čtvrtek 1. října 2015

GASTRO-OBLOMOV.


     Tenhle vtip mě vystihuje tak moc, že už to ani neni vtipný. Poslední dobou neuvěřitelně posouvám definici lenosti. Pro představu, tenhle článek jsem rozepsala v létě. Měl být o tom, jak pomocí našeho nového, společného Vývařovna mixéru RONIC RYTMO (to zní jak Philip K. Dick a něco s technem dohromady, což se mi líbí) z obchodu www.znackovenadobi.cz dělám alkosmoothies - meloun a okurka, to je teď začátkem října hodně aktuální, co?

Přitom v létě jsem si z alkosmoothies udělala dost lukrativní byznys. Alkoholka už prostě nemá kapacitu na to dělat každej drink zvlášť. Naštěstí to chutná tak dobře, že byli všichni úplně nadšení, napití a plný energie dál mrdat bedny - a to úplně zamaskovalo tak vysokej stupeň lenosti, při kterym sebou třeba radši vědomě praštim o futra dveří pokaždý, když jdu k sobě do pokoje, jen abych nemusela udělat o JEDEN krok navíc. 

Dokonce! Jsem si k tomu udělala i fotky! Chcete vidět, jak jsem rozmixovávala manga, melouny a ananasy v létě?



Dobrý, co? Chcete vidět i výsledný drinky? A co myslíte, zdokumentovala jsem to pak? Ehm...jakže jsem se to popsala hned v úvodu článku?

Možná ale, že všechno musí uzrát...protože tenhle článek teď právě teď, k mému překvapení, dostane zajímavou pointu. Našla jsem totiž ještě další fotky. Dávali jsme si takhle jednou v létě ovocnou přesnídávku...

(vypadá to docela hezky, co? Muj kluk totiž, když viděl, že to jdu fotit, tak ten stůl utřel a vše mi naaranžoval...)

...a pak jsme si měli vařit oběd. Napadlo mě uvařit risotto s červenou řepou. Kdysi jsem řepu strouhala. To ale teď už nemusím!

(Kdybych měla chuť a sílu obrátit fotku naležato, určitě to udělám.)

...takže, jsem ji prostě rozmixovala! Blender, to je uplně jinej level než tyčovej mixér. A to nejen proto, že ho nemusíte po celou dobu mixování držet.

Výsledek, ve smyslu jak vypadá rozblenderovaná řepa, vypadá takhle. Jak vypadá výsledek-výsledek si snad domyslíte, ne?



Stejně takhle lze zprocesovat i mrkev nebo dýni. A to je najednou úplně nová, nečekaná, sezónní záležitost, kterou takový multifunknčí mixér do vašeho života přinese. V létě alkosmoothies, na podzim risotta a další. O polívkách ani nemluvím. 

Pojďme ještě dál - taková pohodlnost mi jednoduše nestačí. Během jídla zjišťuju, že jíst lžící kašovitou stravu je mnohem pohodlnější než krájení, napichování na vidličku a následný přežvykování. Nemůžu se dočkat, až si takhle připravím řízek s brkaší a okurkovym salátem. Bude to vypadat nejspíš nějak takhle:

ilustrační foto, zdroj: internet

Můj oblíbený historik John Lukacs dokazuje v podstatě už nastalý konec naší civilizace na paradoxních dualismech - od určitého bodu vše, co mělo vést k pokroku, vede k degeneraci - jediný, co na to můžu říct je, že někdy to tak prostě vyjde a v tomhle případě mi to ani neva. Tohle myslel Zygmunt Baumann tou tekutou modernitou?

Nemůžu se dočkat, až vás obšťastním dalším článkem na tohle téma. Do léta bych to mohla stihnout.


4 komentáře:

  1. Vítku, chyba, dnes jste zapomněl zmínit zapšklé feministky!

    OdpovědětVymazat
  2. no článek teda slabota. To si mohla toho Oblomova dotáhnout do konce a ani to snad nepublikovat........

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem rád, že jste smazaly toho, co se za mě vydával. Myslí si, že když si dá do profilu můj obrázek, že tím někoho přesvědčí. Každopádně omylem byl smazán i můj koment. Psal jsem tehdy, že na takovéto zeleninové excesy si já rozhodně nepotrpím. Rád si dám Bloody Mary v podniku, kde se o mě postarají. Při příchodu mi pomohou z kabátu, přisunou mi židli, při odchodu mi pomohou do kabátu. Naštěstí už je podzim a tak si mohu vztí svůj oblíbený duffle coat kabát a vyrazit do ulice bez nechutného zápachu všudypřítomných zpocených modrých límečků! Pokud už opravdu musím nějaký vegetariánský, dám si Bloody Mary s plátky lanýžů, samozřejmě v nějaké lepší restauraci, kde mi všichni věnují pozornost a mohou také očekávat nějaké to dýško. Doufám, že se zde vyskytne nějaká ekofašistka, která si bude stěžovat, že nosím kožešiny a jím maso, aha? To bude opravdu kchůl. Vítězslav Ivičič www.czechfashionisto.com

    OdpovědětVymazat
  4. Nemáš co mrdat bedny, anóbrž můj ocas, ten ti pak za odměnu nabídne jesenku, kterážto překoná veškeré tvé smoothie.

    OdpovědětVymazat