úterý 7. března 2017

KORWIN-MIKKE SYNDROM

Mám takovou super vlastnost, nebo dokonce powermoc jako z komiksu. Dokážu vynervovat chlapy na maximum. Na jejich maximum pochopitelně, každý si laťku za život posunul jinam, někteří zůstávají celoživotně na bodě nula. A to není špatná věc…jen by se mnou nevydrželi ani jeden měsíc. Vypozorovala jsem totiž, že měsíc je taková průměrná doba, kdy dokážu vydržet bez scény, která přivede někoho (vlastně to nemusí být a priori muž…někdy se můžu spokojit s kamarádem/kamarádkou/mámou) na pokraj nervovýho zhroucení. Po takové scéně většinou musím vynaložit maximum energie do potencionálního usmíření, které může a nemusí přijít. Vabank. 

Snažím se dlouhodobě vypozorovat spouštěcí faktory těchto scén a za poslední půlrok jsem empiricky vytipovala těchto 6 situací / stavů / okolností, které zásadně ovlivnily jeden den v životě mě a někoho. Ve 100% případech si tyto faktory neuvědomuju a během intenzivního bitching záchvatu jsem přesvědčená o své křivdě. To je asi všem jasný, jen rekapituluju pro úplnost. 
  • nedopnu oblečení - jelikož se mi v intervalu půl roku mění váha +/- 8 kilo a jelikož jsem všechno větší oblečení před dvěma roky rozdala v naději, že už to nahoru nikdy nepůjde, tak půl roku bývám nacpaná v o čísle menších kalhotách a šatech a nasupeně předstírám, že se mi při sednutí nerozpůlí tělo na dva samostatně fungující metabolismy. Pochopitelně jsem přesvědčená, že jsem s tím naprosto v pohodě, ale očividně to pravdou není, jelikož ve mně dřímá vnitřní nasranost na to, že to tak prostě mám, že si tu váhu nedokážu udržet, že nerozumím svému tělu, že to nedokážu zvládat zdravě, že nejsem schopná přijmout za fakt, že i deset kilo sem nebo tam nic nezmění na tom, že jsem docela hezká holka. V takový moment mě naopak posedne sžíravá závist a žárlivost a no…oheň je na střeše :-(
  • mám hlad - tohle většinou bývá nejzákeřnější. Rada, ať se prostě a jednodušše najím, nefunguje. Jako ilustrativní příklad bych uvedla - bloudíme v cizím městě a nemůžeme se rozhodnout, kam si sednout na jídlo. Můj hlad stoupá a hlad po emocionální vraždě ruku v ruce s ním. Přeci jen ale s přibívajícími léty mám i více peněz, takže vyřazování restaurací podle eurového rozdílu už nehrozí a podle mě mnoho kluků raději zbankrotuje, než by riskovalo hladovou naštvanou danielu, takže můžu s klidem říct, že jde už pouze o zákeřnou výjimky. 
  • PMS - protože PMS
  • nestíhám deadliny - tento případ se bohužel vyskytuje čím dál častěji. Hlad je vystřídám stresem a nesplacené faktury nic nemění na tom, že musím ASAP vystavit další. Klient se nesmí naštvat, pro klienta všechno přeci, a vztek stupňující se v těchto spirálách: proč je ze mě sakra prekariát?…jak se to stalo?…a proč mě sakra ty neživíš, abych tohle nemusela dělat?…proč po tobě musím ještě mýt nádobí?…je jedno, že jsi u mě jen na návštěvě...proč nejsem monacká princezna a trápí mě ted leda tak můj trenér tenisu? Ublíženost level 1 000 000 a největší vztek na všechny okolo, protože si za to všechno můžu jen sama. 
  • propadla jsem pařichlupectví - čím déle nevyjdu ven z bytu, tím se riziko nervovýho zhroucení zesiluje. Ať už nemůžu jít ven z různých důvodů -jsem nemocná, nestíhám deadliny, čekám, až se vejdu do oblečení, je období mezi listopadem a únorem- pobyt doma mi nesvědčí.  
  • smyčka sebelítosti - protože život
a to uklidí jako kdo?!
A tak jsem si říkala, po kom to tak pojmenovat…komu by to udělalo radost a polechtalo ego, že je po něm něco pojmenováno a rozhodla jsem se udělat radost polskému europoslanci Januszu Korwin-Mikke. Podle mě má taky chudák často hlad a škrtí ho pásek.

Druhým adeptem byl Milan Chovanec, jehož váhové výkyvy ráda sleduji a jsou mi blízké. Jeho sílící agresivita vždy, když drží dietu, taky. Příště.

2 komentáře:

  1. dobré den, špatné chovatí ze vitnamecka žen co ma tkaovi pókor a uceta k jěj mánzél mejte lepsi ch=ováni k muzi ze takovi co mu da táliž mas je dobré mánzélska nez chovani vase. Ucet a pokor zéni maj mit. aledejte si hlávý vzhuru ty ste mládá zenství bude te se mějte lepší. Děkueme pritezas Tranh Nguyen

    OdpovědětVymazat
  2. Ty Vole Co se Stalo,
    Daniela v Sobě Konečně Probudila Dlouho Spící Literární Skillz.
    Konečně Něco od Srdíčka!

    OdpovědětVymazat