pátek 6. prosince 2013

GASTROBEAUTY VOL.1

Jakožto holka, která si frčela na kosmetických radách v Dívce a Top Dívkách, občas naprosto posedlá selfcontrol syndromem si prostě nemůžu odpustit nakousnout tohle téma- jak vypadáme když jíme versus jak si předtavujeme, že u toho vypadáme.
Je to téma na dlouhý večerní debaty nad punčem nebo čajem s rumem, protože faktorů, který přímo i nepřímo ovlivňují náš "beauty faktor" při jídle je milion.
Jen namátkou:
- co zrovna jíme (základní parametr, samozřejmě)
- kdy to jíme
- s kým jíme
- dokonce existuje i parametr "proč to jíme"
Nehledě na to, že jsou i momentky kdy i dobře vychovaná katolická slečna opouští svůj obsesivní selfcontrol a vrhá se na mastný bramboráky nebo přepálený smažáky (3 am, nonstop na Letný). Bohužel tohle bývaj momenty, kdy bychom chtěly bejt tzv. nejkrásnější (většinou v tom nonstopu nepojídáte ty mastný placky sama), ale nejen, že pravděpodobně nejste (dá se to zachránit jedině veselou přátelskou alkospontaneitou, to prej stejně zabírá víc než šminky), ale taky už je dost těžký to nějak napravovat (mejkapo-korekce nad ránem nedopadají zrovna nejlíp).
A tak i třeba pro tyhle chvíle se Vývařovna může stát na chvíli TopGirl. Proč ne. Vždycky jsem si v redakci podobnýho periodika chtěla popracovat- dost závidím redakčnímu kámošovi Kubovi, kterej má za sebou zkušenost z Bravíčka. Vývařovna goes Bravíčko. Aspoň na chvíli.

DÍL 1. "SNÍDEJTE VĚTRNÍK JAKO LORDE"

Snídaně pravý dámy
Není neobvyklý, že posnídám větrník. Společně s indiánem drží přední pozice na mým žebříčku top of the cukrovinka na světě. Taky mám ráda výrazný rty. Dneska ráno jsem se inspirovala novým videem Lorde- nehledě na to, že díky jejímu minulýmu videu "Tennis Court" jsem zase vyhrabala svojí starou fialovou rtěnku.


Dost důležitej je u malování postup, přesně jako u vaření- někdy stačí vynechat krok nebo dva kroky prohodit a výsledek není kýženej- aka je to fail.
Pro rtěnkový analfabety v tomto pořadí:
- bezbarvá konturka/artdeco (až v hodně pozdní dvacítce jsem pochopila, jako pravá dáma, že konturka je vlastně vopravdu docela užitečná, právě speciálně u hodně sytých barev)
- rtěnka/fix na rty, obojí nižší střední třída z drogerie (mastnější rtěnku vysušíš ubrouskem, fix is fixed)
- MAGIC FIX/artdeco aneb věc, která by právě měla držet ten holčičí selfcontrol, prostě fixátor rtěnky, pro mě objev roku. A to jsem si ve svých sedmadvaceti myslela, že na mě si kosmetický firmy už jen tak nepřijdou. Naposled jsem takhle vyváděla kvůli micelární vodě.
Důležitý je nechat fixátor zaschnout. Pak sežrat větrník, zapít to čajem. A co si bude povídat, jako Lorde pak vypadat nebudete. Ale torchu barvy zůstane (ne na zubech! body nahoru) a vypadá to celkem přijatelně. Pokud byste test zkoušeli ve dvě ráno, řekla bych, že výsledek předčí vaše očekávání. Pokud ve dvě ráno ještě nějaký míváte. venecek on Make A Gif
make animated gifs like this at MakeAGif

Tak příště to dáme od podlahy na chlebíčkovým večírku- uvidíme jestli je v možnostech obyčejný katolický dívky se během hodiny třikrát přemalovat, sníst co nejvíc chlebíčků a degustovat koňaky a vypadat stále jako pravá dáma. Příště Gastrobeauty přímo od Paukertů.

5 komentářů:

  1. Dobry den ráno, kde jidlo? Takovéto jsou ženské věc. Chceme kdybyst tu o jídlo. A prosime i vietnamce jidlo. Děkuji Vánoce Tranh

    OdpovědětVymazat
  2. To byl ale článek o ničem. Nepřemýšlíte, že je čas to zabalit?

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se článek líbil, jen tak dál. Dala bych si větrník...

    OdpovědětVymazat
  4. Nechápu pointu celýho článku? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt dost dobrý! Ujetý, bezva sloh a výrazy, senza téma. Kdy budou chlebíčky? Těším!

    OdpovědětVymazat