neděle 23. února 2014

SRDCOVKY I.

Protože si ráda dělám imaginární seznamy věcí co mě zrovna baví, chutnaj, míst kam chodím nebo se chystám, tak si založím novou rubriku "Srdcovky". Logicky podle mojí nátury bude pravidelně nepravidelná- ostatně jako celá Vývařovna. To jsme prostě my a vy nás musíte mít rádi takový jaký jsme (vskutečnosti hejtovat, nenechte se dvakrát pobízet.)
Jo a mimochodem- srdcovka může znamenat i nějaký hejt přímo od srdíčka. Prostě soupis aktualit od Pakočky. Tak startujem.
LUNCHBOX A CINEMA CUISINE
Mohli jste zaznamenat, že film jsme chválili na Fejsíku Vývařovny ještě před oficiální českou premiérou. Bylo to tím, že jsem se zrovna připletla na "Aero naslepo" a co Krišna nechtěl, dávali tohle.


Tenhle film není žádný převratný biják, ale je do moc příjemný a intimní film s atmoškou evropských filmů, který má sice svých pár much (který krásně pojmenovala Kitty na Fashionbooku tady), ale je moc hezkej, intimní a zábavnej. A hlavně- v hlavní roli je jídlo, indický jídlo. Takže boží. Mimochodem- první film kterým započalo v oku snažení jménem "Cinema cuisine- konečně akce, která propojí film a jídlo. Jediný mínus je alespoň pro mně cena - 1000 kč za lístek. Jak vypadal první večer s Lunchboxem a Sophií Smith, curry expertkou, se mrkněte na fejsku akce.
FARMA KOŠÍK
Pro mně dlouhodobá srdeční záležitost, něco jako moje aorta nebo tak. Pokud ještě váháte, tak neváhejte a zajeďte na rodinnej oběd nebo na výlet. Abych vás jo navnadila přikládám pár kouzelných fotek pořízených na Olympus XA na podzim během bramborový brigády. Kam se, až bude zase čas, taky můžete přihlásit. Zamakáte si, budete mít dobrej pocit, ještě lepší oběd a večeři a nějakej ten brambor na vánoční salát. Doporučuju hlavně lidem z kanclů. Jako jsem já. Fitko hadr.

VÁNOČNÍ DÁREK OD JOHANY Z HIDDEN FACTORY
Hidden Factory je česká značka, která se zabývá výrobou zajímavýho porcelánu- talíře co mají mizející zlatý dekory, světýlka do zásuvky co vypadají jako fantaskní netopýři z pohádky, hrnečky jako socialistický kelímky od hořčice co znáte od babičky...prostě porcelám s vtipem, příběhem a přitom funkční.
Johana, moje spolubydlící, svým blízkým nechala ve spolupráci s Hidden factory vyrobit hrníčky s osobním překvapením.
Na první pohled obyčejnej starej hrnek z blešáku v sobě totiž ukrývá tisk speciální technikou- a jak se v hrnečku postupně ukladá kal od kafe a čaje začne se vám na stěně rýsovat obrázek..fotka..co nám tam Johanka nechala natisknout si nechám pro sebe...
BISTRA, PEKÁRNY, MÍSTA S DOBRÝMA VĚCMA...

Že míst kam můžu chodit na domácí, lokální, zajímavý věci je čím dál víc mě těší. Občas si trošku připlatíš, když máš kachní a nekonečnej žaludek jako já, ale někdy je prostě fajn si říct "žiju jenom jednou" (I když pak na konci měsíce skuhrám a jsem o rejži a čočce, díky Bohu aspoň na tý červený.). Ráda vyzkouším všchno.
Vedlejší byt na Vinohradský, kterej se v rámci Restaurant Day proměnil na cupcakeovej showroom holek "Pussycakes", Sweet and Pepper Days na Anglický (kterej sleduju už od jejich stánků právě v rámci RD), novou rosticcerii "Gastronomica" Riccarda Lucque nebo malou pekárnu s kafem a stolem "Antonínovo pekařství" hned u Jiřáku. A nejradši vždycky stejně zajdu potěšit pana uzenáře na Korunní a dát zelňačku s klobásou na stojáka, paštiku, karbanátek nebo kváskovej chleba.

Sweet and Pepper Days
Snídaně v Antonínově pekařství
VÝBĚR TOFU A VEGE-POMAZÁNEK PRO LÍNÝ V BILLE

Není tajemství, že jsem dlouhodobě rozezlená na místní Albert v Pavilonu (kterej se nezlepšil ani po feceliftu horní části Pavilonu ani o píď, takže klasicky nahoře huj, dole fuj). A vlastně na Albert obecně. Ani další redesign Euroshoppera na Alber Basic jim nepomůže. Sorry. Nejmarkantnější rozdíl je pak v sortimentu pro vegetariány- prostě v pavilonu můžu být ráda, když maj bílý tofu od Sunfoodu a čau.
Zkusila jsem nebýt líná a dojít po Korunní až do Billy a vyplatilo se- mecca tofu a mých oblíbených sojových pomazánek. Uzený tofu, marinovaný, bazalkový- jen si vybrat. Doporučuju vyzkoušet sortiment Alfa bio (Slovensko).

A příště budu pokračovat. Kdy- to je otázka, ale určitě nebudou chybět takový srdcovky jako ajurvédský čaje, indická kuchařka nebo nová P-A-P kolekce Moschino inspirovaná Mekáčem. Pa koč

2 komentáře:

  1. Antonínovo pekařství a Sweet and pepper days mě taky baví. A do Billy v Korunní chodím úplně ze stejnýho důvodu! Teď jsem tam dokonce sehnala i vanilkové sojové mlíko <3

    OdpovědětVymazat
  2. ptám se nepatřičně u nepatřičného článku, ale bude report z rautu Českých Lvů?

    OdpovědětVymazat