čtvrtek 18. srpna 2011

SAŠA SUŠÍ SUŠI Z UŠÍ

Nelekejte se nadpisu, vážně bylo dobrý! Ano, došlo i na nás, navštívily jsme proslulé Binh Minh bistro - takzvanou "kantýnu celý Bubenský" a neinspiroval nás k tomu nikdo jinej než samotnej Radek Brousil a jeho fotosérie s PHO (konečně focení, který má smysl...Kern neví, co je dobrý!). Pho jsme ale neměly (příště, pachatel se vrátí na místo činu, kde už měl nedávno čínu), měly jsme sushi, a bylo fakt povedený, i když losos jednoznačně zvítězil nad mdlejším tuňákem. Wasabi pekelně pálivý a zázvor sladce kořeněnej a k tomu kytička z mrkvičky, prostě k pomilování. Hlavně ho pánové prodavači srolovali přímo před náma, takže odpadly moje paranoidní pochyby o jeho čerstvosti. Na zapití jsme zvolily limošku z liči, je dobrá (když už vás nudí ginger beer a Fanta) a viděly jsme jí zalevno v SAPĚ ve více variacích. Jo a platily jsme obě do kila. Prostě paráda!

Čína, kterou jsem tam měla den předem, byla taky fajn, docela upgrade proti běžným čínám, přes to karcinogenní kořeníčko, kterého tady bylo poskrovnu, byla cítit u chuť čerstvé brokolice a kuře nechutnalo jako omaštěnej polystyrén. Už se těšíme na pho!

A na závěr - není přece postu bez GASTROPODVODU - fakt BLBEJ recept na breakfast burrito z FOODNETWORKu. Fuj, fuj, fuj - přeplácaný, tučný, těžký, neuvěřitelně dlouhý na přípravu (nevím kdo vstává o třičtvrtě hodiny dřív aby se s tim patlal) no prostě BLE.

P.S. Binh Minh najdete hned u Štrossmajeráku, naproti zastávce tramvaje jedoucí od centra.

Žádné komentáře:

Okomentovat