pondělí 1. srpna 2011

Creepy Teepee: Další MŇAMKA!

V našem předchozím Creepy postu jsme se zaměřily na vítězný podnik, teď je na čase soustředit se na stříbrnou, bronzovou, bramborovou a tofu medaili. Nesporné arogantně veganské kvality předvedlo bistro Satyr, sídlící přímo v areálu: Ochutnaly jsme jejich gigantický tofuburger, výtečné halušky s uzeným tofu (ale bez brynzy, shame on you, vegani!), falafel food, penne s boloňskou a vegekebab. Ideální doba konzumace po setmění (a po vybití baterky), takže zatím nemáme fotky. Ceny arogantně veganské.

Dobře si i vedla palačinkárna, která má podle mě ještě co dohánět, aby se vyrovnala karlovarským Dobrotkám, ale jejich upřímné menu (růžová a červená marmeláda aneb přiznaný gastropodvod)  nezklamalo, ceny opět lidové.
Za poměrně problematickou považuju restauraci Kometu v těsný blízkosti GASKu, která se kromě nevšedního playlistu (Mišo David, něco jako sqwee, další laskominy) chlubí i happy hour, takzvanou šťastnou hodinkou. Česnečka, kterou jsme tam ochutnaly byla dobrá, ale do knedlíčkový obsluha jaksi nezvládla dorozmrazit knedlíčky a topinka s kuřecím nám na stole přistála s nelogickou objemnou oblohou a arciporcí cibule. Takže za sebe kromě Plzně během štastné hodinky a česnečky s tukáčem příliš nedoporučuju.
Výborné byly kupodivu i karcinogení pochoutky z grilu přímo v aréalu, který navíc výtečně hřál a umožnil nám tak shlédnout nejednoho interpreta i za sibiřského kutnohorského počasí. Mým favoritem byl vepř, ale dobrá byla prý i klobása a kuře.
Gastrostálicí se stala Family Večerka na náměstí, která kromě Oranginy, PEZu, karamelových lízátek s kravičkou a odtučněného kefíru nabízela i ledovou pochoutku PANDO. K její chuti se Lukáš dodnes nevyjádřil.
Abych nezapomněla - ještě je třeba zmínit jednu z mála vkusných plastoflašek na českém trhu VODAVODA ukořistěnou v smíchovské benzínce. Podle obalu pochází ze Srbska, takže je nejen neekologická, ale rovněž okořeněná občanskými nepokoji hraničícími s válečným konfliktem.
A taky...a zubaté bonbóny JOJO, které kromě upíra nabízejí i zuby králíka a vlkodlaka. Na podrobnou zubařskou fotodokumentaci se brzy můžete těšit u Terky.

Co jste jedli na Krýpku vy? Komu byste udělili nejvyšší index žaludečních vředů? A kde vám chutnalo?

1 komentář:

  1. No hurá, konečně trochu rozumu a apetitu v rozsáhlých hladinách českých fešnblogů, dávám ne jeden, ale deset bodů za blog o jídne od fešnblogerek!!! A jdu se stát odběratelem. Dobrou chuť!

    OdpovědětVymazat