pátek 15. března 2013

USMAŽENO V USA: OD OKUREK PO OREO

Jsou jarňáky. Moji bohatí kamarádi jsou v Mexiku, ti méně bohatí na Bahamách a zbytek z nás je v Miami. Na nedávno zveřejněném žebříčku "the trashiest spring break destination" si Miami vydobylo čestné 7. místo. Abychom tento úspěch oslavili, vydali jsme se na pouť. Skóre večera bylo následující:
$ utracených celkem: 20 $
$ utracených za junk food: 15 $
# navštívených atrakcí: 0
1# Jako předkrm jsem zvolila footlong corn dog, který jsem pořídila za lidových 7 $. 

Nevím, jak název této pochutiny přeložit do ČJ (Google translate mi lstivě vnucuje "kukuřice pes", ale já se nachytat nenechám), každopádně jde o párek obalený těstem na bábovku prohnaný friťákem.
Pochutinu dle tradičních zvyklostí servírujeme s doslazovaným kečupem.
2# Další oblíbenou laskominou amerických lidových radovánek jsou krocaní končetiny:
Za báječných 9.50 $ si můžete dopřát svátek Díkůvzdání téměr jakýkoliv den v roce!
Potom, co se hnátou prohlodal, kamarád Jordan konstatoval, že jeho tvář se minimálně do konce roku bez hydratačního krému obejde.
3# Na tradičním pouťovém menu nemohou chybět ani kyselé okurky v trojobalu. Servírujeme s ranch dressingem. Výdaje: Fanstasticky výhodných 7 $, dekorativní PVC kbelíček v ceně.
Moje nejméně oblíbená vysmažená věc. Díky přítomnosti láku jsou okurky nepoživatelně horké po jejich vychladnutí výpary z láku křupavý trojobal nicméně naprosto rozmočí.
4# Moji duši ochránkyně přírody při uzření tohoto stánku ovládlo znepokojení - přece jen jsem v zemi, kde se lid neštítí mrsknout si na talíř třeba krokodýla nebo chřestýše - nicméně se ukázalo, že jen jde o důmyslný marketingový trik pro prodej langošů.
Prodvávají je tu výlučně ve sladké variantě, nadměrných velikostech a za neodolatelných 8 $.
5# Měla babka, čtyři jabka,...a každý jí stálo čtyři babky.
Tuto diabetickou delikatesu jsem se nicméně okusit neodvážila.
6# Otoč, olízni, omlékuj....OSMAŽ!
Přátelé mě od investice 6 $ do této lahůdky odradili, prý jde o ideální snack ke sledování romantických komedií v pohodlí domova a vyrobí mi ji v nejbližších dnech sami. Mám na co těšit.
7# Démonický "DONUT" BURGER. Jak trefně poznamenala Pakočka, výstižnější název by byl "DONUŤ" mě k tomu BURGER...Mě osobně ještě s odstupem času napadá "DO NOT" BURGER, případně - Honey Boo Boorger, ale to jen pro opravdu velké znalce americké popkultury.
Bohužel mám příliš dobrodružnou povahu a moc jsem se nutit nenechala. Překvapivě to ani moc hnusné nebylo, až na to laciné maso. Spíš teď očekávám výskyt podobné koblihy kolem vlastního pasu.
 Jo a kdyby mi někdo nevěřil:
8# Tímto mlsem ale pouťové hrátky nekončí. Kdo z vás by netoužil po návštěvě výstavy dobytka a pěstitelského pavilonu spojené s focením ve vkusné kukuřičce? Navíc -- když je to zadarmo?!
9# A co takhle si po cestě vzít pár letáků,  které nabízejí řadu užitečných rad do života? A také jsou -- což je k neuvěření -- zadarmo?
Z jednoho z progresivnějších letáků: "Your teen can take educational quizzes such as 'Penis Pop Quiz', 'You want to put WHAT, WHERE?', or play interactive games like 'Jim Dandy and His Very Gay Day', or read articles such as 'Got Lube' or 'Slut, Just Another Four Letter Word.'
10# Další super kratochvíle: Co takhle zjistit, který z mých kamarádů jen ten pravý na zelenou kartu?
11# Prasečí dostihy jsme bohužel prošvihli, kamarádka Gabby si nicméně ke svým šťouchaným bramborům objednala něco, co dost dobře vypadalo jako jeden z méně úspěšných závodníků....
12# Kdo přežije zdejší krmi, může se obšťastnit koupí zánovní zástěry...
Anebo se taky odbelhat do auta a hořce litovat svých činů a pak o tom napsat článek. Ale to zní trochu až moc jako Vývařovna.

