pondělí 25. března 2013

HANNAH V LONDÝNĚ IV: HAVE YOU SEEN ME LATELY?

Fénix Reflex páchá už asi stopadesátou sebevraždu v řadě, tentokrát skrze Žeryka Taberyho, Agenda svými dvě vydáními naprosto podkope veškerou víru ve tvorbu obsahu v Čechách a Nicol Lenertová se vrací na Novu. Konec médií a světa probíhá právě teď, takže ztraťme tvář i tady, smažme štítky bizár, levný a smažený a přejmenujme se na Fine Dinningovna. Tohle je můj skromný manifest toho, jak jsem v Londýně neskromná.

Vůbec se mi nechce vracet do Prahy. Vlastně si po dvou měsících tady vůbec nedovedu představit, že se znovu musím vypořádat v demencí na každodenní bázi a to nejen v oblasti gastra.

GROCERIES
 Obrázek č.1
 O tři minuty později.


Haha, další steak.
 Nákup na víkend.
 Carrot cake.
Všechno výše vyobrazené je z Waitrose, kterou mám stejně daleko jako všichni hateři (včetně naší nebohé Pakočky) hnijícího Alberta ve Vinohradském pavilonu. S tím rozdílem, že spíš než supermarket připomíná butik s delikatesama. Nejvíc času vždy strávím v oddělení masa, kde se nemůžu rozhodnout, jaký steak si vybrat. Zvláštní nepoměr, co? V Praze si nedostanete dobrý steak ani ve spoustě řeznictví a tady stačí dojít do nejbližšího obchodu. Myslím, že fashion bloggerky by měly zase solidní zásek u pultu s cupcaky a regálu s limonádama (ty showroomové se prodávají normálně i ve velkých lahvích). Na krabici s mrkvovým dortem se psalo, že je zesty, fresh a tasty. No a byl...bummer. Snědla jsem ho na dva zátahy (během jednoho dne). Vidíte ty sušený rajčata? Tak asi takhle bych si představovala obalový design.

COFFEE SHOPS
Fix Café na Whitecross Street - ODKAZ ZDE
Moje oblíbená Kahaila na Brick Lane - ODKAZ ZDE
 Další kavárna u Brick Lane - ale to jen proto, že Kahaila byla zavřená.
A jakási italská cukrárna v Islingtonu. Nesnáším, jak Češi neustále řeší velikost porcí, ALE - přesně takhle si představuju jeden kopeček.

Jak řekl Míra - na Londýně je super to, že můžete zajít do jakéhokoliv podniku a víte, že to nebude blbý - protože tady je prostě všechno dobrý. Kavárnu, jaká v Praze pořád ještě není, tady najdete skoro v každé ulici. To, že má Praha 15x méně obyvytel znamená jen to, že by tam mělo být kaváren 15x méně, ale nic jiného. Nijak tu nevidím prostor pro smlouvání o kvalitě. A taky se mi líbí představa, že ten okouzlující barista ve Fixu dělá srdíčko na pěně jenom mě.

RANDOMS
 Brittish. 
Jsem taky jenom člověq ®
Zátiší s karafiáty, další limonádou, talířkem z Urban Outfitters a mým obědem. 

32 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkujeme Vám! Takzže i fotky hezki pak maj ze udelate dobri tvaře! Vel i Konoce takze tam ze se setkavani kamaradi!
      Tranh

      Vymazat
  2. Koupit maso na stejk je v Čechách pouze halucinogenní představa!!!

    OdpovědětVymazat
  3. A tak otevřeme super kavárnu / bistro / obchod s potravinami. Prostě něco, co ještě nikdy nikdo v ČR nezkoušel a pak nezkrachoval, protože tady si každý mezi rohlíkem z Penny marketu a rohlíkem od kvalitního pekaře každý vybere ten z Penny marketu, který stojí méně. Proč by to mělo chutnat, když to je levné, COŽ??? .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme že! tak mame bistro maj nudlema, nudle s kuřemi!londyně koukali ze mi rodič tam jeli oni vedeli ze vietnamci takovi bylinek davaji bylinek ze maso pak maj křeh-kí ze oni davaj ryb s hranolkami,vite? ze mi oni pak zlobi ze mi dame takovi levny-tak mi nakoupime kde nam ceši daj lev-ně!pak zase to muze! takovi mi to udelam ze maj co oni co pak chtej.
      děkujeme Tranh

      Vymazat
  4. Co mas proti Respektu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Granáty, minomety, šavle, meče a dýmějový mor.

