úterý 5. listopadu 2013

PAKOČČINY PODZIMNÍ PRODUKTY

Podzimní hitparáda věcí, který mi dělají život hezčí. A chutnější. A barevnější. A opilejší. A tak.

Číslo jedna mých posledních dní je jednoznačně kokosovej olej. Chystám se na tom smažit palačinky a tak, ale zatím si to jen mažu na tělo, občas na vlasy, na moje okousaný záděrky. Na všechno. Taky jsem to jedla jžičkou, no. Obě moje spolubydlící si na tom frčej už dlouho, mě kokos praštil až teď na podzim. Jako kdo by nechtěl vonět jako Malibu drink na pláži? Snad asi jen fanynky rumovejch pralinek.
300 gr, 172 kč v Dm
Koňak. Francouzskej koňak. Prostě Martell. Můj tip- pokud se ocitnete na maloměstě kde mají hyperTesco a máte náladu projděte slevový regály, dost často tam najdete značkový koňaky, rumy nebo whisky za poloviční ceny- prostě moc přestřelenej sortiment na malý město.

Objev letošního listopadu, prasárna číslo jedna- pomazánka z karamelových spekulek. Neznám nikoho komu by belgický spekule nechutnaly (nepočítám kompulzivní přežrání se a následný přísahání, že už fakt nikdy). Tohle je další level guilty pleasure po burákovým másle. Vhodný i pro vegany (hurá!). Prý mají v Bille a Tescu, já jsem jí pořídila ve vinohradským nonstopu numero uno- potraviny Vávra (Francouzská ulice). Určitě vyzkouším i crunchy verzi. Osobní tip: sendvič. Mezi dvě spekulky si namažete tuhle pomazánku. A pánbůh s váma.
88 kč, Potraviny Vávra

Nová řada Rimmelek by Kate. V akci v Rossmannu právě teď. Rtěnky a jídlo- věčný problém, aby vám jí většina nezůstala na chlebíčku nabo ve sklenici s drinkem. A nejsme milionářky, žejo. Týhle problematice bych věnovala nějakej speciál. Myslím, že je to velice choulostivá tématika, která si to zaslouží.

BUN CHA. BUN CHA. Furt, minimálně jednou týdně. Ilustrační fotka je z berlínský restaurace Transit, specializovaný na jihoasijskou kuchyni. Degustační miniporce za 3 eura, miska rýže nebo nudlí za symbolický euro. Dost nebíčko v Berlíně.
Transit Berlín
Espresso Martini. Od Hannah. Můj novej nejoblíbenější drink, hodně podzimní, energetizující, člověk má chuť ho i snídat. Hannah do něj pro mě přidává ještě drcený chilli a samozřejmě zdobí kávovýma zrnkama. Srdíčková barmanka.
Recept tady pro všechny 18 plus. Ale tak dobrý jako Han to mít nebudete, vyzkoušeno.
<3 a její margarita
Fotky produktů: http://www.biooo.czwww.read.czkulena.ruthirtyfourflavours.wordpress.com
Fotky Olympus XA fotila Pakočka

6 komentářů:

  1. Krásné večer, takovi že zakaznik tam mi povidál že ,,ty kokose vietnamska,, a často tak mi nahlasitě povidali že ,,jsi kokots,, tak vime neni olej z Vietnamu.Nemuůžeme dopřáváat takovým dopřání tohoto. Mámé z kamarádi v Sapa ano,dáme hrajeme tak desekové hry tam a tam tak....cigarety, alkohol tam vykouřime se....napiíjeme se. Vodka, whiska. tam pijeme.ale ne krával dělamé....nehlučit! jen takhle zkouřit cigarety a zapit se a pojdte tam deskové hry dame s Lin thuy Duoc dame mahjong . pak mame hezke tvaře na sebe. Hezke dny pod zim ní Vám přeje Tranh

    OdpovědětVymazat
  2. Na článek rtěnky vs. jídlo se fakt těším.

    OdpovědětVymazat
  3. Na palačinky na kokosovým oleji pozor. Rády se na něm připalují. Ale provoní se celý byt a kuchařka má ruce a obličej jako po návštěvě kosmetického salonu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Update: skvělej je na červený a zelený kari!!!! delight!

      Vymazat
    2. Kari!damé na kuřec! Krasnounoc Tranh

      Vymazat
  4. Kokosovej olej rulez! Na celý tělo, do moučníků, do Tom Kha Kai. Úplně nejlepší věc na rozpraskané paty. Plus ta karibská vůně, že.

    OdpovědětVymazat