neděle 15. září 2013

ŽIVOT JE NĚKDY VÍC AU NEŽ RAUT

Letos v květnu jsem byla opravdu chudá. V praxi to znamená, že jsem místo běžného / obvyklého finančního deficitu měla finanční deficit opravdu extrémní. Zde je pár ukázek toho, jak se stravují nemajetní:


1# Cheap & Chic: Taška Calvin Klein 30,- ("Pařížská chudých" Megasekáč Radotín); šunkový chlebíček 16,- (Cukrárna U Medvídka pandy Radotín).



2# Učili jsme se na naprosto nesmyslnou zkoušku z Dějin médií a podívaly jsme se přitom i do dějin gastronomie. Špagety s kečupem jsem neměla cca od roku 1999. Špagety by Markéta, kečup art by Karol.


3# Zoufalství bylo tak extrémní, že jsem šla do menzy. Dobrovolně. Fakt.


4# Zoufalství bylo takového rozsahu, že jsem chtěla podniknout majetkovou trestnou činnost v podniku s poetickým názvem Krůtí nebe. Naštěstí jsem byla odvlečena na rugbyový zápas. Říčany, květen 2013.


5# Mixologické hrátky nebo chcete-li Bugsy's bar chudých: Griotka a šumák. PROČ-PROČ-PROČ-PROČ-PROČ-PROČ.....!!!


6# A sliny se sbíhaly...Fine dinning Žižkov style.


7# Toužebný pohled do výlohy. Korunní, květen 2013.


8# Na nemití peněz (dočasném..) je největší zábava jíst levný vepřárny, kterým se člověk za normálního stavu vyhýbá obloukem. Čímž myslím pochopitelně kokosového Dr.Oetkera, ne pivo.


9# Bílá mouka je kokain pro chudý a Kinder mléčný řez takový tiramisu psanců.


10# Nejvhodnější úbor pro konzumaci cukety koupené ve slevě s 30% sýrem "uvařené" v mikrovlnce je triko ukradené z charitativního kontejneru. True story. Vařil Jan, jedla Karol.

No a pak jsem si našla práci, koupila si v Bille rukolu a všechno bylo jako dřív.

10 komentářů:

  1. Dobrý den,
    tak mame dnes ted špatni tvaře na takové chudost! Vemte tašek a tak jeddte do Sappa tam najdi Hoang Tranh restaurace a tam dáme co komu vélký porc dotašek. Plné tašek dáme!Tak rodič také špatni kouká na foto kde je chudoba, zna to také. Dame Vám penize i jidel. Děkujeme a dejte si hlávu v zhůru. Vaš Tranh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tranh, the master! :D

      Vymazat
    2. Děkujeme Vám a hezký den. Také znali že měli málo jídel, tak dáme ted když máme plné talíře. Váš Tranh

      Vymazat
    3. u nás se po řekadlo:,,Když buvol jde po málu, nemá jidlo, když leží-nepracuje, tak ten buvol je mrtev! Dříve to mu dávejte jídel-nebude mrteva takoví pole on rád ještě za reje,, Tranh. Hezké dobrou noc.

      Vymazat
  2. No já nevím, zda je takové utrpení nutné, dá se levně např. koupit květák a udělat hrnec dobré a zdravé polévky. Dvě cibule, trochu muškát. květu, mouky a tuku na jíšku.. Přece ani ty perverzní potraviny nejsou zadarmo.. Bos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. květaky!švetstky,páprika,zárvož, mrkvev,řekdvičky, ananas,cibul - čerstvé ano! Přijdte. Tranh

      Vymazat
  3. http://www.sapa-praha.cz/images/p111_1_01.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. No, tak to jsi na tom s rozpočtem asi zase tak zle nebyla...
    Chlebíčky, piva a obědy v menze, tak opravdu chudí lidé nežijou...

    OdpovědětVymazat
  5. Dovolila bych si nesouhlasit, v prváku na výšce tvořilo skutečně značnou část mé stravy pivo. Zajistilo část kulturního vyžití i plný žaludek a ušetřila jsem víc než teď, kdy se normálně stravuju, jednoduché polévky jím často a piva piju podstatně míň. :-)

    OdpovědětVymazat