pondělí 7. března 2016

POSLEDNÍ DĚLNICKÝ ALCRON: KDYŽ KILO STAČÍ

Že se bude jednat o pajzl výjimečných kvalit, dal tušit už název podniku hodný kreativce vybaveného vskutku bezbřehou fantazií - Na Zastávce. Hospoda se totiž nachází.. na zastávce. Další nesporným přísliblem kvality byla dělnická lokalita par excelence - ul. Kolbenova. Třetí faktor, který nás zlomil a potažmo přiměl k návštěvě byla v součtu jedna jediná položka teplé kuchyně na menu. Možnost volby se ostatně poslední dobou strašně přeceňuje!


Bezprostředně po vstupu do podniku vidíte jenom dým. Taky cítíte jenom dým. Po pěti minutách v podniku stále vidíte jenom dým. Pokud máte dostatečně velkou představivost nebo vlezle silnej blesk u foťáku na mobilu možná se po patnácti minutách dopracujete k obrysům interiéru a sympatického pana vrchního. Ovšem pozor - cítit ze sebe vůni tohohle podniku budete i několik dní..a sprch (!!!) po jeho opuštění. Jsou zkrátka suvenýry..a suvenýry.


Pak se čeknete na FourSquare a moc vás nepřekvapí, že starostou tohohle podniku je Johann Ukrutný ani to, že "nikdo z vašich přátel toto místo dosud  nenavštívil." Sice se zdá málo pravděpodobné, že by kdokoliv ze štamgastů vlastnil smartphone (stejně jako kompletní chrup, čistý trestní rejstřík nebo výplatní pásku s vyšší než minimální mzdou.), ale to je nepodstatnej detail.


Jelikož mají jenom frankfurt a bůček s knedlíkem a zelím (v menu za 79,-, s malým pivem za 15,- se i s dýškem vejdete do stovky) objednávka u kultivovaného pana vrchního se vzhledem Honzy Nedvěda proběhne bleskově (dáme si frankfurt a bůček s knedlíkem...). Příbor zabalenej v ubrousku, tukovej rohlík, co už něco zažil...všechno je jak má bejt. Průměrnou polívku ale naprosto sráží ze stolu báječnej bůček. Takhle dobrej jsme už dlouho neměli!


Pro ubrus to taky rozhodně nebylo "tenkrát poprvé"...


Po dvou desítkách vyvstavala nutnost návštěvy sociálního zařízení. Jelikož jsem se na informačí ceduli dočetla, že klíčky od dámských se vyzvedávají na baru, zamířila jsem právě tam. To už mi ale vysočanský Honza Nedvěd (jeho pravé jméno je Rudolf F.) vyšel v ústrety. S klíčkama.

"Jak víte že potřebuju na..?"
"Já to, milá slečno, bezpečně poznám podle chůze.

Tak jo.


Proč je nad vstupem na záchod opička s opičkou na zádech znásilňující houpacího soba...s plyšovým sobem na zádech NEBO proč mají na toaletě štafle jsem nepochopila. Zkrátka..Kolbenova, 2016.


Jo a abych nezapomněla. Pivnice na zastávce je domovem DC Výsost Vysočany. Pánové (vč. pana vrchního) v šipkách hrají třetí ligu (céčka) a mezi jejich protivníky patří Ostré hroty Svémyslice (ale v lize jsou i Pacienti Sobín, Stará promiň ŠK nebo Sons of Žižkoff). Hospoda je výkladní skříní jejich  šipkové pýchy. To by ani Hrabal nevyhrabal.


2 komentáře:

  1. dobrý den piste se ,,objednavka,, i takovi ze vietmanec musej vedet i céšky ze umet csesky hospoda ne dobré spinav moc kouř jidel dobré . Pritezas nasledanou Tranh

    OdpovědětVymazat
  2. Jako Čech v tomto případě, protože se jedná o oběd, toleruji slovo "obědnávka" ;-)))

    OdpovědětVymazat