sobota 21. dubna 2012

TAJNÁ ZVĚŘINA

Tohle všechno za 25- trochu jsem se zastyděla.
V úterý večer jsem se nechala odvézt na jedno tajné místo za Prahu, do jednoho tajného privátního klubu (žádný sprosťárny) na ne zas tak tajný narozeninový večírek na téma "zvěřinové hody". To je jasný, že taková milovnice zvěřiny jako já nemohla zůstav v Praze.

Podle na tabuli napsaného jídeláku měly být kančí řízečky za 25, zaječí salát za 25, domácí chléb, zvěřinový salám a rybízový koláč, za 15. (Jak poznamenala moje polubydlící Joha, když jsem se ptala, jestli se tam opravdu bude papat: "ty malej žroute!").
Nežinýrovala jsem se a naložila si talíř- zaječí salát, dančí řízeček, domácí chleba se slunečnicovými semínky, nádivka s divočákem, salám...zase trochu jiné podání zvěřiny než jak ho známe běžně (hamletovský dilema šípková x se zelím) a jaký bylo moje překvapení, když mi barman řekl, že se platí za talíř a naúčtoval mi 25?!! Jasně, jsem žrout a rautový dítě, ale vocuď pocuď, privátní klub vedenej z členských příspěvků kde kam oko dohlýdne umělec, to jsem se teda zastyděla, zrudla jsem a začala omlouvat svojí porci a navrch přidala dýško jako pán (tyjo, za 25, nepochopíte). Nic nevadilo, naopak, když jsem si pak přišla pro čaj (měli jenom Mark&Spencer, !) a koláč, sám mi už barman z dálky kynul, ať si probůh vezmu tři kouky, ne, čtyři, jsou přece malý (bez ironie). Takže jsem si naložila (vždyť mě tak nutili), ale abych tuhle žroutskou ostudu přežila se ctí koupila jsem nám všem láhev Cideru. Mimochodem, tehnle cider je top of the pops, lepší než šáňo, hóoodně lokální (aha, teď jsem vám asi prozradila kde je ono tolik tajemný místo za Prahou, modří vědí, hloupý nás nečtou) a s fajn cenou (ideální pít ve třech, každý dá cca. 50 a je to).
Skvělá je i lahev, tmavě zelené sklo, velmi silný a těžký dno. Moje fav pití na nadcházející jaro/léto, ideál na piknik, fakt, bez ironie a bez podplácení (hele, dala jsem za to stopádlo, chápete, ne?).
Top class: Club Maté (speciálko ještě zimní edice) a Cidre Premiére, žádnej jabčák, volové, tohle je Moet těch nejarogantnějších.
Bonus na konec pro ty co to dočetli až sem
Středa, Vršovická hospoda Na Louži, veselý číšník, paprikový lusk, no comment.

7 komentářů:

  1. boze boze boze miluju zverinu zavist ukrutna

    OdpovědětVymazat
  2. Cidre Premiere je nejvíc nejlepší, a to Club maté trochu závidim teda jako...

    OdpovědětVymazat
  3. Bože bože bože miluju plněný papriky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Svou posledni lahev tohohle skvelyho cidru jsem odnesla minulou nedeli na navstevu :-( A Club Mate po pullitrech se v Praze da koupit? Nechavam si ho vozit z Nemecka, ale nikdo nedokaze dovezt dost :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie: zkus klub007strahov.cz, jsou jim zasobeni na baru,urcite nebude problem se s nima domluvit ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Google je mocnej - http://www.clubmate.co.cz/index.php?action=kde

    OdpovědětVymazat