupíte úplně mimoňský polosladký víno. Z Bulharska. Taky se vám to stalo? Gratuluju a vítejte ve spolku schizofrenních singl holek. Může za to snad to jméno? Nebo fakt, že vám máma tolikrát vyprávěla o svojí svatební cestě do Bulharska rozvrzaným ruským letadlem?

Doporučené zoufalé párování:


Kombinací a životních situací, který vyřeší ten správný hermelín a to správný laciný víno je mnoho. Nepodceňte to. Další tipy a triky a nudný zátiší s hermelínama a ještě nudnější selfíčka s hermelínama (selfie level: zoufalost) najdete na našem INSTAGRAMU. JO, TADY JE LINK.



8 komentářů:

  1. Tohle mi tak padlo do noty! Dík :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy nevím, proč se pan Vítězslav ve všech komentářích neustále rozohňuje a odvolává na foie gras, je to velice vtipné. Ale zároveň smutné, protože jak je vidno, nemá moc smysl pro humor. :-(
      Mě článek pobavil, protože hermelíny taky zbožňuji, v jakékoli jejich podobě, kdekoliv a kdykoliv, takže s autorkou zcela soucítím, a její slabost pro plesnivé kámoše chápu :D. Levnější víno nemusím, ale já si obecně na vína nepotrpím.
      Když potřebujete pro zvýšení sebevědomí drahou restauraci, tak je to smutné. Někomu totiž stačí jiná maličkost, jako třeba plesnivý sýr u telky.
      Julie

      Vymazat
    2. protože lidé jsou pokrytečtí. Já hodně často jím foie gras, nosím kožichy atd. Ale uráží mě lidé, kteří sami jedí maso a ze mě dělají zrůdu. Zvířata jsou odpradávna chována a žijí proto, aby posloužila člověku. Je to jejich úděl a jsou s tím smířené. Takže pouze eko-fašisující zelení sluníčkáří mohou takto nesmyslně smýšlet. To, že jsem někde psal, že nejvíce zahřeje kůže z tuleního mláděte, mi je dodnes vyčítáno, přitom ryby jíte také. Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

      Vymazat
    3. Nějak nemůžu najít souvislost Vašeho komentáře s tím mým, předešlým. Ale nevadí... Jednoduše, nehaňte ošklivě to, co mají rádi druzí a oni Vám také nebudou nic vyčítat. Aneb nečiň nic, co nechceš, aby ti činili druzí. Vychovávat Vás nebudu, jen mě mrzí, jak tu zbrojíte proti autorkám blogu. Protože to, co tolik zbožňujete Vy, neznamená, že to musí zbožňovat i ostatní, a navíc, večeřet foie gras si nemůže dovolit každý a honosit se luxusem Vám nezajistí kvalitnější život. Toť můj názor.
      Ještě jednou chválím pěkný článek, Hermelínům zdar! :-)
      Julie

      Vymazat
    4. ja už kvalitní život mam jen brojím proti nekvusu. Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

      Vymazat
  3. Ztučnělými játry a kvalitním kožichem proti nevkusu a zapšklým eko-fašistickým feministkám! Vítek na hrad!

    OdpovědětVymazat
  4. Vyšší vrstvo, to je chybka - tuleňátko není rybka.

    OdpovědětVymazat