čtvrtek 12. června 2014

MOJE MASO


Tohle bude nefalšovaný zamilovaný výlev. Jsem totiž zabouchlá a to dost beznadějně, protože netuším, jak štastně mi to s řeznictvím NAŠE MASO (tipuju to na vášnivý poživatelský vztah s přímou závislostí na stavu mého účtu). Ale bohužel jistojistě mi to nevyjde s panem řezníkem, protože nepochybuju, že Františka Kšánu ml. už nějaká masuchtivá ženská dávno zatáhla za krví pocákaný igelit.
Když jsem poprvý v Dlouhý na pozvání kamaráda Štěpána vstoupila do tohohle naprosto úžasnýho místa, tak jsem zpruzelá z dlouhý fronty rovnou uraženě zasedla k jednomu ze tří stolečků u okna a dělala na chudáka Štěpána afektovaný pózy, že teda takovou prodlevu si tak úžasná holka jako já nezaslouží. No, čekal v tý frontě dlouho a já aspon měla čas pozorovat, jak to v Naše maso chodí. Dlouhá fronta (dala bych sem nějakej vtip o tom, že je to v Dlouhý ulici, ale nevymyslim to tak, aby to nebylo kardinálně trapný, takže sorry) je zaprvý výsledkem toho, že je tam neustále hodně lidí (dobrý podnik žejo) a protože František (dovolim si být trochu familiární, přeci jen bych mu ještě mohla říkat Kníže) rád mluví a co je ještě lepší, nemluví nesmysly. At už je to Rudy Linka, řidič nevim čeho, nebo já, dá vám takový servis, o kterým si můžete i v Praze nechat jen zdát. 
František v akci <3


Podruhý jsem přišla s tim, že chci uvařit večeři pro šest lidí a potřebuju poradit, jak na to, že asi steaky, ale nevyznam se moc v mase. Následoval příval tolika otázek, který by mi nikdy nepřišly relevantní v dané situaci, ale František to celý podával s takovou nadšenou jiskrou v oku a upřímným zájmem o to, abych nepokazila večeři, že bych mu vyzradila snad i to, že chodim spát namazaná kokosovým olejem a mám z toho věčně mastný povlečení. Pro koho to je, pro chlapa nebo pro ženskou, má tenhle hodně rád maso, nebo spíš tahle preferuje lehčí jídelníček, jakou mám troubu, jakou pánev, jak velkou, co budu dělat jako přílohu atd.)

prostě limusína
Odcházela jsem s taškou (palec nahoru za design) plnou skvělýho masa a návodem, jak na něj. František mi totiž i detailně popsal, jak maso usmažit/upéct, aby bylo skvělý a nakonec opravdu skvělý bylo. Kluci dostali dva giga vysoký roštěnce s kostí z krávy...ehm..50% jalovice a 50% limousin. A holky měly květový špičky, což zní neskutečně sexy a myslim, že přesně o to Františkovi šlo.
květová špička
Na závěr nezbývá, než panu řezníkovi poděkovat. Slíbil mi, že to bude dobrý a splnil to. A sice moc nechápu doprovodný sortiment, který se tam prodává bokem nad ne úplně skvělým chlebem. A housky taky průměr. Ale to jsou takový ty drobný vady, který časem ani nevnímáte...jako třeba zvláštní smích na hrozně hezkým klukovi.

Prostě láska <3

4 komentáře:

  1. Danielo, to je tak krásný, že snad asi navždycky skončím s psaním <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré večer, krasné jé!my vietnamce ne můžémeé takové končit práci -co je komu do plni kram kdy chódi - tak mi tu sé dimé v potraviné lévné:( Mámé ale že mlsni oči co tam maso s tálišem. Akde fotki s Daniela-célé tělní fotografi póztáva - protože mam na Daniela mlsni jazýký! Vaš Tranh násle pritezas

      Vymazat
  2. radši se teď Dlouhý vyhnu dlouhým (haha) obloukem, potkat pana Františka, tak to asi dopadne s mým vegetariánstvím špatně.

    OdpovědětVymazat
  3. Píše se 50 %. 50% znamená "padesátiprocentní". Ale to je maličkost. Krásnej článek. )

    OdpovědětVymazat