neděle 5. května 2013

KALORICKÝ DENÍČEK KAROL: STYDÍM SE!


V životě platí, že vždy není posvícení. To může avšak nutně nemusí být průšvih. Pokud ovšem nejste foodbloger. Vítejte v průřezu mým stolováním v USA, který si můj žaludek rozhodně za rámeček nedá.
1# Nevím, co jsem si kromě své debility a touhy intenzivně oslavovat svátek  Sv. Patrika chtěla koupí této zelené dvojky dokázat.
 Občas trpím záchvaty obsesivně kompulsivní poruchy a moje potřeba koupit si barevně ladící potraviny vyústila v zkombinování kukuřičního sirupu s vysokým obsahem fruktózy obarveným na zeleno a burákového másla s vysokým obsahem rybího tuku. Zelenou na zapití jsem si nekoupila jenom proto, že jí neměli.

2# O mnoho lepší volba k burákovému máslu se ukázala být rukola a sledování seriálu o lidech, kteří jsou podobně funkční jako já.
Girls.
3# Takto rebelsky jsem se necítila nejméně od třetí třídy.
(Quesadilla a salát ~ 10 $)
4# A takhle rebelsky aspoň od čtvrté.
5# Pokud je váš život nevuěřitelně vzrušující, pravděpodobně nezřídka navštěvujete různé bakchanálie a další lidové legrácky. Pokud je váš život jako můj vezmete zavděk zlevněnou slaninou ve restauraci špinavého snídaňového řetězce Denny's. For a limited time only.
6# Romantická večeře ve dvou...2.0. Ta modrá věc je dobrá na kocovinu. Ne na tu morální.
7# Americký copywriter nezná zábran ~ 10 $. Na pozadí plakátová výzdoba mé ložnice.
8# Grilled cheese je americká klasika. To kilo kečupu zase asi česká. #litujisvýchčinů
9# Tzv. mražený jogurt. Pokud se ptáte, jestli je moje peněženka tak malá, nebo ten jogurt tak velký, tak vězte, že moje peněženka je obrovská a stejně tak moje výčitky svědomí a sedmidolarový účet za tuhle lahůdku s rozdrobenými sušenkami Oreo, kousky cheescaku, mandlemi a čerstvými jahodami.
10# Velikonoce u známých. Neodvážila jsem se tento skvost otevřít. Alespoň jedno dobré rozhodnutí za posledního půl roku.
11# Mimo jiné jsem v USA pracovala na Miami International Film Festivalu. Důmyslně jsem se vetřela na after party, abych navázala kontakty s důležitými televizními lidmi, ale ve výsledku se nejintenzivnější networking odehrál mezi mnout a bohatou nabídkou zdejšího open baru a rautu...a fotoautomatem.
Odnesla jsem si celkem 4 vizitky: 3 od poskytovatelů občerstvení. Pyrat rum = vynikajícnost.
12# Raut byl ojedinělý - jen namátkou - mangový pribináček, krevety v panáku bloody mary s řapíkatým celerem, müsli tyčinka s karamelizovanými pekanovými ořechy a chili na plátku tučného, vyzrálehého čedaru. Ojedinělá byla také doufám absence baterie mého fotografického přístroje. 
V Miami se v průběhu roku odehraje 18 filmových festivalů a každý z nich se na rautu prezentoval popkornem, který ho charakterizuje - festival italského filmu nabídnul popkorn s bazalkou, parmezánem a sušenými rajčátky, festival izraelského filmu popkorn s datlemi atp. Jako správná Češka jsem se neštítila si pár skromných pytlíčků vzít na cestu.
13# Pokud se ptáte, co jsem měla druhý den k snídani, tak už nemusíte. Reprezentativní popkorn festivalu gay a lesbického filmu doplnil vodu ze zrezlého kohoutku na koleji přímo dokonale.
14# Po takové snídani byl oběd v mekáči něco jako moje jediná návštěva Alcronu. Jak jste si jistě všimli, někteří lidé při jídle používají prostírání. Já zastávám filozofii 2v1 a vystačím si s klávesnicí notebooku. Kdyby se to nemělo používat při jídle, nedali by tomu přeci jméno Apple ---
Foceno v Taco Bell, jednom z mých oblíbených USA fastfoodů s "mexickou" kuchyní.
 15# Občas mám svůj život neuvěřitelně pod kontrolou (viz obr. výše). Dokonce natolik, že když se rozbil ten zelený talíř, který vidíte na obrázku, pohotově jsem ho nahradila stejně zelenou klapkou. Dobrou chuť!



4 komentáře:

  1. OMG, lituju tvůj žaludek, ten můj by se šel asi hned druhý den bodnout :) FUJ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvěle vtipnej post, ale zas to s těmi americkými blivajzy nepřeháněj...

    OdpovědětVymazat
  3. Fotku váhy už radši ani nedáváš? :D Ne, podle mě celkem pohoda... tenhle výběr se dá ještě přežít (i když na bagel s mint jelly bych sáhla leda z dálky a tyčí...). Znám lidi, co se stravují ještě děsivěji a jsou spokojení a hubení! (jo, svině)

    OdpovědětVymazat
  4. tak mě ze všech prasáren...snad kromě toho zelenýho sirupu, kterej bych asi neměla odvahu pozřít ( a to jseme v Iránu s Patrik Kaizr pila kvůli nedostatku jinejch lihovin jakousi okenu)....zaujal ten americkej krabičák -:)))





    OdpovědětVymazat