úterý 9. srpna 2011

U SUMEČKA


























Na zájezdu v Jižních Čechách jsme si poté, co nám ve dvou třeboňských restauračních zařízeních nebyli schopni naservírovat jídlo dříve než druhý den, zajeli do nedalekého městysu Staňkov na vyhlášené smažené ryby. O bistru U Sumečka jsme se dozvěděli od Miss Unylost 1902-současnost,  pana Cuketky. Vybrat si zde můžete z nabídky čerstvých ryb z Jižních Čech. Jsou skvělé a to musím říct i přesto, že ryby ve většině případů vůbec nemůžu pozřít - a zvlášť ty rybniční. Dala jsem si sumce, který vedle toho, že byl chuťově naprosto dokonalý, nemá žádné kosti. Moc nechápu, proč jsou v nabídce i dovážené mořské a říční ryby, i když kvalitní a čerstvé. A za nabídku "Sumečka (Mekong)" by měl někdo dostat facku. Ať prostě řeknou na plný koule, že je to PANGAS, ne? Pak akorát všichni žijí ve lži.

Ryby jsou obalené v lehce pikantním těstíčku a podávají se jednoduše, s chlebem a citronem. Kdybych na konec napsala, že by neurazila ještě domácí tatarka s koprem, už by to vyznělo moc nespokojeně. A já vám opravdu a upřímně chci říct, že tohle dobře schované místo byste měli navštívit, pokud se náhodou budete pohybovat v okolí. Za poměrně málo peněz (100 g se prodává kolem 50 Kč) dostane vynikající, vynikající, vynikající jednoduché a poctivé jídlo.



U Sumečka
Staňkov 16
Staňkov

3 komentáře:

  1. Jen tak pro info, na ceduli tam mají napsáno, že se jedná o pangasia, přetože mu říkají "sumeček" :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejdražší jídlo candát 100g za 75 Kč cena přijatelná, jídlo super jen příloha by mohla být pestřejší, chleba je nuda :) určitě stojí za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat