pondělí 9. dubna 2012

HODY, HODY...HODY: VELIKONOČNÍ FOTOREPORT

Dnes se nebudu vykecávat, nebudu vtipná, ani rádobyvtipná. Nevidím mnoho důvodů, proč bych tenhle křesťanský svátek měla slavit, ale vzhledem ke gastronomickým a finančním benefitům, které z jeho oslav plynou (mladší sestra vykoledovala 9 (!!!) vajíček, richness $$$), jsem letos - opět - udělala výjimku. Takže veselé Velikonoce i vám - jestli je teda slavíte.

P.S. (Vy)koledovali jste něco? Co říkáte na Obr. 4, mám do toho jít? Měl někdo kůzle? Prý to teď u gastrosnobů dost frčí.


1# Mlčení jehňátek. Dílo babičky.

2# Dílo mojí sestry M. Ti, kteří půjdou na naše tastingy/alkopárty zdarma se s touto vaječnou umělkyní budou mít příležitost seznámit.
3# Dílo mojí sestry A: Velikonoční krém brýle. /pun intended/
4# Šťovíkový dip s česnekem medvědím a fialkou a popencem břečťanolistým. Ano, někteří lidé v mém okolí jsou hodně arogantní vegani. Ne, ještě jsem nenašla odvahu to zkusit, ale možná to přijde.
5# Knedlíčková.
6# První oběd: Köttbullar s hovězím masem a ančovičkami.
7# Druhý oběd: Vepřová krkovička konfitovaná v sádle, dušená mrkev, kedlubnové zelí.
8# Čekání na vlak: Gastrografiti.
9# Back in Prague.

4 komentáře:

  1. Moje dvě ďýťata přinesla svorně cca 45 vajec, převážně v kvalitě BIO (rozuměj od slepic ze dvora), z toho pouze tři vařená. Dále pak cca tunu různých "čokolád" ala LIDL a celkem 750 korun.
    Vajíčka jíme, peníze utrácíme, čokoládu asi vyhodíme.

    OdpovědětVymazat
  2. A kde se takové děti shánějí, nějací spešl velikonoční čápi? A sestře poklona! Když jsem jako menší trávila Velikonoce na chatě, chodila jsem koledovat taky - ale vždy na mě zle koukali, že holky přece nekoledují...
    Co se týče dipu, šťovík je potrava bohů!, tak proč nezkusit (už kvůli věrným pseudo-arogantním čtenářům).

    OdpovědětVymazat
  3. I really think your blog is amazing, would you like to each other?

    OdpovědětVymazat