čtvrtek 6. srpna 2015

ALPROFEST 2015: VÍTEJTE NA FLUFF FESTU!

Moje léto (a vlastně můj život) je jeden velký plot-twist. Kdo by ještě před pár týdny čekal, že pojedu na Fluff Fest? Jestli vy jo, tak já teda ne. Že se perfektně pobavím ve stanu kde hardcoreaři tancujou do půl těla na Britney jsem nečekala už vůbec. A že zvládnu den a půl jíst jenom vegansky taky ne. Tolik zvratů, že jeden život nestačí, co?

Fluff je srdíčková záležitost. Už pravidelně se tu na víkend sjíždí metaláci, screamo, hard-core a další spíš potetovaní lidé všemožných národností a tvrdších hudebních vyznání. Spojuje je povětšinou (krom těch kérek) taky veganství. Od straigh edge festu se už maličko ustoupilo- v malým areálu na rokycanským letišti mají totiž pivo a letos dokonce i panáky (obojí podstaně levnější než na klasickým komerčním festivalu).
Krom toho se nadohled nachází legendáení benzínka kde prý po půlnoci dochází nejen Golf bagety, ale i tvrdej.
Frflalové by se ale i tak neopili, ale Pakočka se skvadry: tuzemák, zelená, vodka a Balantinka nebála. Starej dobrej tuzemák v kombinaci s kolou v akci byl návrat do puberty. Školní výlet jak má být. Ale s dobrým koncem: bez bolehlavu. Jsme dospělý lidi, ne?
Neobyčejně chválím celou organizaci- stan s jídlem jel jako pásová výroba, stejně tak rychlí byli i u piva a panáků (dle libosti "mixérů"), musím říct, že tihle vegani si to tedy umí zorganizovat, klobouk dolů.
I na Fluffu je fronta na pivo dobrým místem k seznamování- potkala jsem tady asi nejnečekanějšího fanouška Vývařovny, velkej typan na mě potutelně volal "hele, moje Vývařovna je tady". Nojo, to byla.
Veganská zmrzka byl spíš šejk
Další překvápko u jídla byly ceny- rozhodně bych čekala, že si za veganský potraviny připlatím víc. Nejsem si jistá do jaké míry je určující, že nejde o komerční fest, ale tipuju, že minimálně nějaký vliv to má. Jediný co v tomhle vybočovalo byla veganská vanilková točená zmrzka od Svobody zvířat, která stála 30 nebo 40 kč a na to, že kelímek byl fakt maličkej a ještě jim zmrzlinovač moc nefungoval a zmrzka byla spíš šejk (na což jsem přistoupila) mi cena přišla trochu mimo. Nojo, nechci slevu zadarmo, žejo.

VEGAN MENU ALA CARTE:

VEGANSKEJ GULÁŠ
Za mě top toho co jsem si na Fluffu dala. Jestli veganský kuchaři něco zvládaj (ti co za to stojej) pak je to kořenění. Nejsem velkej fanda sejtanu, je trochu slizskej, ale houby jím, takže nebudu pokrytec (poznámka pro ztracený: seitan může konzistencí připomínat houbu). Celý to bylo s těstovinama, takže naprostá reminiscence školní jídelny byla dokonalá. Za šedesát korun bych to snědla i s talířem. Můžou vegani jíst plastový talířky?

VEGANSKEJ KARABNÁTEK S KAŠÍ
Další reminiscence lidový jídelny (chápejte, že za tohle se u mě sbíraj body) měla dvě fáze: nejdřív mi to moc nejelo, pak najednou hodně a ve třetí etapě jsme usilovně přemýšlela co v tom všechno je (proszradíte?). Karboš byl fakt velkej. Kaše byla bez mlíka, másla a smetany a to je pro mě prostě bohužel. Bohužel. Nicméně celkový dojem jídelny byl skvělej. Možná i právě díky tomu, že ta kaše byla- takový readymade (ježíš vegani mě sežerou zaživa).

VEGANSKÁ PALAČINKA
Super snídaně za dvacet pět s moc dobrýma domácíma marmeládama- jablečným pyré nebo višňovou. Marmelády byly top, palačinka za mě už míň. Na mě byla taková nijaká, ale ta verva a radost se kterou jí ten kluk dělal byla zlatá. Achjo, budou mě teď vegani na ulici kamenovat vajíčkama?

ZMRZLINA (VANILKOVÁ)
Nebyla můj šálek gusta, promiňte mi to foajé. Ráda někdy ochutnám jinou, tahle byla hodně sladká a zvláštně umělá.

Ale je třeba poznamenat, že jsme snědla všechno, takže žádný plýtvání jídlem. A hlavně- až na ty mušky, který jsou spíš o mých chutích než o kvalitě veganský festivalový vývařovny to všechno bylo nad rámec očekávání fajn.

Na příště mám resty: Veganskou tortillu, veganburger. Zase jako nejsem bezedná.

Veganskej guláš- top of the Vývařovna
Další specifikum Fluffu je veganský sojový mlíko> AlproSoya kam se podíváš. Každý v areálu žmoulal svojí kabičku s brčkem. Při procházce Rokycanama jste návštěvníky rozeznali taky podle krabiček sojovýho mlíka (no dobře, i podle vizáže). Životní postoj vyjádřený jedním tetrapackem.

Vegan karboš a brkaše
A co kromě jídla? No přece konzerty a párty stan. Rozhodně největší zábava od jedenácti dál byla ve stanu Fluff Queer Noises- párty jako blázen- od techna po remixy Beyoncé. Krása střídala nádheru. Metaláci tancovali jako o život. O druhej život pak tancovali v dalším stanu, kterej jsme si pracovně pojmenovala "Termix pro heteráky". Nikdy v životě jsme neviděla tělo na tělo hrozit pokérovaný týpky do půl těla na Britney a Rickyho Martina. La vida je na Fluffu prostě nečekaně loca.
Zážitek léta tohle.

Další štace, kterou jsem prozkoumala jen zběžně byl Sport Hotel Garni. Neuvěřitelnej skanzen: salonky s koženýma sedačkama a umělou květinou ve stylu normalizace, klasická restaurace s výčepem a ve vchodu džungle monster a tchýniných jazyků. Sakra, Rokycany, vehnaly jste mi slzu do oka.
Za rok vás prozkoumám trochu zevrubněji, fakt.
Garni sport hotel: privátní salonek


Hotelový zátiší- kombo poleníček x otvíráček je zlatý
Hotelová restaurace- bohužel měli zavřeno
Fotky: Markéta Vutru a ty horší já

2 komentáře:

  1. Fajn, ze se libilo. Tofu a vegeburgery z fluffu maji snad i svuj fanclub, takze velka chyba ;-)

    Podepsan, "Velkej typan"

    OdpovědětVymazat
  2. Dobre Ty! Nejsem vegan, ale uznavam; s tim korenenim, organizaci i parbou pokerovanych lidi mas pravdu. Na festivalech mivam obvykle vege zachvaty (maso ve vedru ne-e), je fajn videt, jak se to siri. S pozdravem arogantni nevegan.

    OdpovědětVymazat