úterý 11. prosince 2018

OSVĚDČENÉ VÁNOČNÍ TIPY PRO ŠTASTNÉ SVÁTKY

Tradiční vánoční tipy vždy psala Pakočka, letos se toho chopím já. Já miluju dostávat dárky, jako nejmladší rozmazlené dítě jsem vždy dostávala, o co jsem si řekla. Moc se toho dodnes nezměnilo, protože mě stále rozmazluje především máma. Nebo já sama. Nebo Pakočka, když mi dojdou v baru peníze a koupí mi ještě jeden gin tonic...nebo mi přinese zadarmo kosmetické vzorky. Jen tak. Protože ví, že mi udělá radost. Pochopitelně moje rozmazlování by teoreticky nebylo levné. Přála bych si na každý prst velký prsten od Janji Prokič, takže když bych popotahovala ze své krátké kamelky, hezky by se leskly na celý svět okolo. Někde v těch představách figuruje i liščí kožich, YSL lodičky a absurdně předražené krajkové prádlo (pod kožichem). Protože to jsem někde v jádru já, malá rozmazlená Daniela, co chce všechno pozlátko světa, aby ji pak psycholožka řekla, že chce být hlavně štastná. Psycholožka neví, že to už dávno vím sama, že se doopravdy netrápím tím, že nemám všechny VĚCI světa, ale vím, že ji to dělá radost. Sedí jí to do tabulek. Prostě jen ráda sním a nevadí mi vrátit se do reality. Nebolí totiž tolik, jak by se na první pohled mohlo zdát.

A navíc, jsou tady přeci Vánoce! Těšíte se na ně vůbec? Mám pro vás tedy pár tipů, abyste mohli rozmazlit sebe nebo ty, které máte rádi. Chtěla bych napsat něco, o tom, jak je to důležité...ale to už asi víte sami a jestli ne, pochybuju, že zrovna já vás o tom přesvědčím.

My jsme samy o sobě takový dárečky.
 
1. TIP

Haenke jsem dlouho pozorovala jen na instagramu hlavně protože ho mají moc krásný a taky protože ho má na svědomí moje kamarádka Sasha. Ale jelikož sem nedávno rozchodem přišla (mimo jiné) o pár kytek, rozhodla jsem se udělat si z bytu džungli. V té se hodlám se svými kočkami schovat a chovat se jako malá divoká zvířátka. Prý se se mnou nedá žít, tak to tímhle rozhodnutím finálně zpečetím. A v tomhle přesně vám Haenke pomohou. Nebo taky můžete jen chtít instagram worthy byt, aby vám pršely likes. Na to jsou tyhle cool pokojovky taky dobrý. Ceny lidový, jako za mě jasný vánoční envi friendly dárek. Pardon, ale ty anglicismy tady padají samy. 

Mají super eshop a dovezou vám všechno až domů!

2. TIP

No a co jiného byste v cool insta bytě s monsterou a jasmínem dělali, než si patlali na obličej masku? No já nevím právě. Já miluju věci od mojí kamarádky Marie, co dělá kosmetiku jen pro příšery. Nevím přesně, jak tyhle příšery definuje…asi musíte přijít na její FENOMENA popup a ona to sama vyhodnotí. Už dobrých 5 let od ní používám mandlový čistící scrub na obličej a ted už rok tuhý olej na noc. Tenhle mandlový zázrak nejraději střídám s jiným zázrakem, který je taky #crueltyfree stejně jako věci od Marie a to je černý peeling DARK ANGEL od Lushe. Jako po ničem nemám ve 33 tvářičky jak dětské prdelky a věřte mi - to jsou jediné dětské prdelky, který mě ted zajímají. A navíc si připadám, že nejen, že řeším samé sračky (pardon), ale ještě vypadám, jako by mě s nimi někdo pomazal. Naplňuje mě to štěstím, nemůžu za to! Pak si ještě namažu obličej nějakou fresh maskou, moje nejoblíbenější je s mořskýma řasama, protože to prostě zní jako něco, co chcete mít na obličeji, a připadám si fresh i po vysmaženém pátečku. 

Before eternal beauty
3. TIP

A když už jsme u pátečku, věřte mi, že i když máte hluboko do kapsy, nemusíte zoufat, protože neexistuje nikdo, jako absolutně nikdo, komu byste neudělali radost odznáčkem alkouna úzkozobého. Buřňák, čejka, moták…všechny tyhle super ptáky nabízí ve formě odznáčku Česká ornitologická společnost a za mě je to jasná volba pro kamarádku nebo kamaráda, kteří mají rádi ptáky.

