úterý 1. května 2012

VYCHITANÁ OCHUTNÁVAČKA #2 PONDĚLEK V BUKOWSKI'S

V pátek jsme vám představily nový limči od Kofoly, který jsme dostaly za úkol pořádně ochutnat, než v květnu vlítnou do hospod a dalších podniků. Jestli první ochutnávačka byla fakt dobrá, pak ta druhá byla naprosto světová. Viktor z Bukowski's podle mě patří spolu s hochama z Hapu a Bugsy's k nejlepším pražským míchačům a v pondělí byl sakra ve formě.
Tady je 6 kousků ze 7, který jsme měly možnost v pondělí spolu s našima tasterama ochutnat. V hl. rolích: Cloudy Lemon, Tonic Water a Ginger Beer & spousta alkoholu. Ne, bohužel si nepamatuju, kterej z drinků je kterej. (Ostatně jako spoustu dalších věcí z toho večera..). Ale nejlepší byl podle mě mix Gingeru, dvou rumů, čerstvých plátků zázvoru a vodního melounu.

Ale abyste si nemysleli, byla to těžká práce. Dát sedmi drinkům komplexní hodnocení a nepadnout přitom pod stůl chce silný játra a ostrou mysl. Velký úspěch měla zejména otázka #2, takže se akce chvílema proměňovala v malý copywriterský orgie.
Účast byla velice hojná a během večera jsme si přiťukly s řadou blogerských spolucelebrit, chybět nemohl Víťa, který pro nás i z větší části fotil, Lukáš, Tomáš z Polaroidlove, Honza z Co jsem měl dnes k obědu (vtipný projekt, podívejte se!) ani nevím-kolika-násobný mistr ČR ve florbalu Aleš. A samozřejmě spousta dalších. Byli jste všichni opravdu skvělí!
Prý vypadáme jak z nějakého seriálu. 90210? Misfits? Ordinace?
Protože jsem jako jasnou jedničku z Chito limošek vyhodnotila Tonic Water (není tak přesládlý jako Schwepps atd.), budu teď trochu fušovat barmanům do řemesla a dám vám pár receptů, se kterýma se opijete do opravdu nostalgickejch pocitů. 

Ano, pocházejí z mé alko-bible, o které jsem už několikrát psala jinde, Pravé české míchačky od Alexandra Guhy.

* BAVORÁK = tonik + fernet
* BETON = tonik + becherovka
* GRITON = tonik + griotka
* TGV (čti teževé) = tonik, gin, vodka "rychlost opití se limitně přibližuje rekordům tohoto francouzského rychlovlaku"
* PRSKAVKA = tonik + vodka (1:1) "s výslednou směsí se těsně před vypitím řádně třískne o bar. Vzhledem k tomu, že tonik je sycený nápoj po ráně o podložku se bublinky oxidu uhličitého dají díky fyzikálním zákonům do protipohybu prudce vzhůru a v tomto stavu celou prskavku vypijeme. Okamžitý ochromující účinek alkoholu je tím zaručen."

Tak na zdraví a příště zase ochutnávejte s námi!
Pakočka nám při přípitku nějak záhadně zprůsvitněla... 

Poslední fotka byla dočasně ztracena v archivu a je z páteční ochutnávačky. Víc fotek z pondělka i pátku najdete na našem facebooku. Ty číslované jsou od Víti, nečíslované moje.

6 komentářů:

  1. Debilní díra je Bukowski, maj tam mýho táty jen tři fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu se zeptat, čím je to focené? Díky! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty moje Viljou na prošlý čb film ORWO, zbytek dotazu ti zodpoví Víťa

      Vymazat
  3. Seriál v popisce fotky? Jsem pro 21 Jump Street.

    OdpovědětVymazat