      Vymazat
  5. týýýýýýjo, chci to všechno! ještě si to tam pořádně užij, Hannah. a to srdíčko dělá stopro jen tobě :). lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě taky myslim. Ta holka, co se s nim střídá, mi dělá stromeček a vždycky blbě čumí.

      Vymazat
  6. proč mi to děláš?? :( :D

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, faux-filet - vypadá jak ve Francii. Na mě ale příliš propečenej a tenkej :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Dobryden se! Semi omlouvam se za ze jsem pisal tak spatne cesky - tak ze měli čech na to špatni tvaře! li bísemi ti fotky tam maj položeni maso! taky mame maso na pánevi a maj radi s rýží vite? i češi maj dobrá že voni vařej mas a tam pak podaj zélí nato a radi knedlici- děkujeme vam! Ja rad viděl ze Londyn, děkujeme vam!hezky fotki a hezki londyn! Hannah sem zeptal se? maj tam přiteli? maj rádi takovi tmavi nebo blondi svetli chlap?

    Děkujeme vam

    Thran Nguyen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S knedlíkem a zelím je nejlepší maso pečené. Na maso kmín, cibule, česnek. Při pečení podlévat černým pivem. Moc dobrý!

      Vymazat
    2. Dobry den dekujeme že! Tak rad jsem že slyšime že todle co se po-dává že takovi je i dobry pro vietnamci- taky mame radi knedlíci,lae to moc takoví ze pak těžkosti jídlo! a že kmín, cibule a česnek taky radi mame dame na jidel a vsichni radi ze to maj pak ze to snědi v puse! a co pali to když nemocnice tak ze to sem mu vezme bacil, vite? cesnek dobri a kmin taky koupime sem! pověděl tak že man želka mi co mi tak to ona vaří a dobri mam pak chutni že tak se smějeme a my radi čteme že nam čech i naradí že davaj takovi na maso na táliř. děkueje Vám Tranh PS:nepit pivo při jidlo mnoc pak mit v hlavě ze je opilej tmavy pivo!

      Vymazat
  9. JJ, teďka jsem se vrátila z Amsterodamu a musím říct, že se mi chce z našich obchodů i kaváren brečet...

    OdpovědětVymazat
  10. V Kahaile mě teda tudle pěkně nakrkli. Dvacet minut před zavíračkou nalívali všecko kafe do kelímků, páč se jim těch pár hrnků už nechtělo umejvat. Já jsem na tohle dost alergická - kdysi mi to udělali v Costě, která je otřesná sama o sobě, ale v normální kavárně bych tohle nečekala. Kór v Londonu né.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cože? No to je úlet. Navíc Kahaila je kavárna nějakého náboženského společenství, pokud vím...všichni jsou tam sluníčkoví. Souhlasím, taky by mě něco takového překvapilo.

      Vymazat
  11. V práci mě teda nedávno pěkně nakrkli. Dvacet minut před zavíračkou mi sem přindou nějácí lidi na kafe. Snad se nebudou zlobit, když jim ho dám do kelímku, pančto toho mám za dnešek ažaž. Jsem přece taky člověk...
    Tak ne, ta ženská na mě čumí jak na vraha. Sorry, že žiju, nadčlověkyně. Asi tůristka, normální londýňani mají pochopení.

    Dzień dobry
    Nguyen Nguyenowicz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, taki oni nevědou radi ze daj z pro pitni pro servira a pak maj špatni tvařem, vite? Ze kelimeky davaj tak to daj sem vlejou kafe a kdo muze pit tak ze neni chyba todle!my davame takový maso zase do krabice plast a taki česi maj radi a oni zachvali nas ze mi dame rychle a hodně! Děkujeme vam - sjte u vaás jsou rodič polec? Děkujeme vam

      Tranh Nguyen

      Vymazat
  12. Hannah, nechtěla by sis dát tu práci a pojmout pátý pokračování jako odhalení stinnejch stránek života v Londýně a místo těchhle bezva fotek ukázat nějakou špínu velkoměsta? Jen tak ze soucitu. Abych si na chvíli odpočinul od úvah, proč proboha ještě pořád trčim v Čechách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějakou etnickou čtvrt, jo? Ale to aby si najala bodyguardy. :-)

