neděle 21. února 2021

PASTA, VÝVAR A PLÁNOVÁNÍ

Ultimátní sociální síť pro všechny s dostatkem kolagenu – Tiktok (čti s ť) objevil těstoviny s rajčatama a sýrem. BOOM. A kolik bylo tobě, když jsi přišel na to, že nejlepší comfort food je ta nejobyčejnější pasta? Co přijde příště, začnou děcka pít vodu z kohoutku? Tímto se stávám oficiálně BÁBA.

Ne díky křížovkám a kočkám, ne díky mizející kyselině hyaluronový z okolí očních víček. Díky Tiktoku a jeho trendu udělat z normálních věcí NAPROSTO PŘEVRATNÝ FENOMENY. Možná, že za pár desítek let, až se z vody, podobně jako z chleba nebo z těstovin stane novej luxus, za kterej budeme muset platit nesmyslný částky, to už nikomu nebude připadat divný. Já kroutím hlavou, ale zároveň jsem si už koupila půl kila cherry rajčat a českou fetu aka balkán (protože ve večerce fetu nevedou) a je mi jasný, že tohle veledílo taky zkusím. KLIDNĚ MĚ MŮŽETE SOUDIT.


@grilledcheesesocial

Baked feta pasta viral recipe! Inspired by #uunifeta via @liemessa & @tiiupiret #learnontiktok #foodtiktok #foodie

♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Lockdown je svině a těstoviny jsou pro mě, na rozdíl od veřejnýho otužování a pečení chleba, jako stvořený. Poslední rok totiž prakticky nevařím nic jinýho. Možná ještě vývar, kterýho neumím zaboha udělat, podobně jako těstovin, nikdy málo. A tak mi obří hrnec, jedinej pozůstatek z našeho dobrodružství coby šéfkuchařek v Cafe Neustadt, několik dní stojí v chladný spíži a já pomalu ujídám a trpím. Demonstrativně. Protože plánovaní a několikadenní dojídání pořád stejnýho jídla je proti mojí mileniální přirozenosti. Moje dieta je impulzivní. Je to moje antiteze dětství a já si konečně užívám toho, že můžu jíst kdy chci a co chci. Jenže pak otevřu špajz a vidím tam tohle. Obří hrnec polívky, který mi připomíná, že jsem taky jenom člověk. Obří hrnec polívky navařený na několik dní dopředu je můj boj s konformitou, leností, s mojí minulostí, a ještě víc s mojí přítomností. Miluju tu mánii, která mě donutí vývar připravit, baví mě to, opájím se představou, že ho budu několik dní S CHUTÍ jíst, a že nebudu muset myslet na to, na co mám zrovna chuť a že to zrovna nemám. Nemusím nic objednávat, nemusím na nákup…jenže…většinou už druhý den mě chytá urgentní potřeba sežrat kde co, projíždět Wolt nebo snít o čerstvých croissantech, o bake rolls, o SÝROVÝCH VRTULKÁCH ZE SPENCERA, o koprovce.

A pak se podívám do špajzu a najdu HRNEC. A mě dojde, že bych chtěla být „square“, stejná, jako všichni ostatní, pečlivá, plánující, hospodyňka, vdaná, těhotná…ale nejsem ani jedno. Zatracenej hrnec s polívkou. Zatracený plánování. Mimochodem, plánování toho, co v následujících dnech budeme jíst je ještě dnes jedno z posledních plánování, který si můžeme dovolit. Možná proto se ho v těhle manických záchvatech chytám jak tonoucí stébla. Nesnáším plánování, ale ve chvíli, kdy plánování PŘESTÁVÁ EXISTOVAT, po něm toužím jako nikdy. Jenže plánování patří do světa před pandemií. A i když ho nesnáším, chybí mi. Jako připomínka na něj mi tak co dva týdny zůstáv jen ten plnej hrnec polívky. A teď navíc půl kila cherry rajčat a účet na TikToku.

6 komentářů:

  1. dobré den,
    také vařime hone veliký hrnc masa plni kosti plni bílý nek váži dva den pak hodně pho cesi radi velikky hnrnce jidla porce veliký cesi usmevi na puse! penize pes výdejní okna.

    Potom přitezas pak po korona

    pak všicni dosapa pite

    Váš Nguyen Tranh

    OdpovědětVymazat
  2. Jmenuji se Lilian N. Je to velmi radostný den mého života kvůli pomoci, kterou mi Dr.saguru poskytl tím, že mi pomohl získat zpět svého bývalého manžela svým kouzlem a kouzlem lásky. Byl jsem ženatý 6 let a bylo to tak hrozné, protože můj manžel mě opravdu podváděl a hledal rozvod, ale když jsem narazil na e-mail Dr.saguru na internetu o tom, jak pomohl tolika lidem získat jejich ex zpět a pomůže opravit vztah. a aby lidé byli ve svém vztahu šťastní. Vysvětlil jsem mu svou situaci a poté hledal jeho pomoc, ale k mému překvapení mi řekl, že mi s mým případem pomůže, a tady nyní oslavuji, protože můj manžel se úplně navždy změnil. Vždycky chce být mnou a bez mého daru nemůže dělat nic. Opravdu si užívám manželství, jaká skvělá oslava. Budu dál vydávat svědectví na internetu, protože Dr.saguru je opravdu opravdové kouzlo. POTŘEBUJETE POMOCI POTOM KONTAKTUJTE LÉKAŘE SAGURU HNED E-MAILEM: drsagurusolutions@gmail.com Je jedinou odpovědí na váš problém a ve vašem vztahu se budete cítit šťastně. a je také perfektní
    1 MILOVACÍ KOUZLO
    2 VYHRAJTE ZPĚT
    3 OVOCE DĚLKY
    4 PODPORA KOUZEL
    5 OCHRANA KOUZEL
    6 OBCHODNÍ KOUZLO
    7 DOBRÉ PRACOVNÍ KOUZLO
    8 KOUZLO LOTTERY a KOUZLO SOUDNÍHO PŘÍPADU

    OdpovědětVymazat
  3. Pozdravy
    Po tolika letech hraní v loterii je pro mě velmi těžké vyhrát, věci pro mě byly velmi těžké, tak jsem se rozhodl to probrat se svou kamarádkou, která mi pomohla, řekla mi o své zkušenosti s Dr. Ajayi, která pomohla jí přivést zpět svého manžela, který ji opustil, aby si vzal jinou ženu, nechal ji se čtyřmi dětmi trpět sama dále mi řekla, jak se seznámila s Dr. Ajayi online Byl jsem velmi ohromen, když jsem slyšel její příběh, tak jsem jí řekl o svém smůle v loterii A představila mě Dr. Ajayi po všech mých sezeních s Dr. Ajayim, po týdnu jsem se rozhodl zkusit to znovu Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál tolik, že jsem nikdy nemohl uvěřit Díky Dr. Ajayi je skvělý muž, a pokud potřebujete duchovní pomoc s čímkoli, co narušuje váš život, kontaktujte doktora Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com a věřím, že budete rádi, že jste to udělali.

    OdpovědětVymazat
  4. Svět by měl znát skvělého kouzelníka ``Vúdú Lorda``, který má dokonalé řešení problémů ve vztazích, manželství, zdraví, financí a jakýchkoli dalších problémů, které trápí lidstvo. Hlavním důvodem, proč jsem šla k pánovi voodoo, bylo hledat řešení, jak přivést svého manžela zpět a otěhotnět, protože mě můj manžel opustil, protože jsem po 14 letech manželství nemohla otěhotnět. Nedávno jsem na internetu četla svědectví o tom, že někteří lidé psali o voodoo Lord, a byla jsem velmi šťastná a rozhodla jsem se požádat o pomoc. Odvedl svou práci dokonale, když přiměl mého manžela, aby se ke mně vrátil a požádal o odpuštění, o několik měsíců později jsem otěhotněla. Nyní jsem hrdou maminkou dvojčat, chlapečka a holčičky a můj manžel mě nikdy nepřestal milovat a žijeme spolu velmi šťastně. Nemohu si pomoci, ale jeho jméno nevyvěsím na internet kvůli dobré práci, kterou pro mě udělal. Každý, kdo potřebuje jeho pomoc, by ho měl kontaktovat prostřednictvím e-mailu [voodooconnect60@gmail.com] nebo si ho přidat na WhatsApp [+234 8097014925] Můžete ho kontaktovat ještě dnes, abyste vyřešili své problémy a zůstali navždy šťastní.

    OdpovědětVymazat
  5. Nikdy předtím neměl STD (sexuálně přenosnou nemoc) a nikdy neměl nechráněný sex. Měla jsem však přítele, který měl v té době opar. Upřímně řečeno, předpokládali jsme, že to bylo jen místo, protože jsme se o HERPESu doteď nikdy nedozvěděli. Měli jsme orální sex, a tak jsem dostal HERPES. Díky bohu, že jsem na internetu našel pána voodoo, který seslal nějaké wellness kouzlo a také mi připravil bylinný lék, který jsem s vírou užíval pouze 14 dní, a poté, co jsem si začal všímat změn na svém těle, jsem šel na kontrolu do nemocnice a potvrdil že jsem se úplně vyléčil z HERPES (herpes negativní). Jeho léky nemají ŽÁDNÉ VEDLEJŠÍ ÚČINKY, neexistuje žádná speciální dieta při užívání drog, můžete ho kontaktovat na jeho e-mailu: voodooconnect60@gmail.com a také na whatsApp +234- 8097014925 a vyřešit všechny své zdravotní problémy.

    OdpovědětVymazat
  6. Většina lidí v dnešní době trpí a trpí bolestmi v různých vztazích a jejich zdraví, protože je těžké opustit svou pravou lásku. Někdy předstíráme, že je vše v pořádku, ale není. Abychom měli milovaného člověka, snažíme se také najít radost a štěstí prostřednictvím pouta, které jste si během let vytvořili. Voodoo Lord je zde, aby pomohl zlomenému a nemocnému tělu svými mocnými kouzly. Je schopen obnovit život lásky, který byl pryč. Jeho kontakt je voodooconnect60@gmail.com, Whatsapp +2348097014925. Doporučuji lidem se vztahovými či manželskými a také zdravotními problémy, aby ho co nejdříve kontaktovali. Pomohl mi také najít řešení mých vlastních problémů. Je tak opravdový a upřímný. Když ho kontaktujete, nemáte co ztratit, takže teď vyhledejte pomoc.


    OdpovědětVymazat