pondělí 23. května 2016

ALKOHOLKA XI: MOMENTKY Z PITÍČKA

Už jsem docela stará, život dávno není takový techno, jako bývalo, a tak se na spoustu akcí tzv. pro mladý dostanu víceméně tak, že na nich pracuju. Usmívání se na mladé a opilé přináší vyzenenovaný stav předané štafety; absolutně nemám problém k tomu přispět tím, že míchám drinky. 

Pozvání od Markéty Vu-Tru mám ráda, to totiž vždycky znamená, že můžu použít curacao. Její cílovka to dost cení. Navíc jsem měla možnost se konečně projevit jako správná Cointreau ambasadorka. První jarní den po sto letech, kdyby z nějakého důvodu muselo být neustále mínus padesát, si navíc žádal i grilování a tak jsem pozvala i Mikuláše alias Kewu-a a Fajara. Všichni se pracovně známe z bistra Javánka v Máchově ulici, rekreačně se zase známe z jiných míst.



Mikuláš je můj dlouhodobý gastro-partner-in-crime. Myslím, že kapří díl Munchies Guide to Bohemia, se docela povedl. Už tehdy jsem mu, čistě proto, že bych mohla být jeho matka, dala spoustu cenných rad, co by si měl počít se svým životem, na to jsem totiž opravdu nejvhodnější adept, a nejinak tomu bylo den před akcí, ve čtvrtek 5.5. Mikuláši, měli byste přijít dřív, abyste to všechno stihli. Třeba v poledne. Přišli v poledne? Měli to v plánu, ano, ale nakonec to stihli až na šestou. Ano, člověk je sice chce seřvat a zabít za to, že vás megastresujou, zaserou vám celou kuchyň, vytočí vaše spolubydlící, ale riskoval by tím, že nedostane nic z toho skvělého indonéského BBQ, co se v rekordním čase chystají připravit. No stihli to. Já navíc ani moc neprudila, uklidila jsem se k sobě a tam si zkoušela drinky, co budu večer dělat.

Jahody se rozdrtí s mátou nebo bazalkou, jak kdo chce, že jo, dolijí se panákem Cointreau, přidá se šťáva z jedné limetky a soda. No nepředřela jsem se.




Tým z Titbitu, stejně jako z Cointreau, je už dospělácký, a tak je s nimi spíš radost než starost. Líného člověka jako já nic nepotěší víc než skutečnost, že nemusí lítat po obchodech, že. A jejich tropické ovoce se stalo skutečně ultimátně výchozí surovinou pro salát z manga, papayi a klíčků s tofu. 

 Zlatíčka <3



Takhle si představuju gastroporno.

Na cokoliv nestačí alkohol, dožene to domácí arašídová omáčka. A každý drink je lepší, když je modrý, to je taky jasný. 


Jo, a všechno je rozhodně lepší z grilu. A na ledu.  Zvlášť, když je venku teplo. A zbytky z pátečního večera se nejlíp zužitkují v sobotu odpoledne ve Stromovce. A nejvíc super je, že příští půlrok to takhle bude pořád <3

AMEN



Žádné komentáře:

Okomentovat