neděle 3. března 2013

ČESKÝ LEV: LETOS TROŠKU VE STÍNU


Tak na začátek bych ocenila, kdyby někdo z vás ocenil název příspěvku- ano, obsahuje nejen jméno vítěznýho filmu- Ondříčkova crew to slušně vyzobala, takzvaně, jak holubí letka raut- ale taky jméno jistýho režiséra, který by stejně prý ani o Lva nestál takže nedorazil. No nic, my viděli z dálky nesmrtelnou tetku a dobrý. Stejně to mohl být hologram...
Abych vysvětlila- ten stín se totiž týkal i celý akce. A rautu taky. Tak nějak letos neoslnil. Moje teorie je prostá: i na Vachlera přišla krize, v rámci šetření pro jistotu z vegetariánství přešaltoval rovnou na veganství a raut se zmenšil (což bylo poznat hlavně v oblíbený sekci "koukej kolik unesu v jedný ruce koktejlů"). Nechci být povrchní a hodnotit formu, ale bohužel ani obsahová stránka věci nebyla tak uspokojující. Tak trochu achjo.

RAUTOVÉ POUČKY PAKOČKY:

Magnésky je vždycky dostatek, patří k dobrému zvyku si vzít na cestu lahvičku (ráno jako když najdeš).

 - Vhodný oděv a obuv je základ. Repektuj dresscode, nebuď buran (sloupni si na spodku nových bot cedulky s cenou, ustřihni všechny cedulky, co by mohly koukat, ke slabým silonkám si neber otevřenou špičku, nezapomeň si nakrémovat boty tak jako já, fail.)
- Be smart: budeš jíst a pít a konverzovat ve stoje (a všechny tyto tři činnosti budeš dávat nejlépe naráz). Mysli na to, že tvoje psaníčko musí nejen ladit k outfitu, ale musí mít ucho na rameno, abys měla volné ruce (talíř-sklenička pro začátečníky).
- Pokud rtěnka, tak opravdu prověřená (můj tip je matná desetihodinová od Sephory)
- Všechno musí držet- vlasy, kabelka, rtěnka, boty vás musí udržet celou noc.
- Be smart, sexy, netlačte se jako plebs, pečivo si ZÁSADNĚ NEBERTE (jak chutná rohlík snad víme všichni a světe div se, i rautový mini rohlíček chutná jako vypečenej tukáč, laškujte s barmanem, ptejte se obsluhy co nabízejí, abyste se vyhnuli nemilým překvapením, který vám jenom ušpiní talířek a pak- co s tím?
- Talířek zkuste mít jen jeden na sladký a jeden na slaný. Další navíc je ok třeba na teplou kuchyni.

ČESKÝ LEV- tak trošku nuda s vizuálem jako z devadesátek...
No nepřišlo vám? Celý večer byl za mně tak trošku trapas, ale tak to víte, já nejsem jak se říka vod filmu, já tomu asi nerozumím, můj humor je asi dál než karaoke na písničky z českých laskavých filmů...
Nicméně- herec roku z Václaváku je Ivan Trojan. Palec nahoru!
VE STÍNU- to jediný z český produkce jsem tedy loni viděla a ano- líbil se mi!
Mezitím nahoře vrcholily přípravy...
First row: Ondříček a Martha Issová, nevim dál, Nesmrtelná Teta a Horáček. Čouhá taky Lanďák a jazzopán Stivín. Pak asi Plodová a Žilka aka nejvíc optický pár. 
 RAUT:
Tímto se musím omluvit svýmu klukovi- byla jsem ve změti lidí velmi direktivní, ale můj cíl byl prostě absolutní zmapování. Bojovala jsem s jeho kapsou s foťákem, sojovou krevetou a všudypřítomnou mastnotou, protože jak jsem pochopila, Vachler to má rád bez masa, ale taky hodmě mastný a smažený. Nevím, jestli je to nějaký trik ve stylu "vlk se nažere a koza zůstane celá"- protože sice tam není maso a ve většině věcí nic živočišného původu, ale divokým smažením docílíte možná u lidí pocitu jakoby náruč otevřelo Káefcéčko.
Nicméně: klasický veganský Loving Hut a Góvinda ok. Neříkám na výbornou, protože před rokem jsem se olizovala o dost víc (a neolizovala jsem jen olej z troj/dvoj/jedno obalů).
Letos jsem nenašla nic co by mě vyloženě nadchlo- jako před rokem jalapenos a sojanéza. Jalapenos nebyly (nebo jich bylo tak málo, že na nás nezbyly?)- sojanéza nechutnala nijak. Různé variace bramborových karbanátků s tempehem, sladkou bramborou a tak nebyly tak výrazné, aby utkvěly.

Loving Hut: veganský sushi. Absolutně bez chuti, cítit byla jen řasa. Velký mínus i proto, že absolutně chyběla sojovka nebo wasabi. Na druhém talířku je tzv. "kreveta", která byla fajn spíš se sladkokyselou lehce pikantní omáčkou než s letos hodně unavenou sojanézou.

("Jak kreveta, to není vegetariánské?"
"To je veganská kreveta!"
"Jako soja?"
"Ano."
"V tom šopáku je tofu, prosím?"
"Ano"
"Takže se dá říct, že všechno je tady jakdyby soja."
"...")

Mám ráda vege i vegan věci, ale vždycky mi přijde legrační označování těch potravin "jako"- kreveta, krab...myslím, že co se týče vege potravin už nejsme uplní zelenáči, takže když na nás krišňák zakřičí od rautovýho stolu třeba "tempeh", "robi" nebo "seitan" víme, že nás neposílá v sánskrtu do řiti, no ne?
Góvinda tradičně směřuje chuťově do Indie- super jablečné chutney a top řepové šištičky (taky docela mastňoučý).
To malé tmavé nahoře je ta řepovbá šištička, mňamka.
Overview
Teplý úlovek z Góvindy- kari se zeleninou a rýže mimojiný s rozinkama, což mám fakt ráda. 
Teplá jídla- zkusila jsem jen kari a to dopadlo neslavně. Zelenina byla moc velká na takovouhle masovou akci (lol), protože nože nebyly a jak to chcete jako pravá dáma zvládnout? Krom toho kari bylo velmi tekutý a risk, že si pobryndáte slavnostní outfit byl velikej. Takže si aspoň dávám pomyslnej bodík za odvahu riskovat, Honza Rosák by mi určitě uznale poplácal po zádech.
Druhá strana chodby- vegetariánství. To znamená, že zde jste našli i poživatiny s živočišnou stopou.
Nahoře vidíte přírodní úkaz- jako jediný lidem opovrhnutý sýr zbyla niva. Myslela jsem, že je pořád populární a dává se tzv. do všeho?
Caprese, focaccia a porušení rautového pravidla!
Smaženka! Nečekaný překvapení stejně jako pár chlebíčků. Upřímná radost.
Já jen- že tam zbylo hodně použitých kapslí, ehm. 
Jediný tvrdý alkohol: Jameson koutek. Koktejly s brusinkovým, tonikem a jablečným. A čistý Jameson. A Soudtrack večera: Let's talk about sex...
Konec...
Jídelní šílení. 
Sladkosti z cukrárny Saint-Tropez: Makronky. Měla jsem ultimátní mátovou. 
Tak zase za rok!
A slíbený gif s vytouženým Jamesonem. Jak by řekl Ben Cristovao: Na zdraví!
gif normal
P.S. za šatičky a blýskavé řetězivo díky Katce z Háemka

10 komentářů:

  1. achne! katka z háemka! i vy bruti? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neházej kamenem kdož sám jsi blogerem.)...jsme holky co chodí do sekáčů a po slevách. Nové šaty jsou svátek, díky za ně.)

      Vymazat
  2. Tvl.Nejlepší je fotka.Jídelní šílenství.Ty držky.Hamt,Hamt,Hmat

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky za každou novou řepu, řikala Halina a na hlavě měla květinový věnec jakoby právě přišla z pionýra...

      Vymazat
  4. Tolik lidí, už z toho by mě přešla chuť. ale jinak pěkná dokumentace

    OdpovědětVymazat
  5. To by člověk neřek, že mě začne pálet žáha při pohledu na veganský jidlo. Já vim proč žeru maso!

    OdpovědětVymazat
  6. uáá ty davy. jinak super, jako vždycky :)). lucka

    OdpovědětVymazat
  7. To závěrečné pomrkávání...

    OdpovědětVymazat
  8. Buď řáda, že k sushi z Loving Hut nebyla sójovka. Dávájí nějakou absolutně nepoživatelnou Vitanu či co a i když miluju Loving Hut (jo a sushi taky), tamní sushi nikdy více...

    OdpovědětVymazat