P.S.
Jaký je váš osobní nejodpornější smažený zážitek? Co dobrýho mají letos na Matějský?

25 komentářů:

  1. Já strávila dost času ve Skotsku, kde rovněž strkají do friťáku všechno. Třeba Marsku. Jak to chutná nevim, protože mi kombinace buráků a smaženýho zvedá kufr, jen to píšu. Obdivuji tvou odvahu!

    OdpovědětVymazat
  2. Jenom malickost prosim: Miami si vydobYlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Doufám, že jsem to právě neopravila na špatně...?

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. já taky :D:D anonymové a opravy pravopisu, to by vám šlo

      Vymazat
  5. opravila jsi to na špatně

    OdpovědětVymazat
  6. La Petite Anne:
    Smažená marska a IrnBru je něco jako pro nás smažák. Trošku nechutnost, ale na kocovinu dobrý.
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  7. Teď asi šáhnu na modlu více lidem, ale já osobně nechápu a bliju ze smažené zmrzliny, která je pořád ještě sem tam k dostání v některých restauracích. Ale nakládačka taky pobavila, to zní vážně ještě hůř. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Smažená tyčinka mars je náhodou dost dobrá. Taky jsem na to v Edinburghu čuměla jako andamanský indián na metro, ale nakonec to bylo fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andamanský indián? Nebude to spíš andamanský ind? S antropoškou tady pozor, jo?

      Vymazat
    2. Měla by říct andamanský východní indián, néasi?

      Vymazat
  9. a znáte smažák? je to jako by hermelín a na to se dá strouhanka a osmaží se to. Nguyen Thran

    OdpovědětVymazat
  10. omg, jsem fakt ráda, že nemusim žít v Americe. Jejich stravovací kultura mi přijde hrozná.

    OdpovědětVymazat
  11. sposta čechy řikaj že oni neviděli znat co že smažení tekovych věci ch po Vietnamsku že oni radi maj tak maso ale sam chtěj oni ryby kde vedi ze tu chutnaj maj smaženi o ryby jako je ryba je pangas! vite?

    Thran

    OdpovědětVymazat
  12. Omlouvam že! Nepovidal kde smaženi je tady,ale co může maso kde je tam my dame taky!dame zelenin kde češi taky radi, vietnamci taky knedlici chtěj ale nemaj na dělani tak věci!Vite? Děkuje me!
    Kdyby řeknout dat tak nebo tak co se dá vice tona misku a tady knedlici,kaš a maso daji tady tam! tak vietnamci i češi radi dobry tváře na jidla! Děkujeme Vam

    Thran

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím si to dát do translatoru...moment................................jo, tak už tomu rozumím :-)

      HU

      Vymazat
    2. Dekujeme! Těžeký psat tak že cestina kde vietnamci moc chteji tohle a tam pisat, ale tezkosti jdou! ze vymate tak tady veci a viet nevi co je?ano? kde vy pisat tam viet i a tohle je taky rozumeti na nečim k dyž nevi co čestin čitete tahle y a takhe zatim my jinak mame zase tamto!ze kd e vietnamci taky maj radi?kde pisat otevřin a kde zavřin? kde tam vy chtěj todle?
      Děkujeme vam! A my radi dáme co vam dovnitr date vy mate taky tady radi na taliř a kaš? nebo date smaženi i na ryba?

      Thran dekuji vam

      Vymazat
    3. i ryby, jasný. a co jinak, jak se má gavriela, pořád zaděláváte?

      Vymazat
    4. dobrý den! Nezlobte se že! Věděl jsem tak že kdo dava na smaženi tak češi radši daj tady maso a chtěj tady spiše to maso z vepřový!Ale kde sem slyšel že i mate radi takovy věci jako že vam smažení rybou je dobrý a tak neni problem dame tam i kaš zbrambory a taky jsou radi když voni třeba jedi smažení sýra a radi pak maj dobrý tvaře na to, vite?amate radi i takovi lidi co jedi restaraurace a chtěji pak servira davaj z pro pitni?

      Děkujemevam Thran

      Vymazat
    5. Dobry večer přeju! Ale to z pro pitni vy daj i když servir tak má špatne tvaře na vas nebo i když oni vam davaj tohle jidelní a pak zase tam je máčka na vepřovi mase?

      Děkujeme vam Thran

      Vymazat