středa 21. listopadu 2012

BOJUJEME S BÍDOU: BETLÉM Z POTRAVINOVÉHO LETÁKU

Chudí spoluobčané, tíží vás obavy z blížících se svátků zla, zadlužení a závisti? Pociťujete finanční impotenci díky inflaci? Již nezoufejte! Náš adventní speciál vám umožní užít si Vánoc, jako by to nebyl váš nejnenáviděnější den v roce!

Prvním krokem je zajištění dekorací. Jelikož si nedělám iluze, že by si průměrný čtenář této rubriky mohl dovolit něco tak zpustle rozmařilého jako je návštěva papírnictví, obstaráme si pro nadcházející sezónu dostatek potravinových letáků. Výhodou, kterou u nich oceníme v prvé řadě, je zejména to, že jsou zdarma.
Tzv. "Branded Betlém"

Ženy, stejně tak jako skopové v nerozporcovaném stavu, jsou v žánru současného potravinového letáku velkou vzácností. Pomůckou pro úspěšné sestavení scenérie se spasitelem bude tudíž tzv. Babicovská substituce, aneb když nemáš slámu, dej tam aspoň bagetu.*
*Nevím, zda funguje i obráceně.
Ač je jeho vzhled velmi přesvědčivý, Filip "Herodes" Sajler se mi bohužel do jeselské kompozice nevešel.
Pokud máte velkou fantazii, můžete si představovat, že je to Michelinova hvězda. Pokud jí nemáte, aspoň nebude tolik vidět, že Okenu už nějaký čas místo na sklo servírujete přátelům jako Curacao.
 Máme-li šikovné ruce, upotřebíme odstřižky letáků k výrobě zdobného nástěného řetězu.

Nemáme-li šikovné ruce, nebudeme riskovat práci s nůžkami a jinými předměty ostrého, neboť jsme si vědomi, že pojištění je věc drahá a "drahé" je slovo, které máme rádi skoro tak jako Vánoce.
Původně jsem si chtěla vzít sexy Santův kostým, ale topný plyn je drahý a zápal plic bolí, tudíž kromě slušivé Santovy čapky můžete taktéž obdivovat mojí fleecku s imitací vzoru norského svetru.

A jaký DYI tipíček si pro vás mám připravit na příště? Co děláte s letáky vy?

P.S. S bídou už jsme úspěšně bojovali dvakrát, TADY a TADY.

8 komentářů:

  1. Karol, ještě, že jsem dostala od babičky svýho kluka ty tena vložky, protože jsem se při čtení asi počůrala smíchy. ka-lol, dostáváš svý přezdívce jako pán!

    OdpovědětVymazat
  2. Genialne! Davam 6 akciovych letakov z piatich!
    Verna citatelka Daniela

    OdpovědětVymazat
  3. Díky! Krásná inspirace!!!! Přestanu letáky ekologicky pálit v kotli a použiji je jako surovinu pro skvělou vánoční výzdobu. A sousedi puknou závistí.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdeněk Margotreich mě rozsekal. Chci taky takový krásný betlém.

    OdpovědětVymazat
  5. http://artlist.cz/?id=5764
    ..ehm ehm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no great minds think alike neasi :) Vidím to poprvé, ač si asi myslíš něco jiného.)

      Vymazat