neděle 11. března 2012

RECENZE MENZ: JINONICE

Od rovnic do Jinonic: Po Matfyzu jsem pocítila potřebu si spravit chuť (a dát si antacid), takže Jinonice byly jasná volba. Dováží se tam totiž Arnoští menu a jak naši věrní čtenáři dobře vědí, Voršilská je Alcron mezi menzama. Prostředí ale taky dělá svoje a tady bylo sakra na co koukat: Oběti Fakulty hledající smysl to opravdu nemají lehký.

1# Darth-dekór v předmenzí: ...A to jsem si myslela, že u nerdů jsme byli minule...
 2# Never mind. Neveeer mind. Big Bang Theory hadr. Na tohle mě napadá už jen gastrorým: polito-jelito.
 3# Seznamte se: Šunkofleky (za lidovku), houbové rizoto (za lidovku)+ pórková polívka (součástí menu). Šunkáče byly jídelensky dobrý, ale v rizotu byly houby houby a taky bylo úplně bez chuti.  Nádobíčko bylo ovšem naprosto festovní, moje kleptoručky se jen třásly pomyšlením na tyto dyzajnové kousky. Ale co vám budu povídat, odolala jsem (...)
4# Menu proti menzovnímu establishmentu: Tomatová polívka - 20,-, rohle + Rohatej. Na tomto místě se sluší zeptat, proč alkoholické pivo nepatří mezi standardní nabídku všech menz?
5# Za našich mladejch beztitulovejch let se deliria nelíp dosahovalo na Právnický, teď šlapou Jinonice. Je moc pěkné, že si naše alma mater konečně ujasnila priority.
6# A když se kalí, tak se i smaží. A pořádně. Kornatějte, tepny moje!
A jedna do diskuze: Zkusil někdo ten salát?
7# To jenom kdyby někoho zajímalo, co předstíráme, že čteme při jídle. Teda pokud by to bylo na mně, leží tam Albert v kuchyni, ale přece nebudu ukazovat svou pravou tvář, že...
8# Rondokubismus v praxi.
9# Nemám to ověřené, ale něco mi říká, že Kalousek a Zeman museli nutně vystudovat tuhle školu.
OK, starý jezevec má ekonomku, ale určitě by se mu bylo bývalo víc líbilo tady.
10# Závěrečná hodnocení:

Personál: Opět standardně nevrlý. Že prej PMS původně vzniklo z pracuju v menze, sigh.
Prostředí: Půl bodu za to, že to není ve sklepě. Půl bodu dolů za to, že je to až v Jinonicích (nepřejte si mě, až pojedu na Suchdol).

Fronta: Nebyla tu. Přičítám to nutnosti si jídlo den dopředu objednávat.

Jídelníček: Arnoští. Vlastně, co si to celý přečíst tady?

Index žaludečních vředů: 2.3/5

Jo...a hlavně se pěkně prosím účastněte naší soutěže o bagety & lístky do kina. Rozumíme si?

13 komentářů:

  1. nejvíc vtipnej je pocit platit to levný pivo studentskou kartou=))
    a fronty občas jsou, když se vyskytuješ v době kolem nějakejch celofakultních úvodů do čehosi...ale s frontama jinde se nedaj srovnat

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda.. kvůli tomu pivo lituju, že jsem nešla do Prahé.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si teda myslím, že se tam dováží Kajetánčí menu, ale je možný že i tam to vozej z Arnošta :))))

    OdpovědětVymazat
  4. a btw. salát jsem měla několikrát nějakej těstovinovej a snad dokonce sojovej či co...a docela dobrý to bylo

    OdpovědětVymazat
  5. Kalousek má VŠCHT, Karol. Tam to musí bejt ještě jinčí šťáva.

    OdpovědětVymazat
  6. Je to tak, náhledem do jídelníčků zjistíš, že se tam dováží menu z Kajetánky. Stejné menu jako Arnošt mají na Jednotě.

    OdpovědětVymazat
  7. Saláty celkem ujdou. Dávám si bramborovej nebo brokolicovej. S majonésou jsem zkusila, ale nic moc.

    OdpovědětVymazat
  8. Pche, já pamatuju doby kdy byl Kozel za děsivých 13Kč. Člověk se tak mohl velmi lidově intoxikovat za velmi lidové ceny. Kozlík, sojovej a studium šlo do hajzlu...

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvyhlášenější jídlo z jinonickýho bifééé byl jednoznačně párkáč alébrž párkovej salát. 4,50-, / 100g, báli jsme se ho moc. Jednou jsme se odhodlali a poprosili o 5 deka, že to jako testnem. Paní řekla "pědeka? To jak plivnout do Stromovky. Máš jich 15." :D A tak jsme zjistili, že párkáč=párky na kolečka zalitý majonézou. Neke.

    OdpovědětVymazat
  10. já si nestěžuju, až na pár výjimek když mi masový oběd zdaleka nepřipomínal maso, tak jsem se vždy najedla dobře. každý den minimálně 4 druhy salátů na výběr (měla jsem snad všechny v nabídce, ale jednoznačně vede drůbeží:)), presso za 14 kč, čerstvý džus, pivko, cíga,.... na to, že je to prakticky jen pro studenty, tak je výborný prostředí, a nevím proč, na mě je i ten personál hodný ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Abyste se nepo... kdyby jste neměli do co huby, tak byste nekecali takový zmlsaný kraviny. Jenom blbý kecy a všechno pomluvit umí každej ubožáček. Nikdo vás nenutím tam lézt.

    OdpovědětVymazat
  12. uff,autorku sleduju dlouho... a nejlíp by udělala, kdyby přestala psát "články" a dělala něco produktivnějšího a probůh, hlavně ať u toho nevymýšlí nic rádoby vtipného, protože se to míjí s účinkem, hrůza

    OdpovědětVymazat
  13. jidlo cena cca +-50kč, od toho dotace od státu(cca30,-) a myslim si že na tom menza pekelně vydělává a nás pěkně odíraj!!! (nájem tam maji velice symbolický a energie vyjdou prý tak na 12K,- měsíčně..) pak si zkuste někdo objednat jidlo treba na rozvoz-jidel a porovnat porci a kvalitu... Menzovni politika mě neskutečně s*re... a divim se že to ještě tady může obhajovat...

    OdpovědětVymazat