4. TIP

Dobře už bylo. To vám netvrdím já. To je fakt. A podpoří mě v tom názoru i Vágus se svojí ročenkou. A víc sem napíše až Jana, protože já o tom víc nevím. Mně stačí koukat na název. Za mě jasná koupě. 

5. TIP

Abychom taky přidaly nějaký gastro tip, z českých značek poslední dobou hodně ujíždím na burákovém másle od Lucky Alvin. Mají několik pro mě dost nečekaných kombinací (arašídy s hořkou čokoládou je můj favorit) a hlavně je to bez zbytečného přidaného cukru, který v burákovém másle nemusí být. Stačí, že je ve všem alkoholu.

Mně prostě přijde, že k Vánocům oříšky patří. Já jich denně sním hodně, protože mi kdysi máma řekla, že jsou dobrý na nervy a aniž bych si to kdy ověřila, slepě jí věřím. Takže jestli máte v okolí kamarádku na pokraji nervového zhroucení, dejte ji skleničku pevných nervů <3

6. TIP

Z šuplíku módička - jsme už několik let věrné kamarádce Martině a jejímu obchodu na Letný (kde jinde) Recycle with love. Já mám od Martiny šaty ze dvou sešitých košil a věřte mi, že je mám raději než většinu šatů v ceně lidské ledviny z COSu. 
Tady mám ty šaty na sobě.
Další fashion udržitelný tip jsou trika a mikiny od Knedlo zelo wear. Kuba, který trička vlastnoručně tiskne, ted dělá skejtové dobro v severní Africe, takže ani nevím, jestli by vám něco doručili, i kdybyste chtěli, ale to nic nemění na tom, že můžete tohoto nejhezčího kluka pod sluncem (nejen tím africkým) podpořit. 

Knedlo zelo wear feat Vývařovna a fešák Kuba s rohlíkem.
7. TIP

Miluju poukazy. Kupuji je odjakživa a vím, že lidem tak moc radost nedělají, protože chtějí něco hmatatelného hned, ale já je mám prostě ráda. Ráda dávám zážitky. Jeden z těch, co mě nejvíc baví poslední dobou jsou výlety lodí po Vltavě. Sama jsem si jednu prožila v létě a byl to hrozně hezký zážitek, viděla jsem najednou Prahu z jiné perspektivy a připadala si jako turista. Nevím taky proč jsem si vždycky myslela, že jde o něco drahého a přitom obyčejná hodinová projíždka po Vltavě do Čertovky stála směšně málo.

Ze zážitků, které bych si přála někomu darovat každopádně (a po přečtení těchto řádků to tak budete cítit taky) patří poukaz na pekelné obžerství v "Pekle" (překvapivě). Chceme tam s přáteli jet už dlouho, z čehož si děláme neustále legraci, ale přitom to jakoby nemyslíme vážně (nebo část z nás si to stoprocentně myslí), dokud ale opravdu nebude vytištěný poukaz v obálce pod stromečkem. Tahle výzva je prostě jen důkazem toho, jak moc jste už v rámci své osobní intelektuální evoluce pochopili, že život opravdu nemá žádný vyšší smysl, jako lidstvo se točíme dokola ve stejné bezútěšné hře pouze s jinými kulisami a že i Dante Alighieri jednou byl v místnosti podobné té v Medkových Kopcích (?!) na Hlinsku a říkal si, že je s lidmi něco špatně a vlastně si zasloužíme jako skupina umřít právě tady v tomto sklepě plném řízků. Pokud jste dospěli do tohoto bodu jako já, tak Peklo Čertovina je povinnost!

---------------------

Už mě dál nic nenapadá. Věřím, že si každý určitě něco vybere a že skvělé nabídky hostinského zařízení Peklo Čertovina nebudou hned vyprodané. Udělejte si prosím navzájem radost a zkuste si letos Vánoce opravdu užít. A vy, co si je užíváte každý rok zase trochu zvolněte z toho extatického štěstí, aby si ostatní (já) nepřipadali tak blbě.

A pokud byste chtěli udělat radost jiným i nám najednou (wow), tak nás můžete potkat v neděli 16. 12. ve Vršovicích v Patrech na úžasném bazaru badewanne. Už jsme tam jednou byly a bylo to super! 


2 komentáře:

  1. Že tady najdu tip na dárek pro tchyni a tchána by mě fakt nenapadlo. Ale ak stávaj se divnější věci :) Dík K.

    OdpovědětVymazat
  2. Odznacky jsou nejvic, v tomhle eshopu myslim zalovim i par darku pro sebe!

    OdpovědětVymazat