neděle 22. ledna 2012

JÍDLO NA KONFERENCI NEW MEDIA INSPIRATION

Nejsem zrovna akademickej typ, takže jsem na konferenci na univerzitní půdě včera byla poprvý .  I přesto ale mohu návštěvu podobné akce jen doporučit. Proč?  Konference jsou v podstatě rozsáhlý rauty, kde vám v příjemně krátkých přestávkách mezi jídlem tu a tam někdo podá užitečné a zajímavé informace.

Ta včerejší se jmenovala New Media Inspiration 2012 a byla o problematice sociálních sítí.  Za jedinej den jsem sice nikdy v životě neslyšela tolik výslovnostních variant názvu hospody Atmosphere (etmosfír, atmosfér, atmosfére, atmosféra, atmoška...přilehlé prostory Fonetického ústavu se patrně otřásaly v základech), ale jinak to bylo dobrý. 

Kdybyste někdy měli šanci poslechnout si přednášku Patricka Zandla (vtipný, mírně sebemrskačský humor), Tomáše Prušu (zezábavnil zdravotnictví, for real), Jana Perlu (potenciální finalista naši interní soutěže o miss NMI12), Olgu Biernátovou (nejlepší grafická prezentace, i když jsem s  ní nutně nesouhlasila), běžte do toho. Gastrozážitky zde:

1# Škoda, že musím začít negativně. První ranní kafe po registraci od jednoho ze sponzorů nebylo nic moc. Alespoň jsme se vzápětí dozvěděli, jak se dá špatný kafe dobře prodávat. Prý jedině přes vzorky.
2# První coffee break. Začínám brát catering této konference na milost. Chutné minibagetky a minicroissanty na slano. Až jsem se styděla, kolik jich bylo.

3# Oběd
jsem bohužel zapomněla vyfotit. Byli jsme v Mistrálu a jejich Malý míchaný zeleninový salát  byl perfektní. Asi mají rukolu z Makra. Akorát by mohli zavést i velký pivo, nejen třetinky. Střízlivý konferenciér = nedostatečně networkingující konferenciér.
4# Seznamte se: Terminus technicus " BřečCaffe " - (možné varianty: SračCaffe, MrdCaffe...atd.). Chutnalo to jako zvětralá melta. Navíc někdo zapoměl kávovary doplňovat vodou. Ještěže se do akce pustil nápravný tým Vývařovny, jinak by stovky konferenciérů zůstaly na suchu, a my bychom se nedověděli, jak funguje tajemný program Yeseter (ne, bohužel nejde o konzumaci kaviáru) či jak prodávat cestovní pojištění na fejsiči.
5# Pravidělní čtenáři Vývařovny už vědí. Naši oblíbení gastrorevolucionáři Hot Karot nemohli chybět ani tady, i když bohužel nedělali catering (what a shame!). Kromě nápaditého firemního hesla , které mi při našem prvním setkání uniklo (viz výše a tady) představili i svůj nový  - a samozřejmě opět geniální - online urban culture projekt  s názvem Schodies. Ideální, až vás přestane bavit Cajthamlová, prášky na hubnutí a redukční zahřívací pás z teleshoppingu.
6# Další dávka bílý mouky na závěr. Malino-vanilková mřížka chutnala typicky zmraženo -rozpékaně, buchty (zejména ořechové) byly bez ohledu na původ fajn. V pozadí karikatura  Pavla Ungra s pozdně renesančním límcem na koridě (nedokázala jsem se rozhodnout, jestli mu přisoudit roli býka nebo toreadora), v popředí karikatura L'udovíta Štúra s monoklem.

Byli jste tam někdo taky? Bavilo vás to? Máte doporučení na nějaké gastronomicky zajímavé konference?

11 komentářů:

  1. Stárbaks se snad ani nedá považovat za značku kafe, to je prostě obarvená sladká voda. Nicméně Čecháčci tam ještě pořád chodí a myslí si, jak nejsou in :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chudaci Cechacci!

    OdpovědětVymazat
  3. pozitivní nebo negativní sentiment? :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Veronika: Hahahah dobrá otázka. V indexu žaludečních vředů bych tomu nicméně dala obstojnou 2.11/5.

    OdpovědětVymazat
  5. No ja teda musim dodat, ze housticky byly pekne oschly a z tech vsech hnusnej kafi mi bylo pekne blbe. Vyplati se navstivit mesto se spoustou salin a trolejbusu a jit se nadlabnout na cyberspace na MUNI. Spousta dobrej chlebicku, platkovej prasatek a dorticku. Ale pivo tam nedavaj ani jedno..to se pak clovek musi odstavit na zelnak a dat si pak par turbomostu, kez by meli stanek na vaclavaku!

    OdpovědětVymazat
  6. npyrin: je. díkes.
    Zluta carevna: asi jsem měla štěstí na tác. ale cyberspace zní lákavě, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  7. část přátel byla...ale když oni jsou většinou takový trapně cimprlich, takže když jsem se na premiéře cpala rautem stejně obstojně jako holubí letka, koukali na mě jak na největšího vyvrhela (což jim nebrálo v tom mě pak požádat, jestli bych jim teda taky něco nepřinesla:P:D)...takže předpokládam, že z části "rautík" mít moc zážitků nebudou

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  8. hh, kdybych věděla, že jste vyhlašovali miss nmi, tak se víc koukám okolo :) jinak my sme měli v Mistrálu fish and chips a 2 malý a dávám 4 z 5 :) Bety

    OdpovědětVymazat
  9. rád váš trošku alternativní foodblog čtu, ale jedna technická: nešlo by mít odkazy podtržené, jak bývá dobrým zvykem? Jsem ztoho trošku zmatené, nevím na co můžu kliknout a na co ne :) Tak hodně zdaru a těším se na další příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  10. Čau bobře, fér připomínka - taky jsem na to už myslela, provedem.

    OdpovědětVymazat