pondělí 25. února 2013

5000 CALORIES & COUNTING: OBŽERSTVÍ V ORLANDU

Lidi, kteří mají soudnost, při návštěvě Orlanda většinou zamíří do Disneylandu.  Já jsem šla místo toho na snídani, oběd, večeři, druhou večeři a další večeři.

1# Ještě před odjezdem jsem ale musela na oslavu narozenin svojí australský kámošky Hannah do Cheescake Factory. Následky svého počínání jsem si dovolila shrnout v následující in-fat-grafice:
Ano, jde přesně o ten podnik, kde pracuje Penny z The Big Bang Theory. Objednala jsem si Vanilla Bean Cheescake, ač mi můj copywriterský instinkt říká, že výrazně vhodnější by pro produkt byl název  Diabetes Dreaming.
2# Následovala návštěva rodičů mojí kámošky Biancy, která je původem z Argentiny

Celou večeři jsem se musela důkladně ovládat, abych nezavedla řeč na jedinou argentinskou reálii se kterou jsem do hloubky obeznámená - Divokého Anděla.
La Casa Argentina: Kuřecí na houbách s brambory v krémové omáčce & brusinkový džus. 
3# Druhý den jsme se rovněž měli skvělé jídlo. Bohužel jsem neporozumněla slovům hostitelky, že argentinský steak bude servírován jako poslední a pro jistotu jsem se předčasně přežrala argentinskými buřty
Kromě uzenin jsem měla výborný rukolový a bramborový salát, sušenky, které chutnají a vypadají jako české vánoční cukroví a výborný puding s karamelem.
4# V nedalaké osadě Cassadaga jsme pokračovali v natáčení našeho dokumentu o lidech, kteří komunikují s dušemi zemřelých. Kromě benzínky a convenience storu zdejší gourmet scéně kraluje 1 (!)  restaurace a v té jsme také poobědvali.
Soup and house salad ~ 10 $
5# Oběd v restauraci Sinatra. Frankly, Frank by z toho asi moc nadšenej nebyl. Vrchní vrstva zeleniny byla čerstvá, zejména pak v kontrastu s těmi ostatními. Z poblívky muselo bejt špatně i plechovce, ze který dozajista pocházela. Spíš Camp-blil než Campbell. Druhý den se nám poštěstilo o něco více:
Shepherd's pie a čerstvá, svěží zelenina.
6# Spiritualisté po nedělní mši servírují oběd zdarma. Vývařovna samozřejmě nemohla chybět, stejně jako řada duší zemřelých, se kterými přítomní živě komunikovali. Osobně jsem největší sympatie pociťovala k duchovi, který kladl své pozůstalé na srdce, aby nepodceňovala konzumaci brokolice a jezení sušenek naopak dával do přímé souvislosti s pobytem v pekle. Po-O jsme šli nakupovat:
7# Kromě křišťálových koulí byl v nabídce speciální věštecký čaj a kávoviny. Oblusha bohužel zbystřila můj foťák dřív než objektiv předmět doličný. Z legálně poříditelných prostředků mohla takové zklamání vyléčit pouze pořádná porce mexické kuchyně:
Burrito s vepřovým ~ 6.50 $ & lime chips a guacamole ~ 2.50
Chipotle je můj oblíbený fastfood. Chutná mi v něm tolik, že se mi samu sebe podařilo přesvědčit, že je zdravý. O pár dní později jsem byla na natáčení filmu ze zdravotnického prostředí. Povalující se tlakoměr mé přesvědčení bohužel nesdílel.

8# Ten den taky studenti marketingu ve škole pořádali charitativní akci. V ad hoc case study na vlastní osobu jsem vyhodnotila sama sebe jako potřebnou a uzmula na rautu tento slušný pokus o catering v mediteránském stylu.
Ve své euro-optimistické naivitě jsem věřila, že ta bílá věc je tzatziky. Ale to bychom nesměli být v USA. Myslím, že je fér říci, že co je pro Francii Marsejéza, to je pro Ameriku majonéza.
9# Měla jsem pocit, že úroveň mého zoufalství dosáhla svého nejzašího dna v pátek, kdy jsem projevila upřímné nadšení nad možností nakoupit si pár kousků oblečení ve Walmartu. Z omylu jsem byla vyvedena již v sobotu, kdy jsem  svůj inventář obohatila pár artefakty z benzínky. Ale níž se dá jít ještě vždycky. Ptáte se, co jsem měla v neděli k večeři...?
10# Jo. Hrst fortune cookies, který jsem na čínskej novej rok ukradla ve školní jídelně.
Takže šťastnej čínskej novej opožděně i vám. A slibuju, že příště napíšu něco smysluplnějšího. Mám přece "active mind and a keen imagination," že!

Ale co, to vám ještě neřeknu. Keeping my plans secret for now.

2 komentáře:

  1. Mohla bys uvést nějaké podrobnosti o tom dokumentu o lidech, kteří komunikují se zemřelými? Tohle téma mě zajímá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj El, půjde o zhruba půlhodinový dokument o spiritualistické komunitě v jižní Floridě, zatím jsme uprostřed natáčení.) Najdi si na wiki kdyžtak osadu Cassadaga, je to vesnice, ve které smí žít v podstatě jen lidé, kteří jsou médii, případně se jimi učí. Sleduj náš FB, budeme se tam snažit o projektu lépe informovat :)

      Vymazat