středa 24. srpna 2011

VÍDEŇ





 

To, že je první zastávkou na výletě Mekáč, není žádná ostuda. Kafe, něco malého na rozjezd a hlavně: vyčůrat se. Všichni to známe. Ostuda spíš je, o kolik je nabídka lepší. Latté a cappuccino za euro? Spíš jo! Veggie burger se po asi dvou letech, co byl uvedený na trh v Německu a Rakousku, začal prodávat i u nás. Zeleninová placka, salát, plátek rajčete a majonéza. Proč mám navíc pocit, že houska není z gumy?

Nudle se ve Vídni prodávají ve stáncích, které najdete skoro všude. Základní varianta je zeleninová, můžete si je ale dát i s kuřecím masem, krevetami, kalamáry atd. S pani Pakočkou jsme si vybraly smažené tofu. Přesto je hlavním lákadlem - nežijme ve lži - krabička jak z americkýho filmu.


























Pokud se ve Vídni nevyznáte nebo se vám nechce hledat Café Hawelka nebo pokud tam vlastně vůbec nechcete jít, cukrárna Aida je v centru hned na několika místech a splní vaše očekávání, co se vídeňských kaváren týče. Vedle klasického vídeňského sachru nabízí snad ke stovce dalších dortíků. Růžové židličky a růžové všechno. Sachr byl vynikající, navíc s rafinovou dvojitou vrstvou marmelády - uprostřed, mezi rozpůleným korpusem, a pod polevou.

5 komentářů:

  1. Veggie burger? ten sa u nás, ak sa nemýlim nepredáva doteraz :)A cukráreň Aida som už vo Viedni stretla, ale vždy bola plná, nabudúce sa tam určite zastavím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, já jsem viděla Veggie burger na Václaváku, jak je to jinde, nevím. Možná ho mají jen tam, protože tam je nejvíce turistů, kteří jsou na něj už zvyklí? Nebo je možné, že ho stáhli - pro nezájem? Každopádně je to chuťově dost zvláštní. Zelenina v mekáčovém podání.

    OdpovědětVymazat
  3. Vsadila bych boty na to, že v Brně nikde Veggie burger nemají (i když pravda - tak 2 měsíce jsem v žádném mekáči nebyla).
    Ale z toho sachru slintám (a to jsem teď obědvala)...

    OdpovědětVymazat
  4. Právě, těžko říct. Jak jsem psala - do Mekáče chodím v Praze jenom na zmrzlinu a ani to moc ne, jinak potom, když přijedu někam, kde to neznám a potřebuju si dát kafe. Každopádně mě zarazilo, že co jsem ho tehdy viděla na Václaváku, stál více než Hamburger - ale přitom v něm jsou mnohem levnější suroviny?

    OdpovědětVymazat
  5. vegeburger v cechach??to musim jit okamzite prozkoumat,protoze jen diky nemu otravuju se zastavkou na kazde nemecke benzince s mekacem

    OdpovědětVymazat