pondělí 18. června 2012

DRŽKOVKA NA STOJÁKA


 Řeznictví a uzenářství na Bělehradský. Kdo nezažil nepochopí. Černá díra a tesilový zástěrky vás hodí direkt expresně rovnou do čačača vosumdesátek. A máte to, to máte za to, že jste tam lezli, žejo.
Výběr u pultíku je taková ta nekorektní česká klasika, včetně cikánský pečeně, taliánů (zdá se, že tahle prvorepubliková klasika vrací úder), teplých párků, studenýho piva, držkovky, šunkafleků (mimochodem, nedávno jsem na jednom večírku byla účastná debaty šunkofleky versus šunkafleky, jak to máte vy?!).

Já jsem se rozhodla pro polévku- džkovka. Můj doprovod by byl býval tuze rád onen inzerovaný tzv. "teplý párek". Bohužel mu paní u pultíku, sympatická asi jako zaražený větry, po pár minutách otrávenýho rozhlížení se, koukání do gastrošky s párkama, odfrkování a nahlížení za tzv. "plentu" a volání jakési "Jarušky" oznámila, že ony "teplé párky" jsou dneska "spíš studený" a že to pánovi teda neprodá, ať si kouká vybrat něco jinýho, sakra, ne. Hm, takže teplý talián? Upřímně, měla by se zavést nějaká stupnice vlahosti, člověk by pak nebyl zkalmanej, přemýšlej nad tím, Jaruško.
Další postřeh je ze světa hořčic, všimli jste si určitě, že máme  dva druhy, zas tolik naše čtenáře nepodceňuju. A víte jaký máme? Ano, modří už vědí! Tzv. kremžská (too fancy for this place) a tzv. "vobyčejná". Takže co příště? Pokud mě do týdne neodvezou s akutní kolikou, vidíme se na koupališti. S párkem, "vobyčejnou" a pivem.
Čau Mňau.
Vobyčejná a talián, držkovka a houstička.



Maximální DIY!

Jaruška si evidentně ráda pořeší svý bistro sama!

Na stojáka.

Vzpomínky: okurkovej salát.

Ve čtvrtek můžeme i na véču!

Párty talíř jako pán!

obědový bonus aneb smějeme se s Vývařovnou.com

13 komentářů:

  1. Já bych tyhle svérázný podniky nekritizoval a i ta trocha ironie je, myslím, celkem zbytečná. Tohle zboží si své kupce vždy najde a světe div se, jsou mezi námi individua, která tento typ podniků rádi tu a tam vyhledají. Tady si nikdo nehraje na hi-fi gastro. Dršťkovka a párek to je zkrátka klasika... a díky za to,
    že jsou pořád místa, kde si to člověk může dopřát (díky za kvalitní tip :-).
    A určitě je to o level výše, než všechny ty rádoby restaurace tipu: smaženejeidamvoleřízekkuřecíavepřovejhranolkypyčoainstantnítajemstvípanašéfkurvařenavrch.

    Mňaúcta H.U.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle řeznictví je klasika která pohladí co tam stojí co si pamatuju, bydlel sem za rohem... Jo a samozřejmě šunkofleky...

    OdpovědětVymazat
  3. Přibližný počet výsledků:
    šunkofleky: 8 040
    šunkafleky: 1 420

    Google má jasno!

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou to šunkAfleky, primitivové!

    OdpovědětVymazat
  5. mě to baví občas, jako typ restaurace, do kterých když vejdete tak dostanete skoro přes držku už jen pohledem (prostě přirozeně, nemyšleno jako trapnost v restauračce typu Pravěk) a do toho servírujou jídlo za pár šupů (odpovídající kvality) a můžete se tak vrátit o desítky let zpět, stroj času skoro zadarmo, navíc ta atmosféra...

    OdpovědětVymazat
  6. jednoznačně ŠunkOfleky ;)

    to je jako karbAnátky a karbEnátky ;) Jsem pro první možnost

    OdpovědětVymazat
  7. Vložím sem třetí možnost.. :) hlasuju pro FLEKY bez šunka nebo šunko, páč správný zapečený těstoviny maj být smíchaný s dobrým uzeným ze žeber.. Takže proč jako šunka??

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlas s KajouKubikem, do fleku jedine uzeny. Jinak u nas se rikalo sunknfleky (jako sunk'n'fleky)

    OdpovědětVymazat
  9. WTF Kde se tam vzal ten višňový Dr.Pepper

    OdpovědětVymazat
  10. Doporučuji Vám navštívit řeznictví hudera a syn ve Střešovicích. Atmosféra 80. let a vůně syrového masa.

    OdpovědětVymazat