pondělí 21. května 2012

CHŘEST NA VÝVAŘOVNĚ, OMG!

Je to trochu paradox: kdyby konečně všichni podle svých zásluh a provinění začali spravedlivě hořet v pekle, hořím ze všech nejdřív a ze všech nejlíp. Místo toho v poslední době zajídám každou morální kocovinu chřestem. Původně jsem měla z vaření chřestu trochu obavu - asi jako když připravuju nějaké drahé maso, bojím se, abych ho nepokazila. Ve skutečnosti je to dost easy. Použila jsem recepty z kuchařky Zpátky domů od Hany Michopulu, z kapitoly Svátky jara, svátky chřestu a trochu jsem si je poupravila.

První recept byl teplý salát s chřestem. Dostala jsem darem tašku plnou čerstvé zeleniny od Freshbedýnek a její obsah si o takové jídlo přímo říkal. Náročné bylo akorát skloubit vaření a smažení (oproti receptu jsem nic nepekla, nemám troubu) na jednoplotýnkovém vařiči (kovářova kobyla, znáte to). Nejdříve jsem uvařila rané brambory a po stáhnutí z plotny jsem je nechala stát ve vodě, než byl zbytek hotový. Zlo, vim. Pak jsem na pánvičce osmažila rajčata a slaninu. Mezitím jsem si v konvici uvařila vodu na vaření chřestu. Chřestu stačí minuta, takže během těch šedesáti vteřin, co se vařil, jsem do talíře rychle naházela/ledabyle naaranžovala nejdříve rukolu, na ní brambory, na ně slaninu a rajčata a na ně ve finále chřest. A to všechno jsem pokapala olivovým olejem.

Fotku těstovin s chřestem, šunkou od kosti a smetanou nemám, a vzhledem k jednoduchosti a všeobsažnému názvu není potřeba ani uvádět recept.


Poslední jídlo jsem vařila pro Všehomíru Valeše. Brkaše s chřestem a opět osmaženou slaninou. Pak jsme šli venčit naše psy. Když byl Bruno ještě štěně, Kvido ho zneužíval, a teď je z Bruna homosexuální psí agresor. Jsou tak moc cute ♥ ♥ ♥.

Ani ne rok po spuštění Vývařovny - odkaz TADY - TADY - TADY !!! vám tu bez humoru píšu o chřestu. No to jsem to dopracovala - kdyby konečně všichni podle svých zásluh začali spravedlivě hořet v pekle...


1 komentář:

  1. check this
    http://prigl.cz/uncategorized/mnamky-nasi-mamky-vic-uz-to-nejde/

    OdpovědětVymazat