čtvrtek 3. května 2012

OGILVY POBLIL BYCH

Kantýna zlosyna: Duben se s květnem sešel a já vyměnila politcké korýtko za kreativcovo krmítko. 
Moc jsem si ovšem nepolepšila: Vítejte v jídelně Ogilvy provozované společností Perfect Canteen.
Copak nám dnes ukuchtila Davidova kamínka?

1# Moje oblíbená frontička se opět nekoná. Že by za to mohlo meníčko? 

Jen se nestyď, Karol, nacpat si do pupíčku ovocné knedlíky a krabí krém byl přece odjakživa tvůj sen.
2# Seznamte se: Krabí krém, 15,-. Snaží se snad spolumajitel Perfect Canteen a jeden z Kluků v akci Filip Sajler otestovat, nakolik se svým pořadem může přiblížit Babicovi? Aneb když nemáte krabí tyčinky, tak tam dejte nakrouhané ředkvičky, a.k.a zdatné užití mimikry marketingu v praxi.
3# Krabí krém, take two: Nejenže se krémy zpravidla vyznačují tím, že v nich neplavou tuhé částice jako je např. mražená kukuřička, ale tyto částice zpravidla nebývají objemné, slizké a nepřipomínají vyhřezlou tkáň neidentifikovatelného tvora s chapadly.
 4# Jak je to jen možné? Bezradně obracím oči k nebesům...A hle, že by vysvětlení?
 Well, sorry to tell you the truh, the best food does not.

5# Mražená zeleninka strikes back, díl druhý: Francouzské brambory a kyselá okurka, 75,-. Senzorické kvality této krmě nám výstižně přiblíží krátký dramatický dialog účastníků ad-hoc focus group formované přímo na místě mlsu:
     Pokusný subjekt A: Jak bys vyhodnotil chuť tohoto..-
     Pokusný subjekt B:..-to mělo nějakou chuť?
6#A do třetice všeho dobrého - the might of mražák:  Ze zahzmrazádky rovnou na talíř!
7#  Ptáte se proč? Složité otázky mají tendenci mít velmi jednoduchá řešení:
Come on, přiznejte se, kdo je ten šťastný? Nowaco, Mochovská zelenina nebo snad Agroservis Tachov či chovná krmiva Sehnoutek & Synové?

8# ATL, BTL...FML. Tohle se taky jíst nedá. Svůj proslulý copywriterský um v oblasti alternativních pojmenování bramborové kaše z prášku jsem ostatně předvedla už dřív, pro dnešek si připomeňme alespoň škrobolep či brambosliz.
9# Paráda v plastu: Dezert, 25,-. Hejty stranou, tohle jediné jakž takž jíst šlo, pomineme-li prazvláštní packaging.

Ale poslechněte si místo toho gastrohistorku: Rýžový nákyp se švestkami v podání Perfect Canteen prý v nedávné minulosti  odsoudil dva zaměstnance Ogilvy k odsloužení osmihodinové směny na toaletě, přičemž jedna zaměstnankyně opuchla natolik, že si její stav údajně vyžádal lékařské ošetření. Unleashing your inestinum crassum & the power of storytelling for brands v jednom.
Normálně v těchto místech hodnotím takzvaný menzovní mix (personál, prostředí,.. fronta, jídelníček), ale vzhledem k tomu, že dnešní post obsahoval nezvykle velké množství odborného výraziva, dovolím si zde na závěr prezentovat malý slovníček marketingové komunikace inspirovaný Perfect Canteen:

B2B = bašta to blitky
OOH = odporný, ohavný humus
POS = postihnut otřesnou sračkou
kanibalizace = když zaměstnanec požírá zaměstnance, neboť to představuje přijatelnější alternativu k závodnímu stravování

Do diskuze: Ovlivňuje menu servírované v závodní kantýně vaši důvěru ve firmu? Je to v té krabí polívce zbloudilé chapadýlko olbřímí olihně z Harryho Pottera? Měl David Ogilvy rád olivy? A hlavně...je jeho snacha Cookie k jídlu?

Index žaludečních vředů: 4.2/5

30 komentářů:

  1. Už z nadpisu jsem byl hotovej :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuju název z Červeného trpaslíka - Oliheň beznaděje.

    OdpovědětVymazat
  3. Zcela nejvíc platné a pravdivé.

    Jeden ze "šťastlivců" s rýžovým nákypem!

    P.S.: bylo nás víc...

    OdpovědětVymazat
  4. Karol, když ti teď nasadím korunu, budeš s ní chodit jako královna? Musíš.

    OdpovědětVymazat
  5. bude někdy test vše menz na žižkově? :p

    OdpovědětVymazat
  6. slusny hardcore Karol :)
    ale ten nakyp bych dal... :]

    flyboyeda

    OdpovědětVymazat
  7. dobrá P2P (Prdel při Pátku)

    OdpovědětVymazat
  8. HNUS - HNUSU !!! HNI SE HNUSE , NEHNU SE HNISE !!! I TO JE V CESKU MOZNE - NEMOZNE !?!

