pondělí 12. března 2012

A VÍTĚZEM SE STÁVÁ....

...Anni která se chystá na - popř. už viděla - Lid vs. Donald Trump (mimochodem pěkně blbý překlad - což ale neznamená, že je blbý i film, proto chceme znát tvoje dojmy). Každopáně nás, Anni, prosím kontaktuj co nejdříve na vyvarovnablog@gmail.com se svým celým jménem, lístky na film "Z popelnice do lednice" budeš mít k zítra k vyzvednutí právě na něj v Langhansu ve festivalovém centru v patře, kde se vydávají akreditace.
Jinak chodíme na filmy jako dračice a taky pro vás poctivě koštujeme Boulevardský bagetky, abyste svý festivalový poukazy do Bageterie uplatnili co nejlíp - pro dnešek se o svůj žebříček podělím já.

1# BROOKLYNSKÁ, kterou jsem ochutnala dole na Václaváku byla prostě parádní. Majonéza, dozlatova osmahnutá cibulka, rajčata a krůtí maso přesně jak má být. Dala jsem si jí s grahamovým pečivem a myslím, že jakýkoliv jiný výběr by byl šlápnutím vedle, protože šlo o opravdu skvělou kombinaci. Kromě toho tam nebyla fronta...a vůbec, měla jsem takový hlad, že jsem jí pro vás ani nevyfotila.

 2# AMERICKÁ, kterou jsem vyzkoušela hned vedle festivalového centra ve Vodičkově byla taky fajn. O něco míň fajn byla pekelná fronta (tímto děkuji Václav P., že ji za mě vystál), ale mastnoučký masový kuličky jsou exemplární comfort food, který zklidní i ty nepodrážděnjěší nervy. Pečivo jsem tentokrát volila bílé, rozhodně bych si takový zážitek být vámi nekazila snahou o arogantní černochlebnictví. Jo a taková drobnost, drahá BB, když už jste teda BB, přidejte tam pořádný Q, tý omáčky by to chtělo o něco víc a silnější!
3# DIJONSKÁ - narovinu přiznám, že tohle nebyla úplně šťastná volba. Osobně bych si králičí maso, které jsem ochutnala v Křižíkově, představovala více okořeněné, ať už hořčičným dresingem nebo chutí brusinek. Ty v mém případě byly bohužel dost mdlé, intenzitě chutí bohužel nepomohl sýr ani jinak výborné tmavé pečivo. Každopádně každý má jiné chutě a je možné, že někomu zachutnala víc - já osobně ze sezónních speciálů nejlépe vzpomínám na norskou, i když jsem slyšela i opačný názor.
Jo a dnešní várku recenzí končím malým příspěvečkem z říše piva - ve Světozoru jsme vyzkoušeli "Třešňáka" - je to cosi na způsob podobného nápoje vyráběného Bernardem. Celkem to ušlo, ale do na můj fav beer list se to určitě nedostane. Více už brzy!

P.S.  Pokud se ještě chystáte na Jeden svět, mohu doporučit Lásku v hrobě a taky Mandelu

2 komentáře:

  1. nejlepší ze všech je brooklynská (a klidně se za to i poperu) a ze sezonních určitě argentinská...na tu vzpomínám se slinou v puse

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  2. souhlas, brooklynská je nejlepší!

    OdpovědětVymazat