neděle 30. října 2011

BURÁKOVOMÁSLOVÝ ORGIE: ELVIS SANDWICH

Ahoj, jsem Pakočka a mám střední závislost na burákovým másle, v podstatě podzim beru jako hlavní sezonu, burákový máso totiž pokryje zimní a podzimní potřebu instantního štěstí a zažene zaručeně emíčko.
U nás je k dostání několik značek a já mám vyzkoušený tyhle:

1) Skippy- je tradiční americký arašídový máslo, mají ho v Albertu i Tescu a ve specializovaných obchodech (jako jsou třeba britské potraviny na Vinohradské), je dobrý, ale dražší, pixla za 60-70 korun. Nic moc pro závislý chuďase (AKA já).

2) DMkový- fajn cena, kolem 40 korun, ale není prý úplně tiptop chuťově (testováno na rodilým američanovi), celkově bych řekla, že pokud není jiná volba, jděte do něj. Je vyráběné v Holandsku exkluzivně pro německý Dm, což je sice záruka kvality (vy, co si ujíždíte jako já na DMku asi víte o čem mluvím), ale bohužel nechutná stejně jako jeho americký nebo britský bratříčci..

3)Lidl- trochu ošemetný protože ho neseženete vždycky a v každým Lidlu. Bývá k dostání během amerických týdnů, ale stane se, že zbyde a dá se najít v obskurních regálech vedle nakládanýho bambusu nebo kočičího žrádla (prostě kdekoli). Pixla je větší než bývají obvykle a stojí cca. 50 a máme odzkoušeno, že poměr kvalita- cena je dobrej, neboli chutná skvěle! Je made in UK.

4) Marks and Spencer- jo, tohle je vítěz! Britský a k dostání jak v křupavý verzi s kouskama buráků tak jako jemná hladká pasta. C ena je 45, což je výborný poměr kvalita-cena.

5) Bohemia (jako ty chipsy), a pak nějaká novinka z Tesca- nemám odzkoušeno, zatím jsem o nich jen slyšela, ale jakmile se k nim dostanu dám vědět!

Minulý týden jsem prožívala intenzivní štěstíčko, protože v M&S měli na arašídový máslo akci, pixla za 35 korun! No nekup to! Zatím jsem si koupila 4 sklenice a jestli tahle akce ještě poběží půjdu pro další.
Takže, Marks a Spencer a taky americký manžel mojí kamarádky mi byli inspi pro tenhle čuňáckej recept, po kterým ovšem chrochtáte blahem a jediný co zmůžete je válení se po židli a intenzivní trávení.

ELVISŮV SANDWICH
Se jmenuje po (modří už tuší) králi rokenrulu. Podle různých zdrojů (ehm Google is my brain) se taky trochu liší zpracování a lehce i ingredience (jako je typ chleba nebo třeba přidání medu). Fakt je ten, že pokud se Elvis opravdu živil tímhle je jasný, že vypadal jak vypadal, no. Nesporný je, že to opravdu bylo jedno z jeho oblíbených jídel.

Ingredience (pro libovolný počet osob):
Burákový máslo (překvapení!)- crunchy nebo creamy, záleží na vás
Bílý toustový chleba (nejlépe amerického typu)
banán(y)
anglická slanina (tenké plátky)
slunečnicový olej
mléko (na zapití)

Bůh vám pomáhej na cestě k vysokýmu cholesterolu



Postup:

Vezměte si dva plátky toustového chleba a namažte je (každý z jedné strany) silnou vrstvou burákového másla (pro silnější povahy můžete před namazáním tousťák osmažit). Banán(ny) nakrájejte na kolečka- spíš tenčí a naskládejte je pěkně vedle sebe na namazané strany toustových chlebů.

Polotovary.

Pakočka maže chleby- arašídový křupavý štěstí z Marks and Spencer, tousťák z večerky, nádobí z kolbenky, barevný příbory pro děti IKEA- Kalas, brýle Moschino, tričko a sukně z H&M
Osmažte do křupava slaninu.

Slanina se musí pořádně kroutit.

Pakočka, Detox tea Marks and Spencer, máslo a polotovar.
Slaninu poskládejte na banán a secvakněte k sobě dva tousťáky (namazanýma stranama, jasně). Pořádně zmáčkněte. A pak už jen grand finale: celý sandwich osmažte z obou stran.

Pořádně osmažit- máslo se maličko rozpije a pustí do banánu.

Hotovo. Ametystový talíř Kolbenka.
Servírujte se sklenicí mléka- teplého či studeného.

Mléko- verze hi a low:Euro shopper a Albert quality, oboje Albert.

Hrnek z Kolbenky, ubrousky z Lidlu.
Dobrou chuť, vysoký cholesterol a zkornatělý tepny přeje Pakočka.

12 komentářů:

  1. Zajímalo by mne další využití burákovýho másla.. Koupila jsem si to s křupavými kousky, zkoušela ho mazat na toustovej chleba, ale chtělo by to asi ještě něco přidat...nemáte někdo zajímavý recept pro burákozačátečníka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. arašídová omáčka
      cibule olej rajčata drc ,kuře bez kúže s kostí múže i zázvoru trochu
      lžíce araídovéhomasla rozmíchanýho ve vodě..salt pepř múže česnek

      Vymazat
  2. tyjo pakocko, z tim chlebem vypadas jeste vic sexy:D

    anonymni: ja mam nejradsi burakovy maslo v kombinaci se sladkym - bud klasicky s marmeladou a nebo jeste lip s nutellou

    OdpovědětVymazat
  3. tak jsem to zkusila..a nejvíc si cenim asi tý slaniny :-) taky bych byla pro článek o burákovym másle, když už jsem ho dneska byla kvůli tomuhle koupit :-) samotný mi moc nejede :(
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je drsná mastňárna teda...:D

    OdpovědětVymazat
  5. Elvis musel bejt teda pořádně tvrdej chlap!
    Bobi-Pakočko dík za inspiraci, sejdeme se na odtučňovací kúře:-)

    Klářice

    OdpovědětVymazat
  6. odborník žasně a lajk se diví

    dubstein

    OdpovědětVymazat
  7. Výborný burákový máslo je od Horizonu ;))) doporučuju! A s medem to nemá chybu ;)))

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem měl těstoviny s meruňkovicí, zelenej lovečák, prošlý fazole i týden tvrdej chleba, ale tohle bych nesněd ani za peníze :F

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíc bezkonkurenční burákový máslo je z ASDY za půlku libry, žejo, ale o tom si můžem nechat jenom snít :D mě chutnají ty tousty i s jedním chlebem s peanut butter a jedním se soft cheesem (lučina...) a mezi to (pozor) tenký kolečka mrkve. živila jsem se tím půlku erasmu.

    OdpovědětVymazat
  10. Napina ma len ked sa na to pozriem... vyskusala som v USA - humus cisty...
    Mia

    OdpovědětVymazat