středa 4. července 2012

SNÍDANĚ ŠAMPIONŮ VOL.I: U POMEJŮ

Clipart a malování by vh

Pro ty z vás, kdo maj to štěstíčko jako já a začínají pracovat spíš k polednímu než za ranního kuropění tohle bude ultimátní. Jasně, není nad kafíčko hezky po doma (ranní pro mě znamená jakože hned jak se moje nožka dotkne podlahy, pro nechápavý a nedoslýchavý: HNED), ale proč si párkrát do týdne nedopřát extravaganci zvanou snídaně venku. Ale jděte, bydlím sice na Vinohradech, ale po kavárnách mě nehledejte, tady je řeč o dělnický stravě, o snídani (spíš obědu, ale můj strejda tomu obědu o jdenáctý vždycky říkal zdvořile "svačina") šampionů těžký váhy.

Ideální na den v kanceláři. První moje oblíbené uzenářství se nachází na královské Korunní třídě, hned u zastávky Šumavská. Velice pikantní (skoro jako ďábelská klobása) na tom je, že hned ve vedlejším vchodu bydlí Jirka Pomeje. Nejen, že vaří v o pár kroků dál položené hospodě U Houmra (very sad story) a chodí do rohový sámošky Petřík (přesně typ člověka, kterýho si přejete potkat, když jdete pro housky, aloe a kondomy), ale můj osobní typ je, že určitě bude v našem uzenářství jako doma. Very sad story číslo dva. Pan vedoucí je pěknej Krkovička jak má být, ke karbanátku mi vnutil vajíčkovou s tím, že přece žijem jen jednou. No jak by ne! Co asi nutí Jirkovi Pé? A snídá Jirka na sekeru? Nebo na sekeru na sekeru?

P.S. je léto, tak vopatrně s tou majolkou

teplý karboš, vokurčička, vajíčkovej a houstička v košíčku, žijem jen jednou

Karol, k narozkám prasátko, k vánocům kapra (obvious) k valentýnku srdéčko!



Ondro, vždyť víš!

Ceny v pohodě.

Výzdoba v pohodě, fronta v pohodě (šunkové hlavy ladí s šunkovým balonkem).



Dobrý je že to můžeš zapít dietní, no ne?



Pan vedoucí a Pakočka: trendy na letošní jaro: ponožky v sandálech a leopard versus šusťák, welcome to the wild wild east! (Pan Krkovička:vše vintage, Pakočka: Háem, Nike a Miss Sixty, vůně špeku, v tašce sádlo)
Fotodokumentace mého obžerství: VH

14 komentářů:

  1. To prasátko prostě potřebuju! A to strašně nutně....Hmm, pobočku v Brně asi nemaj' co?

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolím si malou faktografickou korekturu a doplnění, potraviny Petřík už nejsou Petřík ale pravděpodobně Nguyen Thong nebo tak něco. Nedávno sme je museli přenechat asiatům protože to nebylo rentabilní. Jako bonus přidám morbidní historku z toho uzenářství. Před pár lety se v něm udusil jeden nájemník. Byl to alkoholik a v rámci opojení dostal po hysterické scéně v inkriminovaném uzenářství uzený (na dluh) který si začal cpát do chřtánu což vyústilo ve smrt udušením.

    OdpovědětVymazat
  3. Klára:
    Ale zblajzly jste všechno, ne?

    OdpovědětVymazat
  4. haha, tak historka o nájemníkovi tomu dodáva další rozměr :)))

    OdpovědětVymazat
  5. Nevděčný Gargojl:
    Šunkovýho čuníka seženeš aji v Brně :-) Samozřejmě na objednávku.

    -m-

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, že to opravdu nebyl Jirka P....třeba příště?.)Ano, Petřík už není Petřík, ale jméno, pokud se nepletu, na štítu zůstalo.

    OdpovědětVymazat
  7. jó, nedávno jsme tam byli pro párečky a klobásy :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tenhle podnik jsem zatim viděl akorát z tramvaje, pokaždý než si rozmyslim jestli vystoupit tak sem na Floře a dilema vyřešený....Každopádně vřele doporučuju navštívit/zrecenzovat v týhle lokalitě jídelnu u Susů (kousek nad husou na vinohradský). Myslím že to bude mít zhruba stejně hvězdiček jak tohle místo, sůl v kelímku od hořčice, interiér s lehce scifi prvkama jako je signalizace dostupnosti pokrmů pomocí LEDdiod a podobný skvosty

    OdpovědětVymazat
  9. Nejlepší svačina pro děti z nedalekého Arcibiskupského gymnázia, housky jsme teda brali zásadně z Petříka odvedle. A vajíčková pomazánka rulezz (tu jsme teda většinou měli z toho lahůdkářství blíže Míráku, o přestávce se dál vyběhnout nestíhalo, to jen o polední pauze).
    Udušení uzeninou je smutná věc, už si nikdy v alkoholovém opojení nepochutnám tak bezstarostně.

    OdpovědětVymazat
  10. Článek skvělej, konečně zase Vývařovna, jak jí mám rád :-).

    OdpovědětVymazat