      Vymazat
  13. Mám dotázku. Jak vyznívá srovnání britských Pringles a českých Pringles? Já si je nedávno po dvaceti letech znova koupil (v Čechách) a byl jsem dost nepříjemně překvapen. Tak bych rád věděl, jestli se zhoršily celosvětově, nebo jestli stojí za houby jen ty naše místní. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Slečno Hannah , ta Vaše cestina je tedy super !!!!A už vám Carol či Pakočka sdělily , že jste svojí akcí PETRŽEL zničily hezkou hospůdku Dobrá polévka ???? Je zavřena a několik lidí přišlo o práci!!!!Hřeje vás to u srdce ???Kam bude chodit Carol na polévku ? Se svými drobáskami ????Jste hnusné a potřebujete sex!!!"Jinak se vybíjíte na nevinných.Klidně si mne smažte.Ale svědomí si nesmažete!!!LK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den!
      taky sem že polivku muzet davaji se tam bylineky a dobri pak chutnaji vam ve PHO? děkujeme vite?Hospudek dobri petržel tak to se davaji na ómáčký kde tak se tam tam položime to. Hřej? co neni nevinny ze smažte? Co smažte? ze davaj rybu na smaženi na mas? Kopil rano kořeni - kde svědomi davate? na smaženi?
      Děkujeme že! Tranh Ngueyn

      Vymazat
    2. To je neskutečné, jakou pyčovinu je někdo schopný napsat. Sice tomu nevěřím ani po věcné stránce, ale budu se držet té myšlenkové stopy.
      Jak může nějaký podnik položit kritický názor vyslovený na ještě zdaleka ne zcela top navštěvovaném blogu ? Těžko, jistěže. Obvykle tenhle typ podniků dojíždí na přehnané ambice, neumětelství, absolutní nedostatek zdravého rozumu a základních kuchařských a ekonomických dovedností...
      Ty osobní výlevy od anonyma netřeba komentovat...typická česká anonymní internetová žumpa...něco ve stylu komentářů na "novinky.cz"

      H.U.

      Vymazat
    3. Dobrý den,
      omlouvám se za pozdní odpověď. Díky za pochvalu mé češtiny, ale ještě na ní musím trochu zapracovat, aby dosáhla vaší úrovně. Mimochodem, Karol je zkráceně Karolina, takže, prosím, neprzněte její jméno vinou svého analfabetství.

      Abych byla upřímná, je to zásluha pouze Karol, což mě mrzí, protože se dva roky po fungování blogu ukazuje, jak moc je napřed přede mnou a Pakočkou. Svědomí mám naprosto v pořádku (a věřím, že Karol to má podobně), jen si říkám, že lidi, co takhle przní jídlo, by měli nejen přijít o práci, ale rovnou skončit ve vězení.

      Myslím, že otázka sexu je poněkud irelevantní, ale pokud byste bydlela ve vyšších patrech ve Chvalově ulici na Žižkově a měla výhled do mého pokoje, určitě sem nepíšte takové zhovadilosti.

      Vaše komentáře mazat nebudeme. Pište vše, co máte na srdci, uděláme vše, co je v našich silách, abychom vám uspokojivě odpověděly.


      Hezký den z Londýna.

      Vymazat
  15. Vážený či vážená , ony ty dámy , jsou -li to dámy rozpoutaly petrželovou bitvu na FB!!!!Někteří hlupáci ani nevěděli , o co jde a vesele se přidávali.Žádný majitel si nepřeje takovou reklamu.Dobře to napsala provozovatelkám tohoto webu manažérka z restaurace Zdeňka Polraicha.I když dle mne je to hrubián.Ale ony nekritizovaly majitele, ale servis.Na příklad , že by ta měli mít porcelán art -deco atd.Fassebook je zlo.Stačí si přečíst , co se děje okolo vraždy té dívenky v Jihlavě!Jeden z vrahů ta klidně položí dotaz , co seděje ? A jeho FB kamarádi mu důvěřivě svěřují , že se dívka hledá a on přitom ví ,že leží mrtvá na skládce.Jinak Vývařovna z hlediska grafiky je otřes!

    OdpovědětVymazat
  16. Děkujeme že! taky radi tam Pohlreich! Petržel vietnamci malo že jíme že mame takoví býlinek jinačí co tak dame za jidlo vite? Facebook se pise to tam ze ste vy pisala jinači nazevi?ze umite anglítsky ze takhle vy spatně pisala - nevadi sama možeme se upravit to! Grafik tak chutnalo ze po zéli.

    Rád tam petrežel ze i ikdyž takovi v viet jidle neni tam ani čmuch

    děkujeme pěkně váma Tran Nguyen a Lin Thuy Duoc

    OdpovědětVymazat
  17. ziju v Amsterdamu a hledam petrzel na polevku.. nelze sehnat :-(
    neni vsechno spatne doma v Cechach a dobre v cizine

    OdpovědětVymazat