    OdpovědětVymazat
  9. Dům gastro-hrůzy. Ten krabí krém bych neměla odvahu ani objednat, natož strčit do toho lžíci. 10 bodů za statečnost a 50 za ftipný článek. Díky!

    OdpovědětVymazat
  10. :DDDDD boze muj, malem jsem spadla ze zidle! Nezkousely jste se zeptat odsluhujiciho personalu, co ze vam to plave v polivcicce?
    Neco podobnyho jsem videla v muzeu na Zelandu, jen to bylo trochu vetsi...:
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:N20090116_120650--pan.jpg
    Sarka

    OdpovědětVymazat
  11. Vám to přijde vtipný? Jste tam asi nejedli.

    OdpovědětVymazat
  12. Málem jsem u té fotky s chapadlem vyhodila snídani! Tušíte, co to bylo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím upřímně.U "krému" jsem okusila pouze jeho tekutou část...poradí někdo?

      Vymazat
  13. taky se moc nesmeju. pamatuju jenom blafy a silene male porce. a takova kauza "ryzovy nakyp", to bylo taky neco...

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj všichni, nejedla jsem nikdy u vás v Ogilvy, těžko tedy soudit. Jídlo je vždy otázka osobního "vkusu". Nicméně kantýny typu Sodexo nebo Aramark servírují daleko horší blafy a hnusy... A upřímně, myslíte si, že by si firma jako Ogilvy vybrala partnera, o kterém by nebyla přesvědčena, že odvádí požadovanou službu?

    Mám kancelář kousek od vás. Často chodím na oběd do Molo 22 nebo do hotelu Extol Inn (v Osadní ulici) --- můj oběd však vyjde vždy min. na 120 Kč a ty kxichty, na které se musím v Molo 22 dívat a jejich super pomalý servis, je opravdu tristní. A ještě, když spěchám, pak musím jít zaplatit k pokladně - to mi přijde snad ještě víc úchylný . U restaurace tohoto typu něco očekáváte. A že by jejich jídlo bylo nějak extra úžasný za takové peníze se říci nedá. Vlastně jsem tam přestala chodit!

    Osobně si nedokáži představit, že by Ogilvy dopustila toho, o čem tady píšete. Nechcete mě tam někdo propašovat, abych to také ochutnala...? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rada bych, ale bohuzel to nezavisi zdaleka jen na me

      jinak musis byt pekna masochistka, ze touzis tuto krmi dobrovolne okusit :)

      Vymazat
    2. Škoda i promasochistku ;-)

      Vymazat
  15. tak to sorry tohle muze napsat jedine dementni dement...(((myslim, ze je to loz na loz...proc to delate? mate nejakej komplex?(((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj anonyme, co je to loz na loz?

      delame to proto, ze mame rady firmu ogilvy a verime, ze jeji zamestnanci, kteri predstavuji ohromny lidsky kapital si zcela jiste zaslouzi lepsi stravu, nez je tato

      jinak be komplex mam, lezi na nocnim stolku

      zdravi dementni dementka karol

      Vymazat
  16. Ona je to asi otázka pohledu na věc. Pár let jsem tam jedl a nikdy jsem s jídlem problém neměl. Ano, jídlo bylo průměrné, ale co byste za tu cenu taky čekali? Bylo to rychlý, když člověk neměl čas. Je spousta firem, která na výběr nemá a musí chodit jinam. A pro ty, co jim to nejede - v Holešovicích je kolem spousta restaurací, tak v čem je problém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja myslim ze cena a rychlost pripravy nemuze byt nikdy vymluvou na kvalitu, slusne jidlo se da udelat i za minimum penez, kdezto u krabi polivky za 15 vime, ze kraba nevidela ani na obrazku v kucharce...

      Vymazat
  17. Ahoj vsem.je videt,ze je v Ogilvy opravdu elita naroda,dle clanku soudim,ze slecna karol ma vyjadrovani reznickeho psa.jinak si myslim,pokud si svobodne rozhodujici clovek,neni problem jit jinam.napr.francouzske brambory fak nevypadaji zle,chut tezko z obrazku soudit.jo a zajimalo by me co vy vsichni chytraci jite doma,asi fak mnamky.jeste ze existuji i jine reklamky,ve vasi fak nemam duveru,diky trapnostem,ktere od vas lidi plodi.

    OdpovědětVymazat
  18. ad Anonymní5. června 2012 10:03

    Ja tam par let mel tu moznost jist (v nouzi nejvyssi) a to, co napsala karol, klidne podepisu. Esli tobe nevadi zrat hovna (pokud si na tom primo neujizdis), tvoje vec, ale argumentovat tu, ze je to v poradku a meli by to delat i ostatni, to je trosku divny (cca 50 pravopisnych chyb nechme stranou).

    Jinak nejnovejsi zprava je, ze perfect canteen v ogilvy zavrel hygienik.

    OdpovědětVymazat
  19. Po zkusenostech s Perfect Sajler ve Waltrovce,musim souhlasit ze jidlo je prumer a cena nadprumer!!!

    OdpovědětVymazat