pátek 23. června 2017

#ŽIVOTJERAUT

Vydaly jsme knihu. Jmenuje se ŽIVOT JE RAUT a slovy Dity P. - je nejúžasnější ne světě a rozplývá se na očích. Není to kuchařka, není to dívčí román, je to hodně #vývařovna. Co byste taky čekali? Teda...dost lidí do poslední chvíle čekali receptář. Fakt. Žádný recepty tam nejsou. I když to receptář vlastně je, ale asi ne úplně "príma" nápadů. Spíš receptář na to, jak přežít. Furt zklamaní, že žádný vaření, omg? Ok, dám vám se RECEPT na náš ultimátní rautovej stůl:

ŠUNKA
SALÁM 
(když ti klient proplatí fakturu, tak si zajdi do Lidlu, mají tam lahodný sušený salámy a šunky, který tě nezruinujou, zrovna tady platí, že čím víc, tím víc/líp. Bez pečiva, prosím. Když peníze dojdou a nový prostě nejsou, protože sociálka se rozhodla, že posvětí exekuční a dluhopisové statistiky ČR a pošle vám exekuci, tak gothaj nebo junior jsou jasná volba. Nepotěší, neurazí, pečivo je v tomhle případě víc než vhodné, i gumovej rohlík bodne).
OVOCE
HŘBITOVNÍ SVÍČKA
(nikdy nevíš, kdy vypadne na Vinohradech elektřina nebo přijde zombie apokalypsa, mimochodem, z Vývařovny na ní je nejlíp připravená Daniela, Jana to nejspíš zaspí a Hannah protančí na technu).
TERMOFÓLIE
(efektní sci-fi ubrus, praktická při nejrůznějších životních katastrofách)
KOKTEJLOVÉ TŘEŠNIČKY
TŘI HOLKY
(Není v životě nic jistějšího/nejistějšího než kombinace 3 holky - 6 let - alkohol - jídlo - kluci)
SKVĚLÁ ART DIRECTORKA A FOTOGRAF
(Trochu retro inspirace, trochu jako stůl u nás doma, trochu jako esence všech rautových archetypů. Tohle všechno domyslí, sestaví a vyfotí dva nejlepší - v našem případě Lucie Šatková a Jaroslav Moravec).

Dobrou chuť! A nebo víte co? Přečtěte si tu knížku, jo?


Knížku se nám podařilo 15. června 2017 důstojně pokřtít ve vinohradském baru Bullerbyn s pomocí tří kmoter - Marthy Issové, Radky Sirkové a Apoleny Rychlíkové, která ke knize napsala předmluvu. Tyhle #holky jsou takový naše lepší já. Hannah se svým dětským snem stát se módní návrhářkou pozvala Radku Sirkovou, která společně s Annou Tuškovou tvoří CHATTY. Já, zmatenej idealista, jsem si pozvala Apolenu, protože doufám, že jednou vyrostu a stane se za mně taky holka, která má ocelový vaječníky a názory, který umí brilantně formulovat (a být ready to kdykoli a kdekoli osquatovat). A Daniela si pozvala Marthu, protože krev není voda a to ani přes koleno.
Jestli něco nebyla voda, pak to bylo taky #prosecco a panáky Becherovky, kterých bylo víc něž míň a já jsme nakonec skončila skutečně jako dáma #nabaarovou. Naštěstí jsem se ráno probudila oblečená a bez Goebblese. Děkujeme za báječnej večírek všem kdo přišli.
P.S. Knihu jsme pokřtili jak jinak než naší svatou trojicí na "B": Bublinky, Becherovka, Braník.




Tuhle krásku si můžete v Praze koupit například v Page 5 nebo na eshopu nakladatele ZDE.



Jana a Daniela
Fotky: Tomáš Slavík 

Žádné komentáře:

Okomentovat