pátek 30. října 2015

SONDA DO JÍDELNÍČKU EKONOMICKÉHO MIGRANTA. NATVRDO, BEZ PŘÍKRAS A DOCHUCOVADEL!

I když se to tak z médií může zdát, uprchlíci Německo ještě úplně nevyžrali. A pokud jo, tak düsseldorfská menza je poslední oázou německosti v rozbouřenejch vodách halal kebabu. Můj půlroční studijní pobyt má sice pořád spoustu otazníků, ale kde budu jíst, jsem věděl rychle.
Kartičku do menzy vystaví i bez studentský karty každýmu, kdo se tváří dostatečně zmateně a pod třicet. Promiň, Danielo.
A ta se vyplatí, protože ceny jídel začínají na lidových 2 eurech a pokud se člověk rozhodne se odvázat, může se dostat na závratných pět euro. Což je mimochodem místní cena za krabičku cigaret. Kvalita jídla se pohybuje od ucházející po překvapivé dobrou. Vybrat si můžete z více jídel, který se každý den na cedulích před vchodem mění.


Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. S tímhle heslem na perách jsem si objednal první jídlo, klobásky se zelím a francouzskýma bramborama. A rozhodně jsem neudělal chybu. I když se to těm starším a konzervativnějším z nás nemusí zdát, u tohohle jídla prostě nezáleží na food stylingu. Kombinace kořeněnejch wurstů, sladkýho zelí a brambor mě naplnila správným pocitem němectví. Tohle jídlo je něco jako Volkswagen. Německá klasika, o který víte, že by to Američani neskousli.

Svoji německou linii jsem držel i další den. A není nic lepšího než pořádný koule (HAHA) s hnědou omáčkou. Pokud jste někdy byli v Ikei, tak víte. Dalším plusem jídelny jsou dezerty. Vybrat si můžete z různých druhů pěn a pudinků, který udělají z obědů v menze malou slavnost. Na obrázku je vanilkovo-čokoládový pudink se šlehačkou a třešničkou (bez pecky!).

Další kapitolou samo o sobě je personál. Liší se od zapocených bab tím, že se usměje a poradí. Dokonce i občas něco ochotně vysvětlí. Jako důkaz jejich žoviálnosti slouží nástěnná plachta, která visí v jedné z výdejen menzy. Sranda v kuchyni nabrala najednou úplně jinej, gigantickej rozměr. Skvělá inspirace pro všechny zaměstnance z menz v Praze.

Stravování a život v Německu je prostě bájo. Určitě přijeďte. Místa je tu prej dost a Angela pořád ještě přijímá.

8 komentářů:

  1. nauč se pravopis, demente

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní spílání z konceptuální uměleckého cyklu "Internet a češství"

    OdpovědětVymazat
  3. Je pravda, že menzy v Německu jsou na daleko jiné úrovni než ty v ČR, ovšem tak je to v Německu se vším. Ale i tak jsem do německé menzy nikdy nechodil, když jsem tam byl na Erasmu. Přišlo mi to pod mou úroveň se stravovat v těchto podmínkách. Pro mě tak jasná volba byla nějaká luxusní restaurace. Kde jsem se nemusel tísnit se studenty a poslouchat jejich nezajímavé rozhovory. Také v těchto menzách vždy hrozilo riziko, že bych si mohl sednout do nějaké pokapané židle a vzhledem k tomu, že jsem nosil a nosím většinou drahé kalhoty od saka, by toto mohlo dopadnout velmi nemile. Co jsem se bavil s ostatníma hošanama, tak mi potvrdili, že i jeden z těch hošanů si do nějaké omáčky sednul a stálo ho to spoustu mrzutostí. Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A také nezapomeňte, že v menze (ani v té německé) se o Vás nepostarají, nesundají Vám kožich. Srdečně zdraví, zapšklá feministka

      Vymazat
    2. Právě proto, abych nepotkal takový typ lidí, jako jste vy (fašizující ekoaktivistka nebo zastánkyně veganského extremismu či jen zapšklá feministka?) tak se stravuji výhradně v luxusních restauracích! Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

      Vymazat
    3. :D Díky za pobavení a zkrášlení dne, je to vtipnější než originál Ivičič :D

      Vymazat