čtvrtek 2. července 2015

ALKOHOLKA VIII: SPACE IS THE PLACE. VESMÍRNÉ DRINKY PRO H&M.

Upozornění: následující příspěvek se týká posh věcí a je nadmíru sluníčkový. A neni ani trochu vtipný. Názory v článku se absolutně neshodují s filosofií tohoto blogu.



Občasná spolupráce na prezentacích H&M je prostě sen. Skvělé ženy Kateřina a Vendula, absolutně volná ruka, velkorysý budget a k tomu tým lidí, co mi asistuje. Podzimní kolekce je krásně vesmírná, a takové měly být i drinky. Spíš než alobal si představte souhvězdí, Barbarellu, Futurologický kongres, Pátý element a krásnou, hi-tech budoucnost. A navíc jsem na sebe dostala nejupnutější overal a boty na platformě, se kterými jsem měla dva metry.

Drinky byly celkem čtyři. Pegasus jako welcome drink u vstupu. Twist na italský aperitiv Puccini, kde se prosecco míchá s mandarinkovým likérem a mandarinkovým džusem. Rozmixované mandarinky v mém podání vytvořily nebuloidní efekt, navíc s curacem (modrý drinky jsou nejlepší). Oranžová, modrá a khaki (které docílíte, když se drink promíchá, dobrý, co) jsou navíc barvy prostupující celou kolekci. Foto samozřejmě nemám.

Tak aspoň pro představu. Já s retardovaně soustředěnym výrazem připravuju welcome drinky.

Andromeda a Perseus je podle mě nejkrásnější lovestory ze starých řeckých bájí a pověstí. Andromeda, krásná a subtilní - vodka, chambor, smetana a navrch práškové, mrazem sušené maliny. A silácký Perseus - gin a okurka, zázvor, citron, jablko a med jako smoothie.



Smoothie koktejly jsou ostatně poslední dobou moje nej. Roky práce v pohostinství ze mě udělaly líný hovado - do takové míry, že občas mám problém rozbalit svojí one-a-day Mila oplatku. Prostě všechno naházíte do mixéru v poměru, se kterym jste nejvíc spoko a zapnete.


A nakonec, Medusa. Margarita s nadrceným koriandrem a sopečnou solí.


A to bylo fakt nakonec. KONEC.

P.S. H&M na tiskovce ve Vile na Štvanici ohlásilo, že odteď bude čtyřikrát ročně pořádat OVERTONE festival, v rámci projektu H&M <3 MUSIC. První se uskuteční 15. srpna v Riegrových Sadech. Těšíme se. Stay tunned, něco se dozvíte i u nás.






2 